Τσίπρας Σπίρτζης και Δέδες παρέδωσαν στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ολυμπίας Οδού Κόρινθος-Κιάτο

0


Οκτώ ολόκληρα χρόνια έπρεπε να περάσουν για δοθεί επίσημα στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα του οδικού άξονα Κόρινθος-Πάτρα που ανήκει στην Ολυμπία Οδό.

Πριν από λίγο παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα, του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, του Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε και σύσσωμης σχεδόν της πολιτικής και τοπικής ηγεσίας της περιοχής δόθηκε στην κυκλοφορία το Κόρινθος-Κιάτο συνολικού μήκους 20χλμ αλλά και οι δίδυμες σήραγγες στο Δερβένι.

Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε πως πρακτικά το οδικό τμήμα έχει ήδη δοθεί στην κυκλοφορία, αλλά υπάρχουν μερικές ελλείψεις που θα ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες.

Ακριβώς οκτώ χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης αυτό το πρώτο τμήμα σηματοδοτεί την σταδιακή ολοκλήρωση του έργου, ενός έργου που δεινοπάθησε από προβλήματα, την κρίση και τα δομικά κολλήματα που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα projects στην χώρα.

Τα 120 ατελείωτα χιλιόμετρα που είναι ένα κανονικό μαρτύριο με την λειτουργία αυτού του τμήματος θα μειωθούν κατά 20χλμ και θα απομένουν άλλα 100χλμ μέχρι τον Μάρτιο του 2017, οπότε έχει τεθεί, ο -κατά πολλούς- φιλόδοξος στόχος της λειτουργίας όλου του άξονα.

Το έργο της Ολυμπίας Οδού που χαρακτηρίζεται από μεγάλο βαθμό δυσκολίας και δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην κατασκευή έχει πάρει πλέον τον δρόμο του αλλά τα τελευταία προβλήματα είναι εδώ.

Το Κόρινθος-Κιάτο έχει 3 Ανισόπεδους Κόμβους, 7 άνω διαβάσεις, 19 κάτω διαβάσεις, 7 γέφυρες και θα απελευθερώσει το 1/6 των εργοταξιακών χώρων του υπό κατασκευή δρόμου. Το συγκεκριμένο τμήμα κατασκευάστηκε από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ, μία από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευή και την παραχώρηση.
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τσίπρας Σπίρτζης και Δέδες παρέδωσαν στην κυκλοφορία το πρώτο τμήμα της Ολυμπίας Οδού Κόρινθος-Κιάτο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator