Αποκάλυψη - σοκ για τον έλεγχο στα πόθεν έσχες των καναλαρχών

0



Ηχηρές αποκαλύψεις έρχονται στη δημοσιότητα για τις διαδικασίες-εξπρές που ακολούθησε η Γενική Γραμματεία του Nίκου Παππά, στον έλεγχο Πόθεν Έσχες των νέων καναλαρχών, που πλειοδότησαν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, ο έλεγχος δεν έγινε από ειδικούς και από την εταιρεία που είχε προσληφθεί ως σύμβουλος…

Η εταιρεία Grant Thornton που είχε προσληφθεί έναντι αμοιβής ως σύμβουλος για ελεγκτικά ζητήματα, όταν ερωτήθηκε αν μπορεί να κάνει τον έλεγχο, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, απέκλεισε την δυνατότητα πραγματοποίησης ουσιαστικού ελέγχου σε λίγα 24ωρα όπως ήθελε η κυβέρνηση!

Όπως βεβαίωσε στην κάμερα του Star ο πρόεδρος της επιτροπής διενέργειας του κανονισμού, καθηγητής Πληροφορικής κ. Δουλγέρης, η εταιρεία λειτούργησε τελικά ως το… πρωτόκολλο της επιτροπής, παρέλαβε δηλαδή υπεύθυνες δηλώσεις. Η εταιρεία των ορκωτών λογιστών, ουδέποτε έδωσε πιστοποιητικό που να βεβαιώνει έλεγχο πόθεν έσχες, άρα δεν ευθύνεται.

«Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες», ανέφερε ο Τάσος Τέλλογλου στις ειδήσεις του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

«Για να είμαστε δίκαιοι πρέπει να πω ότι η εγκύκλιος που έβγαλε στις 5 Σεπτεμβρίου η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης ο έλεγχος της προέλευσης των περιουσιακών μέσων γίνεται με ευθύνη των συμμετεχόντων, με υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105, αλλά ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες λέει άλλα πράγματα: “Η αίτηση για τη χορήγηση άδειας συνοδεύεται από στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν τον τρόπο απόκτησης των οικονομικών μέσων, που διατέθηκαν η προγραμματίζονται να διατεθούν για την λειτουργία του καναλιού. Την ευθύνη για την εφαρμογή του νόμου έχει η επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού”» τόνισε ο κ. Τέλλογλου.

Τελικά η κυβέρνηση ενέδωσε στην πίεση υπερθεματιστών, αλλά και όσων εταιρειών έμειναν χωρίς άδεια και επιτρέπει αύριο το πρωί σε εκπροσώπους τους να ελέγξουν έστω και φευγαλέα τα στοιχεία του πόθεν έσχες εκείνων που πρόσφεραν τα 247 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση των τηλεοπτικών αδειών.

Για το αν θα είναι ουσιαστική αύριο η ενημέρωση όσων πήραν μέρος στον διαγωνισμό, ο γνωστός δημοσιογράφος απάντησε στη σχετική ερώτηση της κ. Ζαχαρέα, για το αν μπορεί να είναι ουσιαστικός ο έλεγχος κάτω από αυτές τις συνθήκες ή αν αποσκοπεί στο αντίθετο:

«‘Εχουν 7 ,5 λεπτά ο καθένας και όποιος πρόλαβε τον κύριο οίδε! Αλλά ποιόν κύριο; Αν εγώ έχω απέναντί μου 3 υπερθεματιστές που προσφέρουν 50 εκ. ευρώ σε απτά περιουσιακά στοιχεία ο καθένας και εγώ προσφέρω 5. 000 στρέμματα που μου χάρισε στα Επτάνησα ένας φίλος μου, που εκτιμώνται από τράπεζα στα 100 εκ. ευρώ, τότε βεβαίως ο έλεγχος των άλλων μπορεί να έχει νόημα για μένα, αλλά ο έλεγχος των άλλων στα στοιχεία που εγώ δηλώνω, είναι δύσκολο να έχει νόημα, γιατί ουδείς γνωρίζει πόσο κάνουν αυτά που διατείνομαι ότι έχω».

«Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να χαρίζεις οικόπεδο, σε μας δεν έχει τύχει, αλλά μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου αυτός που το επικαλέσθηκε ως περιουσιακό στοιχείο θα πρέπει να το πουλήσει και μάλιστα σε καλή τιμή» σχολίασε η Μάρα Ζαχαρέα, για ένα ακόμη παράδοξο της διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

eleftherostypos.gr
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αποκάλυψη - σοκ για τον έλεγχο στα πόθεν έσχες των καναλαρχών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator