ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: «Καλούμε τους συναδέλφους στη ΦΟΥΛΓΚΟΡ να ΜΗΝ εμπιστευτούν το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου»

0


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ»

Οι συνάδελφοι στο εργοστάσιο της ΦΟΥΛΓΚΟΡ για άλλη μια φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας. Η εργοδοσία του Στασινόπουλου ανακοίνωσε ότι την επόμενη Δευτέρα θα βγάλει σε διαθεσιμότητα τους πρώτους 32 εργαζόμενους από τους 100 που έχει προγραμματίσει, γιατί όπως λέει δεν πάνε καλά οι δουλειές, την ίδια ώρα που σε διάφορα τμήματα του εργοστασίου έχει επιβάλλει εξαντλητικά δωδεκάωρα.

Όταν οι δουλειές πάνε καλά, οι εργαζόμενοι κερδίζουν εντατικοποίηση της δουλειάς, ελαστικοποίηση του ωραρίου, εκβιασμούς και τρομοκρατία. Όταν οι δουλειές δεν πάνε καλά, οι εργαζόμενοι κερδίζουν μειώσεις μισθών, απολύσεις και ανεργία. Οι εργάτες της ΦΟΥΛΓΚΟΡ έχουν νοιώσει στο πετσί τους και τις δύο όψεις του νομίσματος. Τα αφεντικά το μοναδικό κριτήριο που έχουν είναι τα κέρδη τους, και με αυτό ανοίγουν και κλείνουν τα εργοστάσια, προσλαμβάνουν και απολύουν.

Καταγγέλλουμε τη διασπαστική στάση του επιχειρησιακού σωματείου που ουσιαστικά καλεί την εργοδοσία να διώξει, τους κακοπληρωμένους και διπλά εκμεταλλευόμενους εργαζόμενους, που δουλεύουν στους εργολάβους και πως έτσι θα σωθούν οι θέσεις εργασίας για τους υπόλοιπους.

Καταγγέλλουμε τη στάση του ΔΣ που αρνείται να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση ώστε να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για τις εξελίξεις και συλλογικά να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Καλούμε τους συναδέλφους στη ΦΟΥΛΓΚΟΡ να μην εμπιστευτούν το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου. Ενώ θα έπρεπε να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων, τους σέρνει σε τριμερείς συναντήσεις στο υπουργείο, σπέρνοντας αυταπάτες και αποπροσανατολίζοντας. Αυτοί που ψήφισαν το ασφαλιστικό, που έχουν διατηρήσει όλους τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και ετοιμάζονται να βάλουν ταφόπλακα σε ότι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει, δεν μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματά μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Καμία διαθεσιμότητα – Καμία απόλυση.

 Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

 Άμεσα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στη ΦΟΥΛΓΚΟΡ.

 Επαναφορά των απωλειών του 13% στους μισθούς και των επιδομάτων που κόπηκαν.

 Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Κόρινθος, 13/09/2016
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 14, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: «Καλούμε τους συναδέλφους στη ΦΟΥΛΓΚΟΡ να ΜΗΝ εμπιστευτούν το Εργατικό Κέντρο Κορίνθου»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator