Πήρι κανάλ' Χρήστους;

0



H είδηση είναι από τον Βηματοδότη και σίγουρα έχει πολλές δόσεις αλήθειας. Λέει λοιπόν τι έγινε στο Ριζοβούνι Καρδίτσας μετά την περίφημη πλέον δημοπρασία: Στη ρούγα του χωριού συναντήθηκε μια συγγενής του εργολάβου καναλάρχη Χρήστου Καλογρίτσα με μια γειτόνισσα: «Πήρι Χρήστους τηλιόρασ';»ρώτησε. «Τι λιες, μαρή, Χρήστους έχ' χιλιάδις τηλιοράσεις».

Αλλά η γειτόνισσα ξαναρώτησε: «Βρε, ακούς τι σι λιέου; Πήρε Χρήστους τηλιόρασ';».

- «Καλά, τι μουλουγάς; Εχ' δέκα τηλιοράσεις στου γραφείου του».

- «Αϊ μαρή, για του κανάλ' λιέου. Πήρι κανάλ' Χρήστους;».

- «Α, για του κανάλ' λιες».

Σε άπταιστα… καρδιτσιώτικα περιγράφεται η κατάσταση με το νέο καναλάρχη, τον εργολάβο μιας μικρής σχετικά εταιρείας που από το 2015 και την εισβολή ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ξαφνικά έγινε μεγάλος και τρανός. Πήρε εργολαβίες δεκάδων εκατομμυρίων, ακούστηκε το όνομά του ως «κόκκινου εργολάβου» που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον… διαπλεκόμενο Μπόμπολα και αίφνης έγινε και καναλάρχης με πάνω από 50 εκατ. που όχι μόνο δεν έχει αλλά και ούτε πιθανότατα θα δώσει ποτέ ο ίδιος. Για παράδειγμα μια σκέψη που κάνουν εκεί στην Καρδίτσα είναι ότι ο «έξυπνος» αν μη τι άλλο Χρήστους θα στήσει μια τηλεοπτική εταιρεία και θα πάρει κάποιο δάνειο από ξένη τράπεζα το οποίο θα του το κανονίσει η κυβέρνηση.

Υπάρχει και το ενδεχόμενο, όπως γράφαμε πριν μερικές ημέρες, να πάει στους μετόχους του Mega, να τους πει: «Βάζω 15 εκατ. ευρώ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, έχω την άδεια, εσείς έχετε το κανάλι. Να γίνω το απόλυτο αφεντικό κι εσείς να διασωθείτε αφού δεν θα πληρώσετε τα δάνεια που βαρύνουν το Mega; Θα γλιτώσετε κι από τη γκρίνια των «κακών» εργαζόμενων που τολμάνε να θέλουν να πληρωθούν». Άλλωστε, στο μεγάλο κανάλι αυτό που μετρά είναι ότι έχει ένα ισχυρό όνομα στην πιάτσα με μια καλή τηλεθέαση και κυρίως μια ταινιοθήκη που θα ζήλευαν πολλά ξένα μέσα.

Ο Καλογρίτσας ξέρει καλά πώς να ελίσσεται. Είναι μανούλα στις δημόσιες σχέσεις αλλά και πολύ προσεκτικός. Λένε όσοι τον γνωρίζουν ότι με όποιον συναντάται κρατά σημειώσεις, ημερομηνίες και ώρες. Οι κακές γλώσσες λένε ότι στο καρνέ του τους τελευταίους μήνες ένα όνομα γράφτηκε μερικές… δεκάδες φορές: «Παππάς, Παππάς, Παππάς». Και σίγουρα δεν ήταν ο παπάς από το Ριζοβούνι.

Από την εποχή που ήταν κολλητός του Χαρίλαου, συντοπίτης άλλωστε, μέχρι την περίοδο που έγινε φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου και μαζί πήγαιναν στα μπουζούκια, ο Χρήστους, είναι από τους αυτοδημιούργητους που ξέρουν πώς και σε ποια χρονική στιγμή να δράσουν.

Από στέλεχος του ΚΚΕ, κομμουνιστής δηλαδή που ονόμασε το γιο του Βλαδίμηρο, λόγω Λένιν, έγινε φίλος του Ανδρέα, έγινε εκδότης με την Πρώτη, απέκτησε την κατασκευαστική εταιρεία του πατέρα του Τσίπρα και στη συνέχεια έκανε και κουμπαριές που αποδεικνύονται σήμερα χρυσοφόρες. Και με τον εξαφανισμένο ψεκασμένο που δήθεν τον «έδωσε» για μαύρο χρήμα και με τον Σπίρτζη.

Ο «κόκκινος Χρήστους» έγινε διάσημος από τις συνομιλίες που είχε με τον Βλαστό και τον Τρομπούκη, άξια τέκνα της Κολομβίας της Ευρώπης. «Καμάρια μου, σας αγαπάω» τους έλεγε και οι φυλακισμένοι χαίρονταν για τις υψηλές διασυνδέσεις που είχαν.

Και τώρα, έχοντας την «αμαρτωλή» τράπεζα Αττικής γερό στήριγμα και τον ΣΥΡΙΖΑ να του ξεπλένει γραμμάτια (ή το αντίθετο) ο Καλογρίτσας «πήρι τηλιόρασ'».

Γιατί όχι; Μόνον οι αστοί θα έχουν κανάλια; Οι Καρδιτσιώτες τι είναι; Δεν είναι πιο έξυπνοι από τους φλούφληδες των βορείων προαστίων;

Περιμένουμε με ανυπομονησία το πρώτο δελτίο ειδήσεων στα… Καρδιτσιώτικα.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 09, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πήρι κανάλ' Χρήστους;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator