Η Ελλάδα είναι η χώρα που...

0


- Το Κράτος ελέγχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και με εκατοντάδες παρεμβατικές «δραστηριότητες» τα δύο τρίτα της οικονομίας, αλλά ο οικονομικός αναλυτής πανηλίθιος σου λέει πως «είναι μικρό»...

- Είναι ουραγός στον Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας, 2 θέσεις ΚΑΤΩ από το Τατζικιστάν και οι αριστερόστροφοι αλλά… δεξιότσεποι ιδεοληπτικοί και πανάσχετοι πολιτικάντηδες, σου λένε πως είναι «νεοφιλελεύθερη».

- Απολιθωμένες νοοτροπίες (αυτο)χαρακτηρίζονται ως προοδευτικές δυνάμεις.

- Ο πρόεδρος των εργαζομένων σε Δημόσια «επιχείρηση» είπε πως "η… «επιχείρηση» μέχρι το 2015 ήταν κερδοφόρα, για να μιλήσουμε με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αλλά σταμάτησε να είναι κερδοφόρα όταν... το Υπουργείο δεν του έδωσε την επιδότηση!"

- Έχει τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές και ταυτόχρονα την χαμηλότερη ανταποδοτικότητα φόρων.

- Ενώ της λείπουν 9 εκατομμύρια εργαζόμενοι για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό της σύστημα, άλλη μία… ολόκληρη Ελλάδα δηλαδή, βγάζει ΔΥ στη σύνταξη στα 55 και κάτω και μετά αναρωτιέται γιατί περικόπτονται οι συντάξεις.

- 55χρονος συνταξιούχος ΔΕΚΟτζής με σύνταξη 5,5 φορές τον βασικό μισθό της χώρας βγαίνει στα κανάλια και καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα για τις περικοπές που «υπέστη».

- Κάποιος ισχυρίστηκε ότι έχει «περιουσία» ίση με 337% του ΑΕΠ της και κάποιοι τον πιστεύουν ακόμα.

- «Αμετανόητοι αναρχικοί» καίνε λεωφορεία ανενόχλητοι και εκείνη αλλάζει τα δρομολόγια.

- Το ερώτημα «γιατί παραμένουν αναξιοποίητα τα εκατοντάδες ακίνητα του δημοσίου ενώ ταυτόχρονα πληρώνουμε αδρά ενοίκια για να στεγάζονται διάφορες δημόσιες υπηρεσίες αμφιβόλου χρησιμότητας και ποιοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες εισπράττουν τα ενοίκια αυτά λειτουργώντας ως αχυράνθρωποι ποίων παραμένει αναπάντητο.

- 63 δήμοι από τους 912 συνολικά, δηλαδή το 14,50% και 61 κοινότητες από τις 119 συνολικά, δηλαδή το 60%, δεν είχαν υποβάλλει ποτέ οικονομικά στοιχεία στο Γενικό Λογιστήριο του άχρηστου Κράτους.

- Το Κράτος ζητάει… 1 δις την εβδομάδα, ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, από άμεσους και έμμεσους φόρους, όσα ακριβώς ζητούσε το ’07, όταν η ανεργία ήταν μονοψήφιος αριθμός, το ΑΕΠ πλησίαζε τα 230 δις και η κατανάλωση ήταν τότε… όσο είναι το ΑΕΠ τώρα.

- Εκείνος που έχει πλαστό πτυχίο, αρχικά διορίζεται στο Δημόσιο και μετά… νομιμοποιείται, εκείνος που έχει αληθινό πτυχίο, αρχικά μένει άνεργος και μετά μεταναστεύει και εκείνος που δεν έχει καθόλου πτυχίο, αρχικά πολιτεύεται και μετά γίνεται Υπουργός Παιδείας.

- Το χαρτί της έγκρισης παροχής ρεύματος έχει πάνω του 19 σφραγίδες από όλες τις σχετικές και… άσχετες υπηρεσίες του άθλιου Κράτους των σφραγιδοφόρων.

- Χρειάζονται 3 χρόνια για την συγκρότηση ενός πειθαρχικού συμβουλίου και 10 χρόνια για να εκδοθεί η τελική κρίση για έναν πειθαρχικά υπόλογο δημόσιο υπάλληλο έως την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

- Όταν ερωτάται ο ηθοποιός – παραγωγός – πολιτικός για την σκανδαλωδώς ακριβή παραγωγή που κάνει για αυτόν το Κρατικό κανάλι (με τους… 49 προϊσταμένους και τους 48 τηλεθεατές που πληρώνει και υπερωρίες σε… υπεράριθμους) λέει πως «…του αξίζει» και η συνάδελφος του λέει πως «η ΕΡΤ… έχει λεφτά γιατί την πληρώνουν 10 εκ. Έλληνες»…

Η Ελλάδα είναι η χώρα που... Νομοτελειακά θα καταρρεύσει και δεν θα έχει ακόμα καταλάβει…

Πηγή Capital
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 23, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Ελλάδα είναι η χώρα που..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator