Το Facebook διέγραψε την περίφημη φωτογραφία με το «κορίτσι των ναπάλμ»

0



Η ιστορική φωτογραφία από τον πόλεμο του Βιετνάμ που το Facebook λογοέκρινε ως προϊόν παιδικής πορνογραφίας

Κατακραυγή έχει προκαλέσει στη Νορβηγία η λογοκρισία της βραβευμένης με Πούλιτζερ φωτογραφίας από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στο Βιετνάμ, που απεικονίζει ένα 9χρονο γυμνό κοριτσάκι να τρέχει ουρλιάζοντας από τον πόνο και τον τρόμο μαζί με άλλα παιδιά μετά από επίθεση με βόμβες ναπάλμ στο χωριό του.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν πριν δύο βδομάδες όταν ο συγγραφέας Τομ Έγκελαντ δημοσίευσε τη συγκεκριμένη φωτογραφία στη νορβηγική εφημερίδα Aftenposten με αφορμή ένα αφιερωματικό άρθρο σε εικόνες πολέμου. Οι λογοκριτές όμως του διάσημου μέσου κοινωνικής δικτύωσης θεώρησαν ότι η γυμνότητα του παιδιού παραβιάζει τους κανονισμούς του Facebook και τη διέγραψαν.

Χρήστες των social media αλλά και η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπερκ, απάντησαν σε αυτή την κίνηση αναρτώντας τη φωτογραφία με τη σειρά τους στο λογαριασμό τους. «Εκτιμώ το έργο του Facebook και άλλων μέσων κατά των εικόνων και του περιεχομένου που δείχνουν κακοποίηση και βία... Αλλά αυτή τη φορά βρίσκεται στον λάθος δρόμο όταν λογοκρίνει τέτοιες φωτογραφίες. Αυτή η κίνηση συμβάλλει στον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης», έγραψε η Σόλμπερκ στον λογαριασμό της κερδίζοντας πλήθος like.

Η εφημερίδα Aftenposten κυκλοφόρησε με τη φωτογραφία στην πρώτη της σελίδα, συνοδευόμενη από ανοικτή επιστολή και βίντεο προς τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

«Σου γράφω αυτήν την επιστολή διότι ανησυχώ για το γεγονός ότι το πιο σημαντικό μέσον του κόσμου περιορίζει την ελευθερία αντί να προσπαθεί να τη διευρύνει και μάλιστα κατά τρόπο αυταρχικό ενίοτε», γράφει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Εσπεν Εγκιλ Χάνσεν, υπό τον τίτλο: «Αγαπητέ Μαρκ, φοβάμαι μήπως φτάσουμε σε μία κοινωνία όπου ο ελάχιστος κοινός παρανομαστής θα ορίζει τι είναι σοκαριστικό για την παγκόσμια κοινή γνώμη»...

[Με πληροφορίες από ΑΠΕ]
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το Facebook διέγραψε την περίφημη φωτογραφία με το «κορίτσι των ναπάλμ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator