Η «Πράβδα» της Ελλάδας, η Στεφανίδη και ο Μαδούρο

0Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Την ώρα που έως και ο Μαδούρο απευθύνει διάγγελμα για να υμνήσει τους ολυμπιονίκες της Βενεζουέλας τους οποίους και παρασημοφορεί, βραβεύει και τους δίνει σπίτια, στην Ελλάδα, η Αυγή, δηλαδή το επίσημο κομματικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο, παρά την εξόφθαλμη (πλέον) πραβδιανή φύση του επιμένει να αυτοαποκαλείται «εφημερίδα», επιτίθεται σε μία από τους δικούς μας ολυμπιονίκες, την Κατερίνα Στεφανίδη.

Ορθότατα η σπουδαία αθλήτρια που δόξασε παγκοσμίως την Ελλάδα μαζί με τους άλλους ολυμπιονίκες συναθλητές της στο Ρίο και η οποία διαγράφει ταυτόχρονα και μία εξίσου λαμπρή διεθνή τροχιά ως νέα επιστήμονας, απαξίωσε να ασχοληθεί με το θέμα και δεν απάντησε στην ανόητη και ιταμή πρόκληση που δέχθηκε απλώς και μόνον επειδή είπε πασιφανείς αλήθειες που δεν άρεσαν στους επίσημους εκφραστές του καθεστώτος.

Αντ’ αυτού, όταν της απαίτησαν να (τους) διαβάζει, δήλωσε απλώς ότι ούτε καν τους ξέρει, ούτε και θα ασχοληθεί μαζί τους. Μα δεν άκουσαν πόσο διαβάζει και τι διαβάζει για να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και πετυχαίνει όσα πετυχαίνει ως άριστη των αρίστων;

Η δήλωσή της ήταν φαρμάκι: αμφισβήτησε την «ηγεμονία» τους – όχι μόνον αυτή που έχουν τώρα ως επίσημο όργανο της εξουσίας, αλλά και αυτή που είχαν από πολλά χρόνια, ως υπερόπτες, αυτόκλητοι επαγγελματίες μεταπράτες της δημοκρατίας και της προόδου – ευτυχώς, όταν ήρθαν στα πράγματα, είδε όλος ο κόσμος τι εννοούνε.

Η υπεροψία του εν λόγω εντύπου δεν εκφράζεται εδώ για πρώτη φορά και δεν είναι φυσικά διαφορετική από την υπεροψία της κυβέρνησης την οποία υπηρετεί ως δήθεν δημοσιογραφικό μέσο, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά όργανο ωμής προπαγάνδας της εξουσίας.

Απλώς, εν προκειμένω, έχει ξεφύγει τόσο, που κάνει πια χοντρά λάθη: νομίζει ότι προσβάλει την ολυμπιονίκη, που ασφαλώς δεν μπορεί, ενώ, στην πραγματικότητα, προσβάλει έναν ολόκληρο λαό στον οποίο η Στεφανίδη προσέφερε προχθές εκείνα ακριβώς που η Αυγή και η κυβέρνησή της του έχουν στερήσει: την αλήθεια, την ανάταση, την αξιοπρέπεια, την ελπίδα.

Πώς να το «συγχωρήσει» αυτό μια (γραφική εκδοχή της) Πράβδα;…

Πηγή "Το Βήμα"
Δημοσίευση: Αυγούστου 28, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η «Πράβδα» της Ελλάδας, η Στεφανίδη και ο Μαδούρο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator