Ευχολόγια και άγιος ο Θεός...

1



Αν θέλεις να χαραμίσεις λεφτά από το πορτοφόλι σου και χρόνο από τη ζωή σου, πάρε εφημερίδα που φιλοξενεί συνέντευξη του Τσίπρα. Είναι πλέον τόσο βαρετός, τόσο μονοδιάστατος και τόσο αδιάφορος ο πρωθυπουργός της χώρας που πραγματικά απορούμε πώς του δίνουν χώρο στα έντυπα για να λέει αυτά που λέει.

Είμαστε σίγουροι ότι όταν ο Αλέξης δίνει συνέντευξη σε δημοσιογράφο ο τελευταίος θα εύχεται πότε θα τελειώσει αφού ακούει τις ίδιες κοινοτοπίες που έχει ακούσει τόσες πολλές φορές. Γιατί να διαβάσεις τις απαντήσεις ενός πρωθυπουργού που είναι απαξιωμένος, κενός, και όλο και περισσότερο ψεύτης και αναξιόπιστος;

Είναι πράγματι τόσο αστείο να επαναλαμβάνει ότι θα «απαιτήσει» μείωση του χρέους και των πλεονασμάτων χωρίς κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. «Να τηρήσουν τη συμφωνία οι δανειστές», λέει, όμως, δε λέει πώς η κυβέρνησή του έχει τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας; Διορίζοντας όσους και όπως μπορεί αυξάνοντας τις δημόσιες δαπάνες; Καθυστερώντας δραματικά την αναδιάρθρωση των «κόκκινων» δανείων; Επιβάλλοντας όλο και περισσότερους φόρους που τελικά δεν εισπράττονται και τα έσοδα καταρρέουν; Αλλά δε μας λέει και τα σκοτεινά σημεία της συμφωνίας που υπέγραψε προκειμένου να γίνει κάποια στιγμή αναδιάρθρωση χρέους. Για παράδειγμα, τι συμφώνησε για τα εργασιακά; Θα υπάρξουν πιέσεις για ομαδικές απολύσεις, για μείωση του κατώτατου μισθού ή για νέα μείωση των συντάξεων; Και πότε θα το μάθουμε αυτό; Όταν κάνουν… σκληρή διαπραγμάτευση αλλά στο τέλος θα πέσουν στα τέσσερα και θα προσκυνάνε;

Τι συμφώνησε για τις ιδιωτικοποιήσεις; Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα και τους νόμους που υπέγραψαν όλοι οι υπουργοί, πρέπει να πουληθούν εταιρείες του δημοσίου ή τμήματα αυτών, όπως π.χ. η ΔΕΗ. Η κυβέρνηση υπέγραψε το ξεπούλημα, ο Σκουρλέτης που έβαλε την υπογραφή του γιατί αντιδρά; Αυτή είναι τήρηση της συμφωνίας ώστε να «απαιτεί» ο Τσίπρας μείωση του χρέους;

Είναι φανερό πως όσα είπε στη συνέντευξη συνιστούν ουσιαστικά τον βασικό κορμό της ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη. Το νέο ψεύτικο success story του Αλέξη θα είναι το τρίπτυχο: «ρύθμιση χρέους – δίκαιη ανάπτυξη – διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων». Τρίχες δηλαδή αφού και στα τρία έχει συμφωνήσει άλλα, έχει υπογράψει διαφορετικά.

Όταν λέει ότι ο ορίζοντας για τη συμφωνία για το χρέος είναι το τέλος του έτους δε λέει ψέματα; Ποια κυβέρνηση ξένης χώρας θα συναινέσει σε άμεση ή έμμεση απομείωση του χρέους; Η Μέρκελ που έχει εκλογές

σε ένα χρόνο; Μα είναι πολύ πιο εύκολο να μη γίνει τίποτε ώστε να πάει σε εκλογές δείχνοντας στους Γερμανούς ότι κρατά σκληρή στάση στους Έλληνες που απαιτούν.

Μήπως θα υπογράψει μείωση του χρέους ο Ρέντσι; Αστεία πράγματα, αυτός δεν ξέρει αν θα είναι πρωθυπουργός τον Οκτώβριο. Μήπως η Γαλλία που πάει σε εκλογές με τους κυρίαρχους του πολιτικού παιχνιδιού, δηλαδή Λεπέν, Σαρκοζί να μην είναι ένθερμοι υποστηρικτές των ελληνικών θέσεων;

Ή μήπως ο Ομπάμα που ουσιαστικά δεν κυβερνά και τον Γενάρη θα παραδώσει τα κλειδιά στο νέο ή στη νέα Πρόεδρο που το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να πιέσει για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους; Είναι λοιπόν το απίστευτο ψέμα και μια ακόμη επικοινωνιακή μπαρούφα αυτή η «σκληρή στάση» και η «απαίτηση» του Αλέξη. Με το συμπάθιο. Γραμμένο τον έχουν κανονικά.

Όσο για τα άλλα μέρη της συνέντευξης; Όπως προείπαμε, μία από το ίδια. Υποσχέσεις ότι θα βρει λεφτά για κοινωνική πολιτική όταν έχει τσακίσει τους πολίτες. Υποσχέσεις ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019 όταν και πέρυσι τα ίδια έλεγε και πήγε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη.

Υποσχέσεις ότι θα αλλάξει την Ευρώπη μαζί με τις άλλες αδύναμες χώρες του Νότου, όταν αυτός ήταν που χόρεψε στα νταούλια της Μέρκελ και του Σόιμπλε.

Μίλησε ξανά για «κόκκινες» γραμμές στη διαπραγμάτευση όταν οι ξένοι του έχουν πάρει και τα παντελόνια.

Υποσχέθηκε καλή διαχείριση στο προσφυγικό όταν 60 χιλιάδες βρίσκονται ήδη μόνιμα στην Ελλάδα και πάνω από 22 χιλιάδες προσφυγόπουλα ετοιμάζονται να πάνε σχολείο. Αλλά δεν έδωσε και καμιά λύση σε ένα πιθανό αδιέξοδο με την Τουρκία.

Πραγματικά, πολύ ασχολούμαστε με όσα λέει ο κ. Τσίπρας. Τον έχουμε μάθει πλέον αλλά δυστυχώς έχουμε πάθει κιόλας. Μόνο ένας τίτλος ταιριάζει για την κυβέρνησή του: «Βρε ουστ από δω ανίκανοι και ψεύτες».

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 05, 2016

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ευχολόγια και άγιος ο Θεός..."
Unknown είπε...

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ 13-10-2015 YOU TUBE DEN .COM.GR ΑΠΟΦΑΣΗ 2343/2016 ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΙΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΛ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ Η ΑΝΩ ΤΩΝ 80


5 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9:19 π.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator