Επτά σημάδια που δείχνουν ότι πάμε κατά διαόλου

0



Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό, ούτε δυσκολευτήκαμε να διαλέξουμε, άλλωστε η «σοδειά» είναι πλουσιότατη. Μια μικρή μάζωξη επιχειρούμε, για να μη χαθεί στο ψάξιμο ο ιστορικός του μέλλοντος.

Γράφει ο Γιάννης Τσαούσης

1. Στην παιδική χαρά ακούς όλο και πιο συχνά προσφωνήσεις όπως «έλα εδώ Σόλων» (sic), «πρόσεχε μην πέσεις Ηλιοδώρα», «έλα να φύγουμε Βασιλικούλα-Αγγελικούλα», «δεν έφαγες όλη την μπανάνα σου Βικέντιε» και «πρόσεχε στην τσουλήθρα Σεπφώρα». Τι σας φταίνε τα παιδάκια μωρέ, να κουβαλάνε την απαλεψιά σας σε όλη τους τη ζωή; Έχετε διανοηθεί τι γλέντι τρώνε ή θα φάνε στο σχολείο από τους συμμαθητές τους; Κάναμε «αμάν» να περάσουμε αναίμακτα τη δεκαπενταετία του Φοίβου, της Νεφέλης και της Δανάης, για να καταλήξουμε εδώ;

2. Να μην βάλουμε το θεμα αυτό στο σάιτ, γιατί σήμερα είναι ανάδρομος ο Ερμής. Να μην παρουσιάσουμε αυτόν, γιατί θα μας πάει γκαντεμιά. Να βάλουμε το τάδε θέμα την δείνα του μήνα, που η συναστρία θα ευνοεί τους Τοξότες. Ναι. Εν έτει 2016. Πολιτισμός ρε. Επιστήμη. Πρόοδος.

3. Αργήσαμε γιατί έγινε κάποιο μπλέξιμο. Δεν εξυπηρετηθήκατε ακόμα, διότι υπάρχει σειρά προτεραιότητας. Θα το πάρετε σ’ έναν χρόνο, γιατί έχουμε χιλιάδες αιτήματα. Ναι, αλλά το διετές συμβόλαιο θα αρχίσει να ισχύει σε έξι μήνες από τώρα. Χάος. Ανοργανωσιά. Όρια τεντωμένα στο άπειρο, χωρίς συγγνώμες, χωρίς τύψεις, χωρίς τίποτα. It’s either their way or the highway.

4. «Η πόρτα της πολυκατοικίας να μένει κλειδωμένη τα 2/3 της εβδομάδας». Και κάθε φορά δηλαδή που έρχεται κάποιος θα πρέπει να κατεβαίνουμε να του ανοίξουμε και ξανά μανά το ίδιο όταν θα φύγει, τσάμπα το βάλαμε το θυροτηλέφωνο; Ή μήπως θα σταματήσει τον επίδοξο κλέφτη μια απλή κλειδαριά; Με ποια λογική ο επίδοξος κλέφτης έχει περισσότερες πιθανότητες να έρθει μετά τις 6 το απόγευμα που θα είναι κλειδωμένα και όχι νωρίτερα; Παράνοια.

5. Οι καπνοί στα σακουλάκια των 15 γραμμαρίων εξαφανίστηκαν από την αγορά, ενώ το ίδιο θα συμβεί σύντομα και με αυτά των 20 γραμμαρίων και σε λίγο θα κυκλοφορούν μόνο σακουλάκια των 30 γραμμαρίων. Θαυμάσια, θα ξαναρχίσουμε αυτά που κάναμε παλιά με τις φλούδες λεμόνι και την αποθήκευση στο ψυγείο, επειδή έτσι απλά αποφασίσατε να μας πουλάτε σε άβολη βαλίτσα αυτό που μέχρι τώρα μας δίνατε σε βολικό τσαντάκι ώμου.

6. Εκτός Αθήνας οι διαβάσεις λειτουργούν (σχεδόν) μια χαρά. Στην Αθήνα αποτελούν μόνιμη πρόκληση για pedal to the metal από τον οδηγό και ιδανική αφορμή για έξοδο από το αυτοκίνητο και καυγά. Μαθήματα ΚΟΚ -> ψυχολόγος -> ψυχίατρος -> αφαίρεση διπλώματος. Αυτή είναι η σωστή σειρά, πριν το πολλοστό πολύνεκρο.

7. Οι προστακτικές οπουδήποτε στον δημόσιο λόγο. Άκου, ανακάλεσε, κανόνισε την πορεία σου, πρόσεξε και ούτω καθεξής. Όχι απλά εκχυδαϊσμός και επίδειξη πνευματικής ανυπομονησίας, αλλά σαφής μαζική κλίση προς έναν κοινωνικό πρωτογονισμό που θα μας φέρει συντομότερα στα πρόθυρα της ζούγκλας που ήδη φαίνεται στον ορίζοντα.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επτά σημάδια που δείχνουν ότι πάμε κατά διαόλου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator