Το αεροδρόμιο του Λεχαίου μεταξύ των ακινήτων του στρατού που μπαίνει "πωλητήριο"

0Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας τέθηκε στην ημερήσια διάταξη από τον υπουργό Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκδήλωσης.
Μάλιστα, το ύψος της αντικειμενικής αξίας των προς αξιοποίηση ακινήτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέρχεται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 34 δισ. ευρώ. Η αξιοποίηση αυτής της περιουσίας, θα πραγματοποιηθεί με την παραχώρησή της στους ενδιαφερόμενους επενδυτές από 50 μέχρι 99 έτη, με ετήσιο τίμημα 5% επί του προαναφερόμενου ποσού, γεγονός που συνεπάγεται ετήσια έσοδα άνω του 1,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τους κυβερνητικούς υπολογισμούς.

Ανάμεσα σε αυτά τα ακίνητα, αρκετά είναι κατάλληλα για τουριστικές επενδύσεις, και υπολογίζονται σε συνολικώς 25. Τα ακίνητα αυτά ανήκουν στα ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Αμύνης), ΤΕΣ (Ταμείο Εθνικού Στόλου) και ΤΑΑ (Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας). Στον κατάλογο περιλαμβάνονται νησιά, αγροτεμάχια, στρατόπεδα,ακίνητα και αεροδρόμια.

Νησιά
Στα νησιά περιλαμβάνονται οι νήσοι Φλέβες και Φλεβοπούλα και η νήσος Πρασονήσι στη Ρόδο

Στρατόπεδα

Αρκετά ακίνητα θεωρούνται κατάλληλα για αξιοποίηση μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), και αυπολογίζονται σε 11, τα οποία ανήκουν όλα στο ΤΕΘΑ.

Η «Έκταση Εθνικά Κειμήλια» στον Διόνυσο, τα στρατόπεδα «Λιόση» στα Νέα Λιόσια, «Ρόκα» στη Μάνδρα Αττικής, «Δογάνη» στο Κιλκίς, «Φουφά» στην Πτολεμαΐδα, «Γιαννόπουλου» στα Θερμά Σερρών, «Ευθυμιόπουλου» στο Κουτσόχερο κ.α. . Να σημειωθεί ότι σε αρκετά από αυτά ήδη φιλοξενούνται καταυλισμοί προσφύγων (π.χ. Κουτσόχερο κ.α.)

Αεροδρόμια

Σημαντική είναι η προίκα του ΥΕΘΑ και σε αεροδρόμια και αεροπορικές εγκαταστάσεις, συνολικώς 13, που διαχειρίζεται το ΓΕΑ.
Μεταξύ αυτών τα Αεροδρόμια Αγρίνιου (νέο και παλαιό), Αμυγδαλεώνα Καβάλας, Λαμίας, Κομοτηνής, Λευκοχώματος Σπάρτης, Τριόδου Μεσσηνίας, Λέχαιου Κορινθίας, Άργους, στρατόπεδο 3ης Μοίρας «Νίκη» στο Κατσιμίδι Αφιδνών, στρατόπεδο πρώην 2ο ΑΚΕΠ στην Εύβοια.

economy365.gr/topontiki.gr
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 23, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το αεροδρόμιο του Λεχαίου μεταξύ των ακινήτων του στρατού που μπαίνει "πωλητήριο""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator