Τα αίτια της πτώσης του Απάτσι - Το βίντεο ντοκουμέντο με τη φλόγα και την κλίση του αεροσκάφους

0



Νέα διάσταση γύρω από την υπόθεση του ατυχήματος με το Απάτσι στα Βρασνά Χαλκιδικής δίνουν σήμερα με τις μαρτυρίες τους στο zougla.gr έμπειροι χειριστές και μηχανικοί ελικοπτέρων.

Οι εξαιρετικά επικίνδυνοι ελιγμοί οδήγησαν σε λάθος χειρισμό και μεγάλη κλίση του ελικοπτέρου που το έφερε σε κατάσταση απώλειας στήριξηςΣυμφωνούν όλοι ότι η πτώση του ελικοπτέρου οφείλεται σε υπερεκτίμηση του χειριστή ως προς τις δυνατότητές του.

Οι εξαιρετικά επικίνδυνοι ελιγμοί οδήγησαν σε λάθος χειρισμό και μεγάλη κλίση του ελικοπτέρου που το έφερε σε κατάσταση απώλειας στήριξης, με αποτέλεσμα ο χειριστής να μην μπορέσει πλέον να το επαναφέρει σε συνθήκες κανονικής πτήσης.

Η στιγμιαία λάμψη, που φάνηκε στο πίσω μέρος του πιλοτηρίου την ώρα που το ελικόπτερο βρίσκεται σε ευθεία πορεία πάνω από τη θάλασσα, οφείλεται κατά την άποψη των ειδικών στην καύση από την αύξηση των στροφών του κινητήρα για να πάρει ανοδική πορεία και δεν έχει σχέση με μηχανική βλάβη.

H στιγμιαία λάμψη στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου

Το βίντεο ντοκουμέντο με τη φλόγα και την κλίση του αεροσκάφους:



Έμπειροι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και εκπαιδευτές με πολλές ώρες πτήσης στην πλάτη τους έκαναν μία πολύ ενδιαφέρουσα επισήμανση: Θεωρούν ότι ήταν τραγικό λάθος
μια δύσκολη και απαιτητική άσκηση όπως η «ΣΑΡΙΣΑ 2016» να πραγματοποιηθεί σε κατοικημένη περιοχή, πάνω από τα κεφάλια παραθεριστών και κατοίκων.

Σινούκ πάνω από τα κεφάλια λουόμενων«Οι ασκήσεις αυτές γίνονται σε ερημικές περιοχές (σ.σ. τέτοιες η Ελλάδα διαθέτει πολλές) και σε βραχονησίδες. Φανταστείτε -πρόσθεσαν- πόσο τραγικά αποτελέσματα θα είχαμε εάν το ανεξέλεγκτο ελικόπτερο έπεφτε στα σπίτια ή στον κόσμο που παρακολουθούσε από κάτω.

Επιπρόσθετα, το συγκεκριμένο ελικόπτερο έφερε οπλικά συστήματα, τα οποία αν εκρήγνυντο, η περιοχή θα θύμιζε πεδίο μάχης.

Τέτοιου είδους ασκήσεις δεν αποτελούν μέρος παράστασης τσίρκου» τόνισαν χαρακτηριστικά.

Για τον σχεδιασμό αυτό που έθεσε σε κίνδυνο την ακεραιότητα των κατοίκων της περιοχής και των τουριστών οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις ο υπεύθυνος της Ταξιαρχίας, καθώς και οι επιτελείς- αξιωματικοί που σχεδίασαν την άσκηση.
Παρακολουθήστε καρέ-καρέ το ατύχημα στην παραλία των Βρασνών:

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα αίτια της πτώσης του Απάτσι - Το βίντεο ντοκουμέντο με τη φλόγα και την κλίση του αεροσκάφους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator