Το κουαρτέτο απέρριψε και τις 5 θέσεις του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό

0Την "πόρτα" έκλεισε σε πέντε θέσεις του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό το κουαρτέτο των θεσμών.

Πιο συγκεκριμένα απέρριψε :

1. Τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ περί παγώματος χρεών προς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ.

2. Τις εκπτώσεις για τις αναδρομικές μειώσεις των επικουρικών συντάξεων.

3. Το χρονοδιάγραμμα επανυπολογισμού των κύριων συντάξεων.

4. Την έκδοση εγκυκλίου για τον τρόπο υπολογισμού των νέων συντάξεων και τον καθορισμό του πλαφόν μείωσης όταν ξεπερνά το 20%.

5. Και τέλος το  χρονοδιάγραμμα λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) από την 1η/1/2017 που θα σημάνει ουσιαστικά και την κατάργηση όλων των Ταμείων κύριας σύνταξης μαζί με τις καταστατικές τους διατάξεις που προβλέπουν σήμερα διαφορετικές προϋποθέσεις συνταξιοδότησης και διαφορετικές παροχές.

Η μόνη συμφωνία που υπήρξε,  είναι σε αυτά που ζήτησαν από τον Ιούνιο με το συμπληρωματικό Μνημόνιο και έχουν να κάνουν με την κατάργηση των χαμηλών εισφορών ασθένειας που ψήφισε η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό για τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες, και οι οποίες πλέον θα «ξανανομοθετηθούν» και θα είναι διπλάσιες, ήτοι στο 6,95% από 1ης/1/2017, ενώ αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε ότι έσωσε τους αγρότες με εισφορές κατά 50% χαμηλότερες ως το 2019.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών έβαλαν φρένο στην πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει πάγωμα χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ζητώντας πλήρη στοιχεία για το ύψος των χρεών και τον αριθμό των οφειλετών που θα τύχουν, αν τύχουν, αυτής της διευκόλυνσης και αφετέρου για τις επιπτώσεις που θα έχει στη ρευστότητα του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 16, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το κουαρτέτο απέρριψε και τις 5 θέσεις του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator