Η επικινδυνότητα για τη Δημόσια υγεία του έλους στην εκβολή του ποταμού Ξηριά στην Κόρινθο

0



Οι φωτογραφίες του έλους στην εκβολή του ποταμού Ξηριά, που ανέβασα στο facebook δείχνουν το υπάρχον υγειονομικό πρόβλημα που αφορά την υγεία όλων μας. Όποιος διαβλέπει σε μένα πολιτικές σκοπιμότητες ή διαφορές ή αντιπαραθέσεις με τους κρατούντες με αυτή μου την ενέργεια, πλανάται οικτρά.

Η αρρώστια, ο πόνος , ο πυρετός και ο θάνατος δεν κάνουν πολιτικές διακρίσεις ούτε υπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες, διότι μπορεί να προσβάλουν τον καθένα από εμάς.

Δουλειά μου είναι να μαθαίνω τον κόσμο πώς να προλαβαίνει τις αρρώστιες και γιαυτό παρέχω ακριβείς επιστημονικά πληροφορίες, που δεν είστε υποχρεωμένος να αποδεχτείτε. Η διάδοση γνώσεων προληπτικής ιατρικής είναι υποχρέωση κάθε γιατρού, που θέλει να κάνει τους άλλους ευτυχισμένους. Γιαυτό, εντοπίζοντας μια εστία κινδύνου της Δημόσιας Υγείας στην πόλη μας τη φωτογράφησα και την πρόβαλα στο facebook, αντί να μείνω αδρανής και βουβός.

Όλοι βλέπουν το έλος και κανείς δεν μιλάει. Όλους τους τσιμπούν τα κουνούπια και κανείς δεν νοιάζεται πως θα εξαφανιστούν οι εστίες φιλοξενίας κουνουπιών.

Ζώντας δίπλα στον Ξηριά γνωρίζω λεπτομερώς οποιεσδήποτε αλλαγές έγιναν στο ποτάμι τα τελευταία 40 χρόνια. Δεν κρίνω αν η γέφυρα που φτιάξανε στην εκβολή του ποταμού είναι χρήσιμη. Δεν κρίνω ποιος είχε την ιδέα να φτιάξει τη γέφυρα. Κρίνω ότι έγινε ένα έργο που παρελήφθη από τους αρμοδίους χωρίς να αποκατασταθεί η περιβαλλοντική ζημιά που δημιουργήθηκε, φράζοντας την εκβολή του ποταμού και δημιουργήθηκε το έλος.

Αν κάποιος έχει ως μοναδικό ενδιαφέρον στη ζωή του μόνο τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και σε κάθε πρόταση, ευεργετική για το σύνολο και την προστασία της υγείας φαντάζεται κρυμμένα πολιτικά συμφέροντα και πολιτικές αντιπαραθέσεις πλανάται.

Επειδή τα κουνούπια δεν έχουν πολιτικό κόμμα και τσιμπούν αδιακρίτως τους πάντες, όσοι νοιάζονται για την υγεία όλων μας, ας συμβάλλουν με θετικό τρόπο να εξαφανιστεί το έλος του ποταμού Ξηριά.

Αν γνωρίζεις ποιος ευθύνεται για τη δημιουργία του έλους ταρακούνισέ τον να το εξαφανίσει. Τότε θα σε κρίνω ως πολύτιμο συμπολίτη μου. Αν έχεις πολιτικές διασυνδέσεις με τους κρατούντες αξιοποίησέ τις για το καλό όλων μας. Εγώ δεν είμαι πολιτικός, ούτε κάνω πολιτική, ούτε αντιπαρατίθεμαι με πολιτικούς, οποιασδήποτε απόχρωσης. Αυτό που ξέρω καλά είναι το πώς θα προστατευτεί η υγεία σου, προτού αρρωστήσεις.

Ο κίνδυνος πρόκλησης ελονοσίας από την ύπαρξη στάσιμων νερών, όπου αναπτύσσονται κουνούπια είναι αδιαμφισβήτητη επιστημονική γνώση, όταν μάλιστα εμφανίστηκαν φέτος κρούσματα ελονοσίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Βρές λοιπόν αξιότιμε κύριε τρόπο πως θα επηρεάσεις άμεσα τους υπεύθυνους να εξαφανιστεί το έλος. Η διατήρηση της προσωπικής σου υγείας και της οικογενείας σου απαιτεί να αναλάβεις και εσύ τις ευθύνες σου, αντί να πολιτικοποιείς τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα και την αγωνία μου να μην αρρωστήσεις εσύ και τα μέλη της οικογενείας σου και των λοιπών συμπολιτών μας.

Εντιμότατα

Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η επικινδυνότητα για τη Δημόσια υγεία του έλους στην εκβολή του ποταμού Ξηριά στην Κόρινθο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator