Η ζωή με τον ΣΥΡΙΖΑ, τελικά, είναι απρόβλεπτη

0Κοιμάσαι το βράδυ χωρίς μνημόνιο και το πρωί ξυπνάς δεμένος χειροπόδαρα για τα επόμενα 99 χρόνια. Το απίστευτο θαύμα, όμως, δεν ήταν αυτό. Το πρώτο βραβείο και μάλιστα χωρίς συναγωνισμό το παίρνει η προσπάθεια του υπουργού Μπαλτά να ανακηρύξει το Ελληνικό αρχαιολογικό χώρο. Πολύ απλά, αυτό δεν υπάρχει, δεν έχει ξαναγίνει!

Είναι το Ελληνικό ένα από τα προαπαιτούμενα; Σε αυτήν την περίπτωση συμβαίνει ένα από τα εξής δύο πράγματα: Είτε κάποιος ξέχασε να πει στον υπουργό Μπαλτά ότι δεν υφίσταται πλέον θέμα, είτε κάποιος αποφάσισε να κάνει πλάκα στον σύντροφο Αλέξη. Είναι σαν να λέει αυτός ο κάποιος προς το κοινό: «Αν δείτε τον Αλέξη, να του πείτε ότι δεν είναι μόνος του»!

Σοβαρά τώρα, βρε παιδιά, θέλετε να βάλετε γενικό δερβέναγα στο Ελληνικό την αρχαιολογική υπηρεσία; Σκεφτείτε τη σκηνή: Η μπουλντόζα ετοιμάζεται να σπάσει το τσιμέντο στον αεροδιάδρομο. Οι εργάτες είναι στη θέση τους από τις 6 το πρωί, αλλά οι μηχανές είναι σβηστές. Όλοι περιμένουν τον αρχαιολόγο υπηρεσίας να καταφτάσει για να παραστεί στις εργασίες. Δεν ξέρουμε αν πρέπει κανείς να γελάσει ή να κλάψει…

Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ο επενδυτικός κόσμος για να βάλει τα χρήματά του στην Ελλάδα, όταν όλοι ξέρουν ότι στη χώρα αυτή μπορούν να συμβούν τα πιο απίθανα πράγματα και μάλιστα ανά πάσα στιγμή; Όταν νιώθει ότι στην πραγματικότητα είναι ανεπιθύμητος; Πώς θα έρθει η… ανάπτυξη χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις είναι κάτι που εμείς δεν μπορούμε να το απαντήσουμε. Ίσως μπορούν οι θεωρητικοί του υπαρκτού σοσιαλισμού, οι οποίοι… κοσμούν σήμερα με την παρουσία τους την πρώτη αριστερή κυβέρνηση στη χώρα. Τόσες και τόσες διατριβές έκαναν στο ανατολικό μπλοκ, τόσα βιβλία έγραψαν, κάτι θα έχουν μάθει να μας το πουν κι εμάς…

Μην έχετε αμφιβολίες. Όλα αυτά δεν γίνονται κατά λάθος! Οι άνθρωποι μισούν θανάσιμα τον καπιταλισμό, τα ιδιωτικά κεφάλαια και τις επενδύσεις. Δεν θα ησυχάσουν, αν δεν κλείσουν και την τελευταία ιδιωτική επιχείρηση στη χώρα. Παλεύουν να το αποδείξουν καθημερινά…

Η ζωή με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι συναρπαστική για κάποιον που ζει μακριά από αυτήν τη χώρα και βιώνει τα γεγονότα ως παρατηρητής. Σαν να παρακολουθεί μια ταινία θρίλερ. Το πρόβλημα δημιουργείται γι' αυτούς που ζουν το θρίλερ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην πραγματική τους ζωή. Για όλους εμάς, δηλαδή, που είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε στα σοβαρά τις πρωτοβουλίες κάθε Μπαλτά. Κι είμαστε υποχρεωμένοι επειδή οι άνθρωποι αυτοί είναι στην κυβέρνηση και με τις αποφάσεις τους επηρεάζουν την καθημερινότητά μας. Η γελοιότητα έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr
Πηγή Liberal
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 03, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η ζωή με τον ΣΥΡΙΖΑ, τελικά, είναι απρόβλεπτη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator