«Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα»;

0



Είναι πράγματι άξιον απορίας. Δικαστές δεν υπάρχουν για να κινήσουν ανακριτικές διαδικασίες σχετικά με τα εγκλήματα που έλαβαν χώρα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;

Η κ. Ξένη Δημητρίου του Αρείου Πάγου, η κ. Βασιλική Θάνου, επίσης στον Άρειο Πάγο γιατί κρύβονται; Γιατί δεν διατάσσουν έρευνα μετά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί τις τελευταίες ημέρες;

Βγαίνει ο κεντρικός τραπεζίτης και καταγγέλλει στη Βουλή, έχοντας μάλιστα ορκιστεί, ότι ένα πολιτικός και οικονομικός ολετήρας όπως ο πρώην υπουργός Οικονομικών, έκανε διαπραγμάτευση λέγοντας στους ξένους ότι είναι πτωχευμένη η Ελλάδα.

Ακολουθούν οι αποκαλύψεις για συζητήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού για εκτύπωση δραχμών στη Μόσχα. Είχαν βεβαίως προηγηθεί οι αποκαλύψεις για ντου στο Νομισματοκοπείο από τον Λαφαζάνη και την παρέα του.

Η «Ημερησία» αποκαλύπτει σήμερα ότι το σχέδιο για χρεοκοπία της χώρας ήταν έτοιμο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. Στη συζήτηση Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ ο πρώτος του είπε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται η Ελλάδα να πληρώσει τα ομόλογα της ΕΚΤ, επομένως έχουμε πιστωτικό γεγονός. Πότε το είπε αυτό; Στις 30 Ιανουαρίου 2015, πέντε μόλις ημέρες μετά από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Ακολούθησε το ραντεβού Βαρουφάκη – Ντράγκι με τον πρώτο να λέει ξεκάθαρα ότι είναι υπουργός χρεοκοπημένης χώρας και η ΕΚΤ να κόβει το waiver και η Ελλάδα να στραγγαλίζεται οικονομικά.

Σήμερα έρχεται ο ίδιος ο Βαρουφάκης και με άρθρο του επιβεβαιώνει όλα όσα ήταν μέχρι σήμερα φήμες. Λέει ξεκάθαρα ότι επίσημη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν να διαπραγματεύεται λέγοντας ότι είναι μια πτωχευμένη χώρα η Ελλάδα. Όπως ομολογεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, την 1η Φεβρουαρίου του 2015 όταν συναντήθηκε ανεπίσημα με τους κ. Τόμσεν, Μοσκοβισί και Κερέ στο Παρίσι τους είπε ότι “ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να προσποιούμαστε ότι το ελληνικό κράτος είναι φερέγγυο, να αποδεχθούμε ότι είναι πτωχευμένο και να προχωρήσουμε στην αναδιάρθρωση του χρέους. Την επόμενη ημέρα στις συναντήσεις στο Λονδίνο με τραπεζίτες και χρηματιστές ο τότε υπουργός Οικονομικών εξήγησε, όπως γράφει στο άρθρο του, την πολιτική της νέας κυβέρνησης: Επίσημη παραδοχή του κοινού μυστικού ότι το κράτος είναι πτωχευμένο, επιδίωξη αναδιάρθρωσης χρέους και βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Είναι κοινή παραδοχή στους σοβαρούς κύκλους όλου του πλανήτη κι όχι μεταξύ των ανοήτων κύκλων του… ροκ σταρ υπουργού, ότι όταν κάνεις διαπραγμάτευση δε λες στον άλλον «είμαι πτωχευμένος, δεν έχω να σε πληρώσω, κούρεψέ μου το χρέος». Η οικονομία και οι αγορές έχουν ορισμένους κανόνες που είτε μας αρέσουν είτε όχι είναι αυτοί. Μόλις επισήμως η Ελλάδα αναγνώρισε την αδυναμία της να πληρώσει τα χρέη της ξεκίνησε το ντόμινο των αρνητικών εξελίξεων. Στάση πληρωμών από τους δανειστές, τα αποθεματικά είχαν αρχίσει να τελειώνουν από τον Μάρτιο, οι αγορές και η ΕΚΤ έκλεισαν τις πόρτες τους, οι δανειστές έγιναν πιο σκληροί, η Ελλάδα βρέθηκε στο γκρεμό. Ακολούθησε το ηλίθιο δημοψήφισμα και η εβδομάδα εκείνη σήμανε ουσιαστικά την ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί. Ο Τσίπρας, αντιλαμβανόμενος ότι το σχέδιο που είχε εκπονήσει και υπηρετήσει για μερικούς μήνες, δηλαδή η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, δεν ήταν εύκολη υπόθεση, και τρομάζοντας ότι θα καθόταν στο σκαμνί για εσχάτη προδοσία, έκανε την κωλοτούμπα και τα υπόλοιπα είναι γνωστά.

Οι αποκαλύψεις του Βαρουφάκη έπρεπε να έχουν κινήσει δικαστικές διαδικασίες αλλά και η ίδια η Βουλή έπρεπε να έχει προχωρήσει σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ζητά την απομάκρυνση του Στουρνάρα. Όταν δικαιολογεί κάτι τέτοιο λέγοντας ότι ο κεντρικός τραπεζίτης δεν υπηρέτησε την ελληνική κυβέρνηση που ήθελε τη χρεοκοπία της χώρας, όλα τα υπόλοιπα στερούνται σοβαρότητας.

Στο κάτω – κάτω αν ο Στουρνάρας έκανε καλά που έσωσε την Ελλάδα λέγοντας στους δανειστές να μην ακούνε τον καταστροφέα , αυτό θα κριθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος. Αλλά και από μια εξεταστική επιτροπή ώστε ο καθένας να καθίσει στον πάγκο του. Να δούμε αν τολμά η κυβέρνηση, ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Δραγασάκης, ο Παππάς, ο Τσακαλώτος και ορισμένοι που ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές της τραγωδίας να πάνε και να ορκιστούν.

Ας γίνει εξεταστική να πει ο καθένας τη γνώμη του για το πώς η Ελλάδα οδηγήθηκε στο νέο, αχρείαστο μνημόνιο του 2015. Ας μαζέψει ο δικαστής, ο αδέκαστος όμως κι όχι ο «πιασμένος», όλα τα στοιχεία και να βγάλει ένα πόρισμα που να απαντά στα εξής ερωτήματα:

Ποιος κατάντησε την Ελλάδα παρία της Ευρώπης;

Ποιος της προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά;

Ποιοι ήταν αυτοί που σχεδίαζαν οικονομική εκτροπή με χρεοκοπία της χώρας και επιστροφή στη δραχμή;

Στοιχειοθετείται η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και της απιστίας;

Ποιοι φταίνε που χάθηκαν τόσα δις από τις ελληνικές τράπεζες και χρειάστηκε νέα ανακεφαλαιοποίηση;

Ποιοι φταίνε για την απώλεια τεράστιας περιουσίας του κράτους με την απομείωση της αξίας των μετοχών που είχε στις τράπεζες;

Ας πάει ο Στουρνάρας να πει τα δικά του και οι τότε πρωταγωνιστές της κυβερνητικής οπερέτας τα δικά τους και να κρίνει η δικαιοσύνη και ο λαός. Όμως, δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό το παιχνίδι αποκαλύψεων χωρίς να μην υπάρχει μια κινητοποίηση. Χωρίς να μάθουμε όλοι εμείς την αλήθεια.

Η οικονομία στα τέλη του 2014 και πριν από τις εκλογές είχε μπει σε ένα δρόμο. Προβλεπόταν ανάπτυξη 2,5%, ακόμη κι αν χρειάζονταν ούτε το 1/3 των μέτρων που πήραμε με το περσινό μνημόνιο. Σε καμιά περίπτωση όμως η χώρα δεν ήταν πτωχευμένη. Αν εφάρμοζε το πρόγραμμα θα είχε γίνει απομείωση του ελληνικού χρέους από πέρυσι.

Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου ήρθε κι έφερε την απόλυτη καταστροφή. Θα πρέπει να απολογηθεί για εσχάτη προδοσία.

Στην Πρωσία του 18ου αιώνα ο Βασιλιάς Φρειδερίκος ο Μέγας είχε τα θερινά του ανάκτορα στην περιοχή Σανσουσί, (Sans Souci σημαίνει χωρίς σκοτούρες) κοντά στο Πότσδαμ. Δίπλα σε αυτά υπήρχε ένας ανεμόμυλος που έκανε θόρυβο και διατάρασσε τη γαλήνη του βασιλιά ο οποίος δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Έτσι, ο Φρειδερίκος κάλεσε το μυλωνά και απαίτησε να του πουλήσει τον ανεμόμυλό του.

Όταν αυτός αρνήθηκε, ο βασιλιάς απείλησε ότι θα πάρει το μύλο με τη βία. Η απάντηση του μυλωνά ήταν παροιμιώδης: «Ναι, αλλά υπάρχουν δικαστές στο Βερολίνο».

Ο μυλωνάς είχε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και πίστευε ότι μπορεί να δικαιωθεί, ακόμη και απέναντι στον βασιλιά. Το ερώτημα είναι αν υπάρχουν δικαστές και στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα»;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator