Σαν μανιφέστο διακοπών!...

0


Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Δεν είναι δυνατόν να μην καταλαβαίνουν πού οδηγούν την κατάσταση.
Μπορεί να είναι απατεώνες, ψεύτες, ανίκανοι, αμόρφωτοι, αλλά τόσο βλάκες δεν είναι.

Η αγορά έχει ήδη πεθάνει.
Διατηρεί μία ελάχιστη ικμάδα ζωής εδώ κι εκεί, κι αυτό λόγω καλοκαιριού, κι αυτού του έστω καικάκιστης ποιότητας τουρισμού.
Οι επιχειρήσεις που είναι έτοιμες να κλείσουν, μικρές και μικρομεσαίες δεν έχουν μέτρημα.
Και όσες μείνουν θα φυτοζωούν εις βάρος των εργαζομένων τους, επιδεινώνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την έλλειψη ρευστότητας και της αγοραστικής δύναμης, παραγόντων απαραίτητων για οποιαδήποτε ανάκαμψη, καθώς και για προσέλκυση πραγματικών επενδύσεων.
(Οι "επενδύσεις" που διαφημίζονται έως τώρα από την κυβέρνηση ότι γίνονται, τύπου Fraport, δεν είναι επενδύσεις, παρά αγορά έτοιμων και εν λειτουργία υποδομών. Δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας -ίσως και να μειώνουν κιόλας- , δεν παράγουν νέο πλούτο, παρά δίνουν το δικαίωμα και αυτή η υπεραξία που παράγοταν έως τώρα να φεύγει πιό εύκολα στο εξωτερικό, αφού πρόκειται για ξένες εταιρείες, με ξένες έδρες, οι περισσότερες απ' τις οποίες εντάσσονται σε ιδιότυπο-προνομιακό καθεστώς ΦΠΑ και φορολογίας)
Τα ασφαλιστικά ταμεία -φυσικό επακόλουθο- μένουν άδεια από εισφορές.
Τα ταμεία της εφορίας κάνουν όλο και λιγότερες εισπράξεις.
Οι απειλές γιγαντώνονται. Για πρόστιμα, για κλείσιμο επιχειρήσεων, για κατασχέσεις, ακόμη και για φυλακίσεις.
Το κράτος έχει εκμανεί εναντίον των πολιτών του.

Ένα κράτος όμως δεν μπορεί να υπάρχει και να στηρίζεται σε απειλές.
Δεν μπορεί να νομοθετεί υπερβολικούς και αντισυνταγματικούς φόρους για να φέρει τους πολίτες σε κατάσταση αδυναμίας πληρωμής ώστε να του κατασχέσει την περιουσία.
Δεν μπορεί να αυξάνει το ΦΠΑ του, μειώνοντας την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού του, και δίνοντας την χαριστική βολή σε μία σημαντική πηγή εσόδων του, όταν μάλιστα τα έσοδα από το ΦΠΑ δεν κατευθύνονται σε ανάγκες εντός των συνόρων, δεν πάνε σε νοσοκομεία, σχολεία, συγκοινωνίες, βελτίωση υποδομών, κοινωνική πρόνοια, ούτε καν σε μισθούς και συντάξεις, παρά απ' ευθείας στις τσέπες των τοκογλύφων "εταίρων".

Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της πιό μεγάλης καταστροφής και ύφεσης από την αρχή των μνημονίων και δώθε.
Το μεγάλο πατατράκ δεν το έχουμε ακόμη ζήσει.

Οι ιδεοληπτικοί, πνευματικώς ανάπηροι του παλαιού 4% του ΤΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι εγκληματίες και οι απατεώνες του παλαιού ΠαΣοΚ που βρήκαν καταφύγιο και καρέκλες εξουσίας μέσα σ' αυτόν, τα γνωρίζουν όλα αυτά πολύ καλά.

Απλώς δεν μπορούν να τα διαχειριστούν, αφ' ενός λόγω ανικανότητας αφού οι περισσότεροι δεν έχουν τα ουσιαστικά προσόντα ούτε για διαχείριση περίπτερου και αφ' ετέρου λόγω ανίατης ηθικής υστέρησης, πράγμα που τους καθιστά όχι μόνον επικίνδυνους για το κράτος και την κοινωνία, αλλά και ανάξιους να ζούν ανάμεσά μας, έξω απ' την φυλακή.

Τα χειρότερα είναι μπροστά μας και αυτοί θα επιχειρούν να μας νανουρίζουν με εναλλαγή σχημάτων και κυβερνήσεων στην εξουσία.
Στηρίζονται στον φόβο που μας δημιουργούν με τις συνεχείς απειλές.
Ελπίζουν πως είμαστε πολύ βαριά τραυματισμένοι ως κοινωνία για να αντιδράσουμε.

Όσοι αισθανόμαστε ακόμη ζωντανοί και ικανοί να αντισταθούμε, ας βρούμε το ταίρι μας, τον πιθανό συναγωνιστή μας.
Ακόμη και στις διακοπές.
Λίγοι; Λίγοι, δεν πειράζει. Ολόκληρα δάση καίγονται από μιά σπίθα.
Ό,τι κέρδισε το ανθρώπινο γένος το κέρδισε απ' τους λίγους.

Τώρα όμως.
Γιατί κάθε μέρα που περνάει, ο χρόνος κυλάει εναντίον μας!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Αυγούστου 19, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σαν μανιφέστο διακοπών!..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator