Το Υπ. Παιδείας µε απόφασή του ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Οµίλου ΞΥΝΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

0


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ 

Τις προηγούµενες ηµέρες το Υπουργείο Παιδείας µε απόφασή του ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας 5 δοµών του Εκπαιδευτικού Οµίλου ΞΥΝΗ. 

Η απόφαση αυτή οδηγεί 1.100 εργαζοµένους στην ανεργία και χιλιάδες σπουδαστές στην αβεβαιότητα. 

Είµαστε εργαζόµενοι. Δεν γνωρίζαµε µέχρι πρότινος τις λεπτοµέρειες των νοµικών θεµάτων στα οποία ενδέχεται να έχει εµπλακεί η εργοδοσία µας. 

Καταλάβαµε όµως ότι η ανάκληση των αδειών είναι και ΑΔΙΚΗ και ΠΑΡΑΝΟΜΗ, σε τέτοιο βαθµό που δηµιουργεί τεράστιο ΣΚΑΝΔΑΛΟ στο χώρο της ιδιωτικής µεταλυκειακής εκπαίδευσης!!. 

Κατ’ αρχήν µάθαµε ότι οι 3 από τις 5 δοµές ανακλήθηκαν για παράλειψη του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας το 2013, κατά τη διαδικασία αδειοδότησης! Και µάλιστα αυτό υποκινήθηκε από καταγγελία ανταγωνιστικού µας ΙΙΕΚ, του ΙΕΚ ΑΚΜΗ που στράφηκε κατά του Υπουργείου Παιδείας! 

Γιατί το Υπουργείο δεν προχώρησε στη διόρθωση του λάθους του, όπως ορίζει η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου; 

Γιατί το Υπουργείο προτίµησε να κλείσει 3 σχολεία και να αγνοήσει το σκεπτικό - την ουσία δηλαδή - της δικαστικής απόφασης το οποίο προτείνει τη θεραπεία της τότε παράλειψης και την έκδοση νέων αδειών; 

Γιατί συνειδητά επιλέγει να οδηγήσει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόµενους, ενώ έχει σαφή εναλλακτική; 

Μάθαµε επίσης, ότι το Υπουργείο Παιδείας ερνηµεύει και εφαρµόζει κατά το δοκούν τον νόµο 4093/2012, ο οποίος ορίζει ότι ο νόµιµος εκπρόσωπος ενός εκπαιδευτηρίου δεν πρέπει να έχει παραπεµφθεί µε τελεσίδικο βούλευµα. 

Γιατί, στην περίπτωση του Οµίλου Ξυνή, εφόσον τα πρόσωπα που κατηγορούνται είχαν φύγει από τη διοίκηση των εταιριών ΠΡΙΝ την έκδοση του βουλεύµατος, και άρα δεν παραβιάζεται ο νόµος, το Υπουργείο ανακαλεί 2 άδειες εκπαιδευτηρίων, τα οποία µάλιστα καµία σχέση δεν έχουν µε την ποινική δικογραφία; 

Το Υπουργείο επικαλείται ότι προέβη στις παραπάνω ανακλήσεις για λόγους δηµοσίου συµφέροντος. Αποτελεί, άραγε, προάσπιση του δηµοσίου συµφέροντος όταν εκατοντάδεις εργαζόµενοι µένουν στο δρόµο, χιλιάδες σπουδαστές µένουν µετέωροι και δεκάδες χιλιάδες απόφοιτοι νιώθουν την απαξίωση των πτυχίων τους κι όταν οι εταιρείες ουδόλως σχετίζονται µε τα θέµατα που θα κριθούν από την ποινική δικαιοσύνη, επειδή κατά το παρελθόν διοικούνταν από πρόσωπα, τα οποία έχουν παραπεµφθεί για άλλη υπόθεση; 

Ως εργαζόµενοι στον Όµιλο Ξυνή διαβεβαιώνουµε όλους τους ιθύνοντες ότι η συγκεκριµένη επιχείρηση παρέχει άριστες εργασιακές σχέσεις στους εργαζόµενούς της, πράγµα εξαιρετικά σπάνιο στον ιδιωτικό τοµέα σήµερα. Καταγγέλουµε δε, ότι ο Όµιλος ΞΥΝΗ και εµείς που τον εκπροσωπούµε έχουµε γίνει αντικείµενο µιας λυσσαλέας επίθεσης από ανταγωνιστικό Όµιλο, που επιδιώκει να µας σβήσει από το χάρτη και να εγκαθιδρυθεί στο χώρο της ιδιωτικής επαγγελµατικής εκπαίδευσης ένα ιδιότυπο µονοπώλιο. 

Ο ανταγωνιστικός Όµιλος που επιτίθεται στον Όµιλο ΞΥΝΗ έχει µπροστάρη συγκεκριµένα ΜΜΕ, ο ιδιοκτήτης των οποίων τυγχάνει συγγενής του επικεφαλής του Οµίλου και έχει διοριστεί από αυτόν ως Υπεύθυνος σε τµήµα του εκπαιδευτικού οργανισµού. Θεωρούµε ότι η συγκεκριµένη σχέση αποτελεί το πιο φωτεινό παράδειγµα της διαπλοκής που η ίδια η Κυβέρνηση τακτικά στηλιτεύει. Δεν ζητούµε να υπάρξει άφεση αµαρτιών, σε περίπτωση που υπάρχουν καταγεγραµµένες παρανοµίες στο δικό µας Όµιλο. 

Ως εκπαιδευτικοί, εργαζόµενοι και Έλληνες πολίτες ζητούµε να δοθεί η δυνατότητα από τις αρµόδιες αρχές στην ιδιοκτησία του Οµίλου µας να διευθετήσει τις όποιες εκκρεµότητες µε τρόπο τέτοιο που να µη ζηµιωθούν το δηµόσιο συµφέρον και τα ταµεία του κράτους. Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας πρέπει όλοι µαζί να προσπαθούµε να κρατηθούν θέσεις εργασίας, βεβαίως µέσα σε συνθήκες νοµιµότητας. Ζητούµε από την Κυβέρνηση να µην επιτρέψει σε 1.150 περίπου εργαζόµενους να χάσουν τη δουλειά τους, να µην αφήσει τις οικογένειές τους να πεινάσουν. 
Να πράξει ό, τι είναι δυνατόν, ώστε να µην πληρώσουν αθώοι εργαζόµενοι τις συνέπειες ενός πολέµου που έχει στόχο το σχηµατισµό ενός εκπαιδευτικού µονοπωλίου. 

Οι εργαζόµενοι του Εκπαιδευτικού Οµίλου ΞΥΝΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το Υπ. Παιδείας µε απόφασή του ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας του Εκπαιδευτικού Οµίλου ΞΥΝΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator