O Γιάννης Πρετεντέρης περιγράφει την Κολομβία των Βαλκανίων

0Έτσι γίνονται οι δουλειές. Παστρικά πράγματα. Χωρίς τανκς και αηδίες

Δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις στον Γιάννη Πρετεντέρη την σωστή απόδοση της Κολομβίας των Βαλκανίων όπως την κατέγραψε στο χθεσινό άρθρο του στα ΝΕΑ. Μέσα σε λίγες αράδες περιγράφει το Παρακράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων-την σημερινή Ελλάδα: «Μιλάμε φυσικά για ανθρωπάκια, αλλά όπως έλεγε κι ο Κωνσταντίνος Τσάτσος για τους παρακρατικούς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη «τέτοιοι κάνουν αυτές τις δουλειές. Ποιος θέλετε να τις κάνει; Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών;».

Ιδού το πιο χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Η πατέντα δοκιμάστηκε με επιτυχία στη Λατινική Αμερική κι έχει εφαρμογή εσχάτως και στα μέρη μας.
Ούτε τανκς, λοιπόν, ούτε ελικόπτερα. Το ζήτημα είναι να διώκεις τους ενοχλητικούς και να φιμώνεις τους αντίθετους με επίφαση νομιμότητας.

Πρώτα διαλέγεις έναν Πρόεδρο, κατά προτίμηση από τα αζήτητα για να σου έχει μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη.

Μετά τοποθετείς έναν υπουργό, κατά προτίμηση πρώην δικαστικό και φίλο του Προέδρου, για το bullying και την ίντριγκα.

Υστερα βάζεις χέρι στα ανώτατα δικαστήρια διορίζοντας ανθρώπους εμπιστοσύνης του Προέδρου ή δικούς σου, αδιάφορο…

Μιλάμε φυσικά για ανθρωπάκια, αλλά όπως έλεγε κι ο Κωνσταντίνος Τσάτσος για τους παρακρατικούς που δολοφόνησαν τον Λαμπράκη «τέτοιοι κάνουν αυτές τις δουλειές. Ποιος θέλετε να τις κάνει; Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών;».

Βάζεις στο χέρι το Συμβούλιο Επικρατείας.

Εξαπολύεις πάσης φύσεως εισαγγελείς εναντίον κάθε λογής αντιφρονούντων – στο όνομα της νομιμότητας και της διαφάνειας…

Ψάχνεις τα πάντα για να τους βάλεις στο χέρι. Δάνεια, φορολογικές δηλώσεις, πόθεν έσχες, ακόμη και παραβάσεις του ΚΟΚ.

Ασκείς διώξεις, βάσιμες ή αβάσιμες. Είναι έξυπνη ιδέα διότι η δίωξη δημιουργεί εντυπώσεις, οι διωκόμενοι τελούν υπό ομηρεία έως τη δίκη κι όλοι ξέρουμε πόσο γρήγορα γίνονται οι δίκες στην Ελλάδα.

Εκεί που δεν πλήρωνες ούτε ΕΝΦΙΑ ούτε διόδια, παθαίνεις υστερία νομιμότητας κι αποφασίζεις να διαλέγεις τα κανάλια που θα λειτουργούν.

Επινοείς δηλαδή μια επίπλαστη νομιμότητα με πολιτικό πρόσημο που υπηρετεί μια αυστηρά κομματική ατζέντα.

Βάζεις τους εισαγγελείς να τρομοκρατούν τις τράπεζες που όλο και κάποιο σκελετό έχουν στο ντουλάπι – άλλωστε οι τραπεζίτες δεν φημίζονται για το νταηλίκι τους…

Οι τρομοκρατημένες τράπεζες με τους εισαγγελείς στο σβέρκο κάνουν τη ζωή δύσκολη στα κανάλια και τις εφημερίδες που δεν γουστάρεις.

Κι ό,τι δεν κλείσουν οι τράπεζες κι οι εισαγγελείς το κανονίζεις μόνος σου στοχοποιώντας, εκφοβίζοντας, απειλώντας κι εκβιάζοντας – στο όνομα της διαφάνειας!..

Ετσι γίνονται οι δουλειές. Παστρικά πράγματα. Χωρίς τανκς και αηδίες.

Οσο βεβαίως είσαι στα πράγματα.

Διότι μόλις παραπατήσεις, τότε άπαντες οι προαναφερθέντες βγαίνουν ξεβράκωτοι και παραδίδονται στους επόμενους με τα χέρια ψηλά – ακριβώς όπως έκαναν οι άλλοι στην Τουρκία…

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 21, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "O Γιάννης Πρετεντέρης περιγράφει την Κολομβία των Βαλκανίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator