Εκτός λαϊκών αγορών οι «μαϊμού» παραγωγοί

0


Τέλος στην αναρχία των λαϊκών αγορών βιολογικών προϊόντων και των αγορών χωρίς μεσάζοντες θέτει η κυβέρνηση, βγάζοντας κόκκινη κάρτα στους παραγωγούς «μαϊμού».

Σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης, που υπογράφουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής και Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, θεσπίζει το απαραίτητο -για τη λειτουργία τους- πλαίσιο, βάζοντας τάξη στις αγορές των βιοκαλλιεργητών αλλά και στο νέο μόρφωμα αγορών, εκείνες των παραγωγών χωρίς μεσάζοντες που δημιούργησαν περίπου τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι τοπικές κοινωνίες.

Καθιερώνονται συγκεκριμένα κριτήρια ώστε στις αγορές αυτές να πωλούν τα προϊόντα τους μόνο βιοκαλλιεργητές και παραγωγοί και όχι έμποροι σύμφωνα με το Έθνος, όπως συμβαίνει στις λαϊκές αγορές, ενώ στην Περιφαρειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν χωριστές αγορές παραγωγών βιολογικών και συμβατικών προϊόντων.

Οι αγορές βιοκαλλιεργητών στην Ελλάδα ανέρχονται σε 25.000 περίπου παρότι λειτουργούν με επιτυχία για περισσότερα από 20 χρόνια, παρέμεναν μέχρι σήμερα στον αέρα, χωρίς θεσμικό πλαίσιο.

Πλέον οι βιοκαλλιεργητές και οι παραγωγοί θα λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα ενός φορέα που θα ονομάζεται «Αυτοδιαχειριζόμενος Φορέας» και σε αυτόν θα συμμετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι παραγωγοί που επιθυμούν να έχουν παρουσία στις λαϊκές αγορές.

Ο φορέας αυτός μεριμνά για την οργάνωση και τη λειτουργία των Αγορών Παραγωγών.

Για την έναρξη λειτουργίας της Αγοράς Παραγωγών απαιτείται απόφαση του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία πρόκειται να λειτουργήσει. Η αίτηση υποβάλλεται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας.

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

- Το καταστατικό ίδρυσης του Αυτοδιαχειριζόμενου Φορέα.

- Τον Κανονισμό Λειτουργίας της Αγοράς Παραγωγών.

- Τον κατάλογο των παραγωγών μελών με τα ΑΦΜ τους.

- Τη δήλωση της φορολογικής ταμειακής μηχανής.

ΠΗΓΗ: enikonomia
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 17, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκτός λαϊκών αγορών οι «μαϊμού» παραγωγοί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator