Η "βαρβαρότητα" του Μαρξ

0



Γράφει ο Πάνος Καράπας

Αντίθετα με την γενική σημερινή "μόδα" και φρασεολογία από τους περισσότερους πολιτικούς επιστήμονες που δηλώνουν ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται, λέω πως τα πάντα είναι δυνατά ακόμη και από μαθηματικής άποψης.
Αν οι μηχανισμοί ενός φαινομένου είναι ίδιοι τότε θα παράξουν και ίδια ή παρόμοια αποτελέσματα όπως π.χ. έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται αλλά και ούτε αποκλείεται να επαναλαμβάνεται.

Τολμώ να πω πως μάλλον και οι δύο προηγούμενες θέσεις περί επανάληψης ή μη τελικά είναι και άτοπες-άστοχες. Οι μηχανισμοί - συναρτήσεις είναι που καθορίζουν τα αποτελέσματα στην πολιτική όπως και στην μηχανική και στα μαθηματικά.

Η συνάρτηση και η μεθοδολογία οδηγούν σε ίδια αποτελέσματα. Σήμερα η "συνάρτηση" και οι "σταθερές" (φτώχεια, οικονομική κρίση, apolitik κοινωνίες, εξαθλίωση λαϊκών στρωμάτων κτλ) είναι όμοιες με αυτές του 1930.
Αν δεν αλλάξει κάτι ναι τότε σίγουρα θα οδηγηθούμε σε έναν πόλεμο ή κάτι παρόμοια βίαιο. Ίσως μία πανανθρώπινη καταστροφική μανία η οποία θα ξεσπάσει από παντού και ταυτόχρονα-αναίτια.. η "βαρβαρότητα" του Μαρξ...

Το πεδίο ορισμού κύριοι και κυρίες είναι το άπειρο και όλα είναι δυνατά και αυτή τη στιγμή τα μαθηματικά είναι εναντίον μας...

«Απάντησή μου σε επιστημονικό συνέδριο σχετικά με την κυκλικότητα ή μη της ιστορίας και αν η σημερινή κατάσταση είναι όμοια με τον μεσοπόλεμο και μπορεί να δώσει έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο…»

 Η θέση σχεδόν του συνόλου των συνέδρων ήταν η θεωρία της μη κυκλικότητας. Αλλά αυτό μάλλον είναι άλλο ένα ισχύον ηγεμονικά στημένο επιστημονικό κυρίαρχο παράδειγμα το οποίο και πάλι είναι μέρος μόνο της Αλήθειας αλλά όχι και η ίδια η Αλήθεια…

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Αυγούστου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η "βαρβαρότητα" του Μαρξ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator