Μειώνονται συνεχώς τα έσοδα του κράτους

0Άσχημα τα νέα από το Υπ. Οικονομικών. Ενώ οι φόροι αυξάνονται τα έσοδα του κράτους μειώνονται.

Τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού επιβεβαίωσαν – για ακόμα μία φορά – ότι όταν αυξάνεται ο ΦΠΑ …τα έσοδα του αντί να αυξάνονται, μειώνονται!

Σύμφωνα με το δελτίο που εξέδωσε το υπ. Οικονομικών την περασμένη εβδομάδα τον περασμένο Ιούλιο οι εισπράξεις του ΦΠΑ μετά την αύξηση του συντελεστή από το 23% στο 24% ήταν μειωμένες κατά 60 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου τον Ιούλιο.

Συγκεκριμένα τον περασμένο Ιούλιο οι εισπράξεις των Δ.Ο.Υ από ΦΠΑ μειώθηκαν στα 1,116 δισ. ευρώ από 1,165 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2015, τον πρώτο μήνα επιβολής των capital controls!

Την ίδια ώρα στα τελωνεία εισπράχθηκαν 375 εκατ. ευρώ ΦΠΑ έναντι 386 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Συνολικά οι εισπράξεις ΦΠΑ από τελωνεία και εφορίες ανήλθαν σε 1,492 δισ. ευρώ έναντι 1,552 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Αν η σύγκριση δε, γίνει με τον Ιούλιο του 2014, τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. 1,626 δισ. ευρώ είχε αποδώσει τότε ο ΦΠΑ μέσα σε ένα μήνα, κοντά στα 130 εκατ. ευρώ παραπάνω σε σχέση με τον φετινό Ιούλιο, με τα νησιά να έχουν τις εκπτώσεις τους (στον ΦΠΑ), τους συντελεστές χαμηλότερα και σωρεία προϊόντων να βρίσκονται στον μειωμένο συντελεστή και όχι στον κανονικό όπως σήμερα.

Δημοσίευση: Αυγούστου 23, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μειώνονται συνεχώς τα έσοδα του κράτους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator