Η καλύτερη υπενθύμιση της "ταυτότητας" των δύο ολοκληρωτισμών που κατασπάραξαν την ανθρωπότητα στον 20ο αιώνα

0Eπετειακό.

Η καλύτερη υπενθύμιση της 'ταυτότητας' των δύο ολοκληρωτισμών που κατασπάραξαν την ανθρωπότητα στον 20ο αιώνα.

Witold Pilecki (1901-1948). Αξιωματικός του Πολωνικού Στρατού κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, παρεισέφρυσε ως κρατούμενος στο Άουσβιτς για να συγκεντρώσει πληροφορίες. Κατάφερε να αποδράσει αφού πρώτα οργάνωσε δίκτυο αντίστασης των κρατουμένων, και συνέγραψε την Έκθεση Witold, το πρώτο υπηρεσιακό έγγραφο που αποκάλυπτε την αλήθεια του Ολοκαυτώματος.
Συμμετείχε στην εξέγερση της Βαρσοβίας, συνελήφθη από τους Γερμανούς, και κρατήθηκε ως αιχμάλωτος μέχρι το τέλος του πολέμου.
Μετά την 'απελευθέρωση' της χώρας, από τους Σοβιετικούς, παρέμεινε εκεί, δηλώνοντας την υποστήριξή του στην εξόριστη κυβέρνηση της Πολωνίας.
Συνελήφθη, βασανίστηκε, δικάστηκε σε μια δίκη-οπερέτα και εκτελέστηκε.
Στη γυναίκα του έγραψε "το Αουσβιτς, σε σχέση με αυτούς, ήταν μια ασημαντότητα".
Τα τελευταία του λόγια ήταν "ζήτω η Ελεύθερη Πολωνία".
Ποτέ ξανά φασισμός & κομμουνισμός.

Harry Peitsinis
Δημοσίευση: Αυγούστου 23, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η καλύτερη υπενθύμιση της "ταυτότητας" των δύο ολοκληρωτισμών που κατασπάραξαν την ανθρωπότητα στον 20ο αιώνα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator