ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΩΡΑ: Από ένα χρόνο σε Τατούλη - Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος κατ'εξακολούθηση

0



Από ένα χρόνο φυλακή και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων καταδικάστηκαν σήμερα πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και η τότε θεματκή αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου υπεύθυνη για τα ΜΜΕ, μετά από μήνυση της εφημερίδας "Ελευθερία" της Καλαμάτας για παράβαση καθήκοντος κατ'εξακολούθηση.

Η μήνυση είχε κατατεθεί για τον αυθαίρετο επί διετία αποκλεισμό της εφημερίδας από τις προβλεπόμενες από το νόμο 3548/07 καταχωρίσεις, τον οποίο είχαν επιβάλει με τις θεσμικές τους ιδιότητες οι κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με το Ν. 3548/2007 προβλέπεται ίση κατανομή των δημοσιεύσεων στις εφημερίδες που έχουν το σχετικό από το νόμο δικαίωμα. Παρ’ όλα αυτά το ηγετικό δίδυμο της Περιφέρειας αγνόησε επί διετία (2011-2012) το νόμο και τον εφάρμοσε μόνο με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Το αδίκημα όμως είχε συντελεστεί στην διάρκεια της πρώτης διετίας της θητείας τους.
Η σημερινή δίκη έγινε μετά από δύο αναβολές. Την πρώτη επειδή οι κατηγορούμενοι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο και την δεύτερη λόγω αποχής των δικηγόρων.

Η ποινή 12μηνης φυλάκισης έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΩΡΑ: Από ένα χρόνο σε Τατούλη - Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος κατ'εξακολούθηση"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator