Κατάρρευση Τσίπρα «βλέπουν» Ιταλικά ΜΜΕ: «Το πολιτικό του κεφάλαιο εξανεμίζεται και το άστρο του ξεθωριάζει»

0



Σε ένα «καυστικό» άρθρο για τον Αλέξη Τσίπρα η συντηρητική ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera (Il declino di Tsipras un anno dopo) καταγράφει την πολιτική πραγματικότητα στη χώρα αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, «το πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξανεμίζεται μέρα με τη μέρα, αφότου αποτίναξαν τον αντισυστημικό μανδύα και φόρεσαν ξένο κοστούμι».

«Το άστρο του ξεθωριάζει αφότου εγκατέλειψε την επαναστατική καθαρότητα και βάλθηκε να εφαρμόσει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα θυσιών με αντάλλαγμα λίγο οικονομικό οξυγόνο. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στο 17% της πρόθεσης ψήφου, έναντι ποσοστού 28% της Νέας Δημοκρατίας, τα ηνία της οποίας έχει ο νεαρός ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης», αναφέρεται εκτός των άλλων.

Ειδικότερα, όπως γράφει η Corriere della Sera:

«Ενώπιον μιας πολιτικής πρότασης οι ψηφοφόροι καταλήγουν πάντα να προτιμούν την αυθεντική εκδοχή της. Γι’ αυτό στην Ευρώπη οι ηγέτες των παραδοσιακών κομμάτων βλέπουν να τους ξεπερνούν στις δημοσκοπήσεις οι αντίπαλοί τους των αντισυστημικών δυνάμεων, όταν προσπαθούν να τους μιμηθούν. Ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, μπορεί να θέσει στον εαυτό του το αντίθετο ερώτημα, τώρα που βρίσκεται ήδη δύο χρόνια στο πρωθυπουργικό μέγαρο, κοντά στο στάδιο όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1904. Ίσως και οι »λαϊκιστές» ηγέτες, όταν επιλέγουν να προσαρμοστούν με το σύστημα, να καταλήγουν να τους καταβροχθίσουν οι αντίπαλοί τους, που πάντοτε ενσάρκωναν το κατεστημένο. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τον Τσίπρα, τον άνθρωπο που έφερε (και κράτησε) στην εξουσία τους ριζοσπάστες της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμάχησαν με την εξίσου ριζοσπαστική Δεξιά των ΑΝΕΛ.

Το άστρο του ξεθωριάζει αφότου εγκατέλειψε την επαναστατική καθαρότητα και βάλθηκε να εφαρμόσει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα θυσιών με αντάλλαγμα λίγο οικονομικό οξυγόνο. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στο 17% της πρόθεσης ψήφου, έναντι ποσοστού 28% της Νέας Δημοκρατίας, τα ηνία της οποίας έχει ο νεαρός ηγέτης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Ελλάδα σήμερα ένας μεικτός μισθός 1.200 ευρώ τον μήνα βαρύνεται με 482 ευρώ σε εισφορές (πέραν των φόρων), εννέα στους δέκα θεωρούν ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση κι η ανάπτυξη παραμένει μηδενική. Η πλειοψηφία κρέμεται από τρεις βουλευτές, ενώ εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι αισθητή μια νοσταλγία της ελευθερίας να μένεις στο περιθώριο και να μπορείς να λες πάντα »όχι». Οι λαϊκιστές της Δεξιάς μπορεί να είναι ακόμη ισχυροί απ’ τη Γαλλία μέχρι την Αυστρία, αλλά απ’ την ελληνική σκηνή φθάνει γι’ άλλη μια φορά ένα μήνυμα για όλη την Ευρώπη: ο κύκλος του πρώτου αντισυστημικού ηγέτη που ανήλθε στην εξουσία με το ευρώ φαίνεται να είναι σε πλήρη πτωτική φάση».

Για τον αρθρογράφο Φεντερίκο Φουμπίνι οι στιλιστικές επιλογές του Έλληνα πρωθυπουργού είναι ενδεικτικές μιας μεταμόρφωσης μετά τη συνθηκολόγηση με τους δανειστές:

«Κυκλοφορεί ακόμη με ανοικτό το γιακά, όπως όταν έκανε πολιτική στις πλατείες. Αλλά τον τελευταίο χρόνο έβαλε μερικά κιλά, το σκούρο κοστούμι είναι τώρα καλοραμμένο και το λευκό πουκάμισο με τις γαλάζιες ρίγες, είναι από εκείνα που σχεδιάστηκαν ειδικά για να φοριούνται με σκούρα γραβάτα, η κραυγαλέα απουσία της οποίας είναι το τελευταίο σύμβολο που απομένει στον Τσίπρα. Κατά τα λοιπά, αντί του πανικού μπροστά στις τράπεζες της Αθήνας προτιμάει τώρα τον οικονομικό οίκτο έναντι του ηττημένου που επέβαλε η Γερμανία…».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κατάρρευση Τσίπρα «βλέπουν» Ιταλικά ΜΜΕ: «Το πολιτικό του κεφάλαιο εξανεμίζεται και το άστρο του ξεθωριάζει»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator