Δήμος Λουτρακίου: "Έργα αειφόρου ενέργειας στο Δημόσιο τομέα και η εμπειρία των ΟΤΑ από το σχεδιασμό στην υλοποίηση"

0Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων εκπροσωπήθηκε από τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Μίλτο Παπαδημητρόπουλο, ο οποίος παρουσίασε τη Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου στην ημερίδα του ΚΑΠΕ με θέμα "Έργα αειφόρου ενέργειας στο Δημόσιο τομέα και η εμπειρία των ΟΤΑ από το σχεδιασμό στην υλοποίηση".

Η Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Λουτρακίου αποτελεί πρότυπο κτήριο μηδενικής ενεργειακής απόδοσης με βασικά κριτήρια σχεδιασμού τη λειτουργικότητα, τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών και την εργονομική αρτιότητα. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός της Βιβλιοθήκης έχει εστιάσει στη συμπλήρωση του όγκου της κατοικίας με την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους, με την εφαρμογή βιοκλιματικών αρχών και την ένταξη Παθητικών Ηλιακών Συστημάτων και συστήματος Γεωθερμίας για θέρμανση και ψύξη, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μέγιστη δυνατή κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτηρίου.

Στην ημερίδα, η οποία λειτουργεί συμπληρωματικά των εργασιών της "Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τις Περιφέρειες και τους Δήμους" που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, παρουσιάστηκαν έργα κάθε κατηγορίας δημόσιων κτηρίων που στοχεύουν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ενεργειακής αναβάθμισης ως καλές πρακτικές του Συμφώνου των Δημάρχων.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 18, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμος Λουτρακίου: "Έργα αειφόρου ενέργειας στο Δημόσιο τομέα και η εμπειρία των ΟΤΑ από το σχεδιασμό στην υλοποίηση""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator