ΜΚΟ για το προσφυγικό: Προσφορά ή κερδοφόρο επάγγελμα;

0



Πολλά από τα κονδύλια που έχουν διατεθεί στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό, ύψους μισού δισ., έχουν καταλήξει σε ΜΚΟ και σε διεθνείς οργανισμούς

Απίστευτες καταστάσεις συμβαίνουν με τις διάφορες ομάδες ημεδαπών και αλλοδαπών, που εμφανίζονται άλλοτε με νόμιμο τίτλο, άλλοτε ως ομάδες πρωτοβουλιών και αλληλεγγύων.

Η δράση τους έχει καταγγελθεί -μέχρι ισλαμική προπαγάνδα γινόταν, με το κράτος να υποχρεωθεί να απομακρύνει τον θρησκευόμενο ισλαμιστή, που είχε στήσει και «τσαντίρι τζαμί»!-, με ελάχιστες να είναι οι περιπτώσεις, όπου ομάδες εθελοντών προσφέρουν όντως ωφέλιμο έργο. Άλλες αισχροκερδούν, ενώ υπήρξε περίπτωση ΜΚΟ που διευκόλυνε το ταξίδι μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά.

Σε παλαιότερη έρευνα του Lesvos Post είχε διαπιστωθεί ότι υπάρχουν οργανώσεις, ΜΚΟ, εθελοντές (και ξένοι) που για μια φωτογραφία σκοτώνονται πάνω από τις βουλιαγμένες βάρκες.

Όπως καταγγέλθηκε, εθελοντές, ΜΚΟ και οργανώσεις που πλέον ξεπερνούν τους κατοίκους των χωριών της Λέσβου, μαλλιοτραβιούνται πάνω από τις κατεστραμμένες βάρκες για το ποιος θα διασώσει ένα παιδάκι ή μια γυναίκα με σκοπό να φωτογραφηθεί από τους εκατοντάδες φωτογράφους που βρίσκονται στην Λέσβο, ξένους και Έλληνες, ώστε την επόμενη ημέρα να είναι πρωτοσέλιδο σε ειδησεογραφικά site και εφημερίδες της Ελλάδας ή του Εξωτερικού....

Αυτό ανταλλάσσεται με κάποια επιχορήγηση, αφού οι φωτογραφίες εμφανίζουν τα μέλη της ΜΚΟ να διασώζουν μετανάστες. Ποιος θα αμφισβητήσει την αυθεντικότητά τους; Άλλωστε, τέτοιο υλικό αποτελεί πρώτη ύλη για θεαματικότητα στους τηλεοπτικούς σταθμούς της υφηλίου.

Υπάρχουν επίσης καταγγελίες που αναφέρουν ότι το κέντρο της Μόριας, στο οποίο συνέβησαν προχθές δραματικά γεγονότα, διοικείται ουσιαστικά από διάφορες ΜΚΟ που δεν αφήνουν να πλησιάσει κανένας άλλος αν δεν φέρουν τα διακριτικά των συγκεκριμένων ΜΚΟ. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο βωμό της δημοσιότητας διάφορες ΜΚΟ έχουν καταλάβει παραλίες κυρίως της Συκαμιάς, με σκοπό μόνο αυτές να διασώζουν πρόσφυγες απαγορεύοντας την πρόσβαση σε εθελοντές και ντόπιες οργανώσεις ακόμα και σε στελέχη του λιμενικού...

Και γιατί δείχνουν τέτοια δραστηριότητα; Για το χρήμα. Η ελληνική κυβέρνηση, δια του ακαταλλήλου και ιδεοληπτικού Μουζάλα, είτε λόγω της δεδομένης ανικανότητάς της να παράγει έργο, είτε σκοπίμως, επέτρεψε την διαχείριση των βοηθημάτων ΟΗΕ και Ε.Ε. στις ΜΚΟ, και να παρατηρείται το μεγάλο φαγοπότι από ορισμένες. Η κατάσταση έχει οδηγηθεί σε τέτοιο σημείο ώστε για να διαχειριστεί η Ελλάδα την Ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια θα χρειαστεί την ευρωπαϊκή βοήθεια στην διοίκηση, όπως προσφυώς αναφέρεται σε άρθρο του Defence-Point.

Η απαράδεκτη κατάσταση του ελληνικού Δημοσίου, η δυσκαμψία και η γραφειοκρατία, έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου ενώ υπάρχουν διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια προς αξιοποίηση για τη ρύθμιση του μεταναστευτικού προβλήματος, μένουν αδιάθετα. Οι Ευρωπαίοι μάς ψέγουν για τις «επιδόσεις» μας και προαναγγέλλουν την άφιξη στην Αθήνα κοινοτικών αξιωματούχων για να βοηθήσουν την ελληνική πλευρά, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική. Το μαύρο πρόβατο της Ένωσης για μια ακόμη φορά…

Πώς είναι δυνατόν να γίνονται τόσες δαπάνες από ελληνικής πλευράς και η ασύλληπτου μεγέθους γραφειοκρατία που συνεπάγεται δαπάνη χρόνου, να μην αφήνει τη διεκδίκηση από ελληνικής πλευράς χρημάτων τα οποία υπάρχουν και περιμένουν; Η εξέλιξη αυτή είναι δυστυχώς κόλαφος για τον Γιάννη Μουζάλα, οι επαφές του οποίου με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και η υπερβολική εμπιστοσύνη και απευθείας συνεργασία φαίνεται πως έχει δημιουργήσει προβλήματα, τα οποία έχουν σχέση και με την παραίτηση του γενικού γραμματέα για το μεταναστευτικό Οδυσσέα Βουδούρη.

Πληροφορούμαστε από ευρωπαϊκά δημοσιεύματα, ότι κονδύλια που έχουν διατεθεί στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό, τα οποία ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ (509 εκατ. ευρώ) φαίνεται πως πολλά από αυτά έχουν καταλήξει σε ΜΚΟ και σε διεθνείς οργανισμούς. (Υπήρξε πληροφορία, ότι σε πρόγραμμα για στέγαση προσφύγων σε σπίτια, κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να «επεκτείνουν» το πρόγραμμα σε πρόσωπα που δεν περιλαμβάνονται στις λίστες που έχουν δοθεί (με τι κίνητρο άραγε;) με αποτέλεσμα να το αντιληφθούν δικαιούχοι και να συμβούν πολλά ευτράπελα με πολιορκία των γραφείων της υπεύθυνης ΜΚΟ…

Το αναφερόμενο Defence-Point κάνει λόγο για επαγγελματίες «φιλανθρώπους» της μπίζνας των ΜΚΟ, τις οποίες κάποιοι τις έχουν κάνει «σημαία», με τους καλόπιστους ιδεαλιστές, νεαρής κυρίως ηλικίας, να πέφτουν θύματα των επιτηδείων, ανακαλύπτοντας αργά, με τραυματικό τρόπο, την πραγματικότητα.

Μακεδών
Πηγή Voria
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 10, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΜΚΟ για το προσφυγικό: Προσφορά ή κερδοφόρο επάγγελμα;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator