ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: "Κόρινθος, μια ισχυρή πόλη - κράτος"

0



Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2016, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου, στα πλαίσια εορτασμού των ΕυρωπαΪκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016, "Βία και Ανεκτικότητα", πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές ξεναγήσεις στην έκθεση "Κόρινθος, μια ισχυρή πόλη - κράτος".

Η Αμαλία Τσιτούρη και η Γιώτα Κασίμη ταξίδεψαν τους συμμετέχοντες στην ξενάγηση στο παρελθόν της Κορίνθου, παρουσιάζοντας την έκτασή της, εξηγώντας την σημαντική θέση της και την εξέλιξή της σε κέντρο ανταλλαγής προΪόντων και ιδεών. Αναφέρθηκαν, επίσης, στη δημιουργία των αποικιών και στις σχέσεις της μητρόπολης Κορίνθου με αυτές, στους πολέμους που έλαβε μέρος η Κόρινθος και στους εχθρούς που, ανάλογα με τα συμφέροντα, μετατρέπονταν σε συμμάχους, στην καταστροφή της από τους Ρωμαίους και στην ανοικοδόμησή της.

Ό,τι παρουσιάστηκε ήταν κάτω από το βλέμμα της "Βίας και της Ανεκτικότητας¨ με ερωτήσεις και απαντήσεις που διατυπώθηκαν όχι μόνο από τις αρχαιολόγους αλλά και από τους συμμετέχοντες, σε μια διαδικασία αναζήτησης, κατανόησης και βαθύτερης γνώσης του παρελθόντος.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsi
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: "Κόρινθος, μια ισχυρή πόλη - κράτος""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator