"Άλμα" για τα Ελληνικά Καλώδια, "βουτιά" για τη Σωληνουργεία Κορίνθου λόγων συγχώνευσης

0



Στο "δίδυμο" Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργεία Κορίνθου έχει στραφεί η προσοχή του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά την ανακοίνωση για διασυνοριακή συγχώνευσή τους δι’ απορροφήσεως των εταιρειών Σωληνουργεία Κορίνθου Συμμετοχών και Ελληνικά Καλώδια Συμμετοχών από την εταιρεία Cenergy Holdings, την οποία αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια των τριών θυγατρικών της Viohalco.

Αυτήν την ώρα η μετοχή των Ελληνικών Καλωδίων κινείται με κέρδη 30% στα 0,8060 ευρώ, ενώ εκείνη της Σωληνουργίας Κορίνθου υποχωρεί κατά 30% στα 0,6510 ευρώ, με τις δύο μετοχές να κινούνται με βάση τη σχέση ανταλλαγής που ανακοινώθηκε.

Ειδικότερα, η προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής μετοχών της Cenergy Holdings και των απορροφόμενων εταιρειών είναι η ακόλουθη:

* 1) 1:1 για τη Σωληνουργεία Κορίνθου Συμμετοχών, δηλαδή οι μέτοχοί της προτείνεται να ανταλλάξουν μία μετοχή της, με μία μετοχή της Cenergy Holdings, και

*2) 0,447906797228002:1 για την Ελληνικά Καλώδια Συμμετοχών, δηλαδή οι μέτοχοί της προτείνεται να ανταλλάξουν 0,447906797228002 μετοχές της με μία μετοχή της Cenergy Holdings.

Η όλη διαδικασία εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου του 2016.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Διασυνοριακή Συγχώνευση θα επιτρέψει στη Σωληνουργεία Κορίνθου Συμμετοχών και στην Ελληνικά Καλώδια Συμμετοχών να αποκτήσουν συνενούμενες διεθνές χρηματοοικονομικό διαμέτρημα και επιχειρηματική εμβέλεια, προκειμένου να είναι σε θέση να προσφέρουν ασφαλή εγγύηση και αξιόπιστη αναφορά στις υποκείμενες βιομηχανικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όταν αυτές διεκδικούν απαιτητικά διεθνή έργα ή αναζητούν δυσχερώς προσβάσιμη διεθνή χρηματοδότηση.

Ως εισηγμένη εταιρεία στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα, η νέα εταιρεία θα προσφέρει στη διεθνή επενδυτική κοινότητα την ευκαιρία να επενδύσει σε έναν πολλά υποσχόμενο επιχειρηματικό κλάδο υπό συνθήκες αυξημένης ορατότητας και διαφάνειας. Η δυνατότητα ευχερέστερης πρόσβασης της εταιρείας στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές θα συντελέσει στην εδραίωση των επιτευγμάτων των υποκειμένων ελληνικών βιομηχανιών και στη διασφάλιση μακράς διαρκείας απασχόλησης για το υψηλής κατάρτισης εργατικό δυναμικό τους. Θα συμβάλει επίσης στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγικών μονάδων τους και στην επιβεβαίωση των αναπτυξιακών και επενδυτικών προοπτικών τους.

Αλ. Τομπ.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Άλμα" για τα Ελληνικά Καλώδια, "βουτιά" για τη Σωληνουργεία Κορίνθου λόγων συγχώνευσης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator