ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η χωματερή του Χιλιομοδίου πρέπει να ανοίξει άμεσα!

0Απο το πρωί έχει προκύψει για την δημοτική αρχή του Πνευματικού το πιο μεγάλο πρόβλημα που έχει μέχρι σήμερα αντιμετωπίσει.
Απο την χαλαρότητα των σχεδίων για αυτόνομη διαχείριση των απορριμάτων έρχεται αντιμέτωπη με το καυτό πρόβλημα των σκουπιδιών.
Το κλείσιμο της χωματερής του Χιλιομοδίου, της μόνης παράνομης μεν αλλά ενεργής στην περιοχή της Ανατολικής Κορινθίας δημιουργεί νέες συνθήκες τόσο στην καθημερινότητα όσο και στον πολιτικό σχεδιασμό του δήμου.
Η κακή αυτή εξέλιξη δεν δημιουργεί πρόβλημα μόνο στην Κόρινθο.
Το Λουτράκι δεν έχει χωματερή. Εχει προσωρινά ανοίξει μία εντελώς παράνομη λακούβα και θάβει σκουπίδια. Βολευόταν και το Λουτράκι με το Χιλιομόδι.
Η Βόχα δεν έχει χωματερή και την εξυπηρετούσε η Κόρινθος, όπως δεν έχει χωματερή και η Νεμέακαι πήγαινε τα σκουπίδια στο Χιλιομόδι.!
Η ενέργεια του προέδρου του Χιλιομοδίου, έγινε με ελαφρά την καρδία αλλά δεν έλαβε υπ' όψιν της τι μπόρα θα φέρει.
Ο πρόεδρος ζητά να ληφθούν μέτρα και να ξανα-ανοίξει η χωματερή αλλά ΛΟΓΑΡΙΑΖΕΙ χωρίς τους ξενοδόχους.
Και στην περίπτωση είναι ο Τατούλης που τρίβει τα χέρια του αλλά και οι ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ οι οποίοι ακόμα και αυταπάγγελτα μπορούν να την σφραγίσουν και να κάνουν την Ανατολική Κορινθία...νέα Τρίπολη και Πύργο με τα σκουπίδια να είναι βουνά στους δρόμους.!
Μία παράνομη όπως όλοι συμφωνούν χωματερή δεν μπορεί να ανοικοκλείνει κατά τα δοκούν.
Δεν την αγγίζεις μέχρι να βρεί νόμιμη λύση γιατί αλλοιώς θα κλείσει όπως το Πεδίο βολής, το Λέχαιο και οι άλλες χωματερές.
Πίσω απο τα σκουπίδια, υπάρχει η ΤΕΡΝΑ, η κυβέρνηση, εταιρείες και εκατομμύρια ευρώ που όλοι τα θέλουν και τώρα που σηκώθηκε η μπάλα θα μπούν στον πειρασμό να την καρφώσουν.!


Εχει άλλη στρατηγική ο δήμος Κορινθίων;
Ασφαλώς και ο δήμαρχος Κορίνθου, δεν θέλει να δεί τα σκουπίδια στους δρόμους.
Η δημοτική αρχή έχει προφανώς την δική της στρατηγική, διότι είχε ακούσει την πρόθεση του κ.Μπίτζιου να μπλοκάρει το Χιλιομόδι.
Το ότι δεν ενέδωσε στην φήμη αυτή κάτι σημαίνει.
Τι σημαίνει θα φανεί απο την πρώτη αντίδραση του δημάρχου που αναμένεται άμεσα και θα είναι καθοριστική για την συνέχεαι.
Οι ισορροπίες πλέον είναι λεπτές και χρειάζονται και πολύ λεπτοί χειρισμοί.
Προφανώς έχουν γίνει λάθη και πρέπει να διορθωθούν.!


Θα ήταν αλλιώς με Νανόπουλο;
Αν υποθέσουμε ότι είχε εκλεγεί ο κ.Νανόπουλος δήμαρχος το 2014 τι θα γινόταν στην πράξη με τα σκουπίδια;
Ακριβώς τα ίδια. Θα ήταν υποχρεωμένος να χρησιμοποιεί την χωματερή του Χιλιομοδίου, να εξυπηρετεί τους όμορους δήμους και θα έπρεπε να επιλέξει την παράδοση στον Τατούλη και την ΤΕΡΝΑ ή να πάει σε αυτόνομη διαχείριση. Ο κ.Νανόπουλος και οι συνεργάτες του ΟΜΟΦΩΝΑ στήριξαν την επιλογή Πνευματικού να αντισταθεί στο σχέδιο Τατούλη, που σημαίνει ότι το ίδιο θα έκαναν και αυτοί.
Πιθανόν να διαχειρίζονταν διαφορετικά τον κ.Μπίτζιο, ο οποίος όμως θα ήταν στην αντιπολίτευση και θα είχε απο πίσω του, τους Πνευματικό-Χασικίδη και δεν θα ήταν εύκολο.

Πρέπει να ανοίξει σήμερα η χωματερή στο Χιλιομόδι
Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι παραταξιακό αλλά ΚΑΘΑΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ και απαιτεί κινήσεις λογικής και ενότητας μέχρι να δοθεί νόμιμη λύση στην διαχείριση των απορριμάτων.
Κατ' αρχήν πρέπει σήμερα κιόλας να ανοίξει η χωματερή, ακόμα και με όρους και προυποθέσεις, αλλά πρέπει να ανοίξει πριν είναι πολύ αργά.
Εχουμε τόσα προβλήματα σαν κοινωνία και δεν αντέχουμε να πλημμυρίσει σκουπίδια η Ανατολική Κορινθία.
Το κλείσιμο της χωματερής,τα σκουπίδια στους δρόμους και η μπόχα μπορεί να βολεύουν μία μειοψηφία ανοήτων αλλά δεν εξυπηρετούν καθόλου μα καθόλου τους χιλιάδες πολίτες της Κορινθίας.

Γ.Λ.
Αύγουστος 2016
Street life
Δημοσίευση: Αυγούστου 25, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Η χωματερή του Χιλιομοδίου πρέπει να ανοίξει άμεσα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator