Ο λύκος κι αν εγέρασε

0Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν. Γι’ αυτό, αν θέλουμε να βελτιώσουμε μια δομή, αλλάζουμε τους ανθρώπους που τη διοικούν

Δώστε μου ένα παιδί μέχρι τα επτά του. Υστερα πάρτε το. Θα μείνει για πάντα Ιησουίτης». Αυτή η φράση αποδίδεται στον Ιγνάτιο Λογιόλα (1491-1556), τον ιδρυτή του μοναστικού τάγματος των Ιησουιτών. Αυτό το τάγμα συνέβαλε τα μέγιστα στη διάδοση του καθολικισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη και επηρέασε (και πολιτικά) τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο. Το πρώτο μέλημα των Ιησουιτών, όπου κι αν πήγαιναν, ήταν να ιδρύσουν σχολεία, τα οποία θα παρείχαν γενική και θρησκευτική εκπαίδευση.

Ο Λογιόλα ήταν πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι παγιώνουν συμπεριφορές και νοοτροπίες από την τρυφερή ηλικία των παιδικών χρόνων. Σε μεγαλύτερη ηλικία, θεωρούσε ότι άλλαζαν πολύ δύσκολα - κι αυτό σε δευτερεύουσες πτυχές του χαρακτήρα τους, έπειτα από μεγάλης σημασίας γεγονότα. Αρα το μεγάλο στοίχημα για εκείνον ήταν να προλάβει να «διαπλάσει» νωρίς τα παιδιά. Μετά, ό,τι έχει πάει λάθος δύσκολα μπορεί να διορθωθεί. Να, καλή ώρα όπως η Ευρωπαϊκή Ενωση. Πώς θα βελτιωθεί αν δεν φύγουν τα πρόσωπα που προκάλεσαν το πρόβλημα;

Πιο εξοργιστική και από την εμπάθεια με την οποία αντιμετωπίζει το ανθρώπινο είδος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι η γλυκερή βλακεία των δημοσιοκοπούντων αρλεκίνων που λένε ότι το δίδαγμα από το Brexit είναι πως έφτασε η ώρα για τα αφεντικά του ευρωπαϊκού εγχειρήματος να αλλάξουν πολιτική και να εγκαταλείψουν την εμμονή τους με τη λιτότητα. Σαν να λέμε, δηλαδή, ότι έφτασε η ώρα οι νονοί των ναρκοκαρτέλ της Κολομβίας να εγκαταλείψουν το εμπόριο ναρκωτικών, τις δωροδοκίες και τις δολοφονίες και να ασχοληθούν με το πλέξιμο και την ανάγνωση του περιοδικού «Burda». Μια μπούρδα και μισή τούτη η «λογική», αλλά βρίσκουν στασίδι οι μπουρδολόγοι και στήνουν τον πάγκο τους στις λαϊκές αγορές των ιδεών (τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, πανεπιστήμια και Βουλή) και μοσχοπουλάνε τα σαπάκια τους.

Η Ευρώπη πρέπει να βρει τρόπο να ξεφορτωθεί τα συγκεκριμένα πρόσωπα και να διορίσει άλλα, που να κάνουν για τη δουλειά - τη σωτηρία της γηραιάς ηπείρου από την παρακμή και την ισλαμοποίηση. Αυτό είναι όλο…

Παναγιώτης Λιάκος
Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιουλίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο λύκος κι αν εγέρασε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator