Η χώρα καταστρέφεται και αυτοί παίζουν τον… παπά

0



To ότι δεν πάει κάτι καλά με την ελληνική οικονομία το ξέρουν όλοι εκτός από την κυβέρνηση. Ο Τσακαλώτος, ο Αλεξιάδης και όλοι αυτοί που παριστάνουν τους οικονομολόγους δεν μπορούν να αντιληφθούν τι πραγματικά συμβαίνει κι ελπίζουν σε κάποιο θαύμα.

Περιμένουν να καλυτερέψουν τα έσοδα μέχρι το τέλος της χρονιάς προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο κόφτης που ουσιαστικά θα είναι ενεργοποίηση των πολιτικών εξελίξεων. Κανείς δεν πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν θα επιλέξει τις εκλογές εφόσον αναγκαστεί να επιβάλει νέα μέτρα.

Περιμένουν το θαύμα κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν τα λάθη που έχουν κάνει τόσους μήνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχει μεγάλη μείωση των εσόδων από τα τελωνεία, που συνδέεται με τη μειωμένη ζήτηση και κατανάλωση.

Η υστέρηση που παρατηρείται αφορά κυρίως:

στο φόρο εισοδήματος Φυσικών Προσώπων κατά 272 εκατ. ευρώ

στο φόρο εισοδήματος ειδικών κατηγοριών κατά 55 εκατ. ευρώ

στους λοιπούς άμεσους φόρους κατά 45 εκατ. ευρώ

στο ΦΠΑ καπνού κατά 41 εκατ. ευρώ

στους λοιπούς Ε.Φ.Κ. (καπνού κλπ) κατά 160 εκατ. ευρώ

στα λοιπά μη φορολογικά έσοδα κατά 132 εκατ. ευρώ.

Αυξημένα έναντι του στόχου ήταν κυρίως τα έσοδα του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 295 εκατ. ευρώ, των φόρων στην περιουσία κατά 42 εκατ. ευρώ, του ΦΠΑ λοιπών κατά 37 εκατ. ευρώ, συγκρατώντας το συνολικό αποτέλεσμα.

Το υπουργείο Οικονομικών λέει ότι υπάρχει υπέρβαση 533 εκατ. ευρώ, στο 7μηνο, ωστόσο, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Οι πολίτες έρχονται από τις διακοπές τους, όσοι μπόρεσαν να πάνε, και θα κληθούν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος και όλες τις υπόλοιπες επιβαρύνσεις που έρχονται. Και ταυτόχρονα να διαχειριστούν και την αύξηση των προϊόντων λόγω του ΦΠΑ.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά έρχονται και τα στοιχεία που δείχνουν ότι υπάρχει μείωση στις καταθέσεις κατά 164 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν επιστρέφουν τα λεφτά από το στρώμα, αλλά και αποσύρονται όσα έχουν μείνει για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις. Παρά τις διακηρύξεις ότι έρχεται η ανάπτυξη και ότι σταθεροποιείται η οικονομία οι πολίτες δεν αισθάνονται καμιά ασφάλεια και δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες.

Φόροι που δεν μπορούν πλέον να πληρωθούν, καταθέσεις που εξανεμίζονται και νέα βάρη που έρχονται μέχρι τον Δεκέμβριο. Υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας, πέραν των γνωστών μισθοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει ότι πάει καλά η οικονομία; Ούτε τα έσοδα από τον τουρισμό είναι αναμενόμενα, ούτε ανάπτυξη έρχεται, ούτε επενδυτές εμφανίζονται. Που είναι άραγε η έξοδος από τα μνημόνια που έλεγε ο Τσίπρας; Και τι θα πει στη ΔΕΘ; Ότι πάνε όλα καλά και μην ανησυχούμε; Και ποιος θα τον πιστέψει;

Δυστυχώς, εκτός από το εγκληματικό πρώτο εξάμηνο που χάθηκε, φαίνεται ότι χάνεται και ο χρόνος που θα έπρεπε η Ελλάδα να βλέπει φως στο τούνελ. Η χώρα καταστρέφεται και αυτοί παίζουν τον… παπά. Ως πότε;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 05, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η χώρα καταστρέφεται και αυτοί παίζουν τον… παπά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator