Ο Βαγγέλης Χουσελάς για τη συζήτηση περί ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Σικυώνος της 5/10/2016

0



Αγαπητό Parakato καλημέρα,

Διαβάζοντας το άρθρο σας με θέμα : Συζήτηση για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Σικυώνος της 5/10/2016

Αισθάνθηκα μεγάλη έκπληξη και μου δημιουργήθηκαν απορίες με το όλο ρεπορτάζ το οποίο θεωρώ ελλιπέστατο διότι δεν αναφέρει πουθενά , έστω επιγραμματικά την πρόταση που έκανα για την ανάδειξη όλου του αρχαιολογικού χώρου της αρχ. Σικυώνος , όταν ο έφορος αρχαιοτήτων Κορινθίας κ. Κ.Κίσσας ζήτησε από τους προσκαλεσμένους να τοποθετηθούν.

Εκτιμώ πως ήμουν ο μόνος που έκανα συγκεκριμένη πρόταση αλλά πέρα του ότι δεν αναφέρεται πουθενά στο ρεπορτάζ ακόμα περιμένω τον Δήμο Σικυωνίων να τοποθετηθεί και να μου απαντήσει εάν μπορεί να την υλοποιήσει. Ισως όταν ανέπτυσσα την πρότασή μου ο δήμαρχος κ. Σ.Σταματόπουλος να ήταν σοβαρά απασχολημένος με την φωτογράφιση του φεγγαριού και του αρχαίου θεάτρου….

Η πρόταση που ανέπτυξα μιλούσε για την δημιουργία μιας επώνυμης Πολιτιστικής διαδρομής για ένα επώνυμο τουριστικό προιόν που θα καλύπτει μια προσδιορισμένη χωρικά περιοχή την οποία προσδιόρισα μεταξύ τριών αρχαιολογικών χώρων του Νομού μας. Την Αρχαία Κόρινθο- την αρχαία Νεμέα και την αρχαία Σικυώνα. Σχεδιάζουμε δηλαδή μια διαδρομή από την Αρχαία Κόρινθο μέσω αρχαίας Νεμέας και από εκεί μέσω των δρόμων του κρασιού φθάνουμε στην Αρχαία Σικυώνα. Μέσα από αυτό το αρχαιολογικό γεωγραφικό τρίγωνο θέτουμε ως στόχο την προσέλκυση επισκεπτών, την απόκτηση τουριστικής ταυτότητας με μια επωνυμία Brand.

Με την δημιουργία αυτής της πολιτιστικής διαδρομής μπορούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες στους παραγωγούς τοπικών προιόντων και υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ο επιτυχής σχεδιασμός και στη συνέχεια η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δράσης πολιτιστικής διαδρομής προυποθέτει την ενεργό συμμετοχή πολλών φορέων που θα συνεργαστούν , θα συμφωνήσουν και θα υιοθετήσουν το όλο εγχείρημα. Οι φορείς αυτοί είναι οι τοπικοί παράγοντες αιρετοί των ΟΤΑ κάθε βαθμίδας, τοπικοί επιχειρηματίες και σε τελευταία ανάλυση η τοπική κοινωνία.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ικανοποιητική λειτουργία και συντήρηση της διαδρομής , ως θεματικού τουριστικού προιόντος πρότεινα την δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης.

Η λογική δημιουργίας αυτής της Πολιτιστικής διαδρομής είναι ότι μέσω της οργάνωσης ενός θεματικού προορισμού προσελκύουμε επισκέπτες ανοίγουμε δηλαδή τους αρχαιολογικούς χώρους με οργανωμένο τρόπο στον Τουρισμό, που είναι ο κύριος τομέας, όσον αφορά στην αναγνώριση των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών πόρων , τη διάδοση της αξίας τους και την εξασφάλιση , όχι μόνο εσόδων για την προστασία και επιβίωσή τους στο μέλλον , αλλά και σημαντικών εσόδων στην τοπική κοινωνία – οικονομία.

Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η πρότασή μου η οποία είναι παντελώς απούσα από το ρεπορτάζ με θέμα την συζήτηση για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου.
Με εκτίμηση
Βαγγέλης Χουσελάς
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 05, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Βαγγέλης Χουσελάς για τη συζήτηση περί ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Σικυώνος της 5/10/2016"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator