«Καραμανλική χειρ»;

0



Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ή «Βαγγέλας» για τους μάγκες πέριξ της Βουλής, ότι θα γινόταν πρωτοσέλιδο στην Αυγή, Τέτοια… τιμή για τον πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας που του επεφύλασσε το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, ποιος να το περιμένει. «Plan B στη Νέα Δημοκρατία» γράφουν με αφορμή την ηχηρή επανεμφάνιση του κ. Μεϊμαράκη ο οποίος έκανε φύλλο και φτερό το κόμμα του.

Τι σύμπτωση. Μετά από 8 μήνες αφωνίας ο Μεϊμαράκης επανεμφανίστηκε με βόμβες κατά της ηγεσίας του κόμματός του και της στρατηγικής που ακολουθεί, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση είναι στη γωνία με αφορμή την υπόθεση Βαρουφάκη, αλλά και η ΝΔ έχει ξυπνήσει από το λήθαργο και κάνει πραγματική αντιπολίτευση. Σύμπτωση που η ΝΔ ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις και ο Τσίπρας το μόνο που κάνει είναι τακτικισμούς με τον εκλογικό νόμο ενώ η χώρα διαλύεται.

Ε, κάποιος έπρεπε να κόψει τα φτερά του Κυριάκου και να δώσει φτερά στον Αλέξη. Ποιος άλλος καλύτερος από τον Βαγγέλα, ποια άλλη καλύτερη «χειρ» από την καραμανλική δεν θα έσπειρε διχόνοιες στη Νέα Δημοκρατία;

Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζει παράπονα που δεν τον έχει καλέσει ο Μητσοτάκης. Αυτά τα παράπονα μοιάζουν με ό,τι κάνουν τα μικρά παιδάκια όταν δεν τους παίρνεις γλειφιτζούρι. Αλλά τη μεγαλύτερη σημασία έχουν όσα λέει για τη στρατηγική του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είναι ενοχλημένος που κάποιοι «τολμούν» να κάνουν αντιπολίτευση στη χειρότερη κυβέρνηση της ιστορίας. Και ζητά «εθνική συνεννόηση» προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα της χώρας. Μόνο σύμπραξη της ΝΔ με τον Τσίπρα και τον Καμμένο δε ζήτησε ευθέως.

Αφού τονίζει ότι είναι κοντά στην ηγεσία και στρατιώτης του κόμματος (που να μην ήταν κιόλας) εμφανίζεται να είναι αντίθετος και στην στρατηγική της ΝΔ να επιτίθεται στην κυβέρνηση για το «σχέδιο Χ» του Βαρουφάκη. Διαφωνεί δηλαδή με το να κάνουν επίθεση στην κυβέρνηση γιατί μια ομάδα «ημίτρελων» σκέφτονταν έστω όλα τα παλαβά που περιελάμβανε το σχέδιο Β του πρώην υπουργού Οικονομικών; Οι κρατικές αρχές πρέπει να έχουν Plan B, τονίζει ο Βαγγέλας και δείχνει να είναι πλήρως αντίθετος και στην ερώτηση των βουλευτών για τα όσα συνέβησαν το «βρώμικο 2015» αλλά και στη γενικότερη τακτική της Συγγρού να «σηκώνει» ένα θέμα ιδιαίτερα σοβαρό.

Εκεί που δίνει τα ρέστα του ο κ. Μεϊμαράκης, και γνωρίζει την αποθέωση της Αυγής και των λοιπών αριστερών δυνάμεων είναι ότι διαφωνεί με τη γραμμή της δομικής αντιπολίτευσης και του "Παραιτηθείτε", και υποστηρίζει ότι, για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειάζεται "εθνική συνεννόηση" στα βασικά ζητήματα, καθώς επίσης και ότι η στρατηγική του "Παραιτηθείτε" και των εκλογών αναπαράγει την κρίση και επιτρέπει στον Τσίπρα να διατηρεί τη θέση του.

Δικαίωμα του ιδίου αλλά και όσων τον έβαλαν να τα πει αυτά, να εκθέτουν τις απόψεις τους και να έχουν αντίθετη γνώμη για τη στρατηγική της ΝΔ. Κανείς δε νομιμοποίησε την άποψη, όμως, είναι φανερό ότι στην παρούσα χρονική στιγμή ο κ. Μεϊμαράκης παίζει το ρόλο της ασπίδας της κυβέρνησης. Ούτε… υπουργός του Τσίπρα δεν θα έβγαινε τόσο υποστηρικτικά σε μια κυβέρνηση που βρίσκεται κολλημένη στον τοίχο λόγω οικονομικής κατάστασης και Βαρουφάκη.

Ο κ. Μεϊμαράκης, άξιο στέλεχος της καραμανλικής πλευράς, ανοίγει μια ομπρέλα στον κ. Τσίπρα απέναντι στην ομοβροντία ερωτήσεων βουλευτών της ΝΔ για σειρά θεμάτων και την ώρα που γίνεται μεγάλη κουβέντα για το «κόλπο» με τον εκλογικό νόμο.

Ε, λοιπόν αυτό πρέπει κάποτε να σταματήσει. Υπονομευτές η ΝΔ δεν μπορεί να αντέξει τώρα που χρειάζεται μια εναλλακτική λύση η χώρα πριν διαλυθεί εντελώς. Ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Καραμανλής, που ενδεχομένως να γνώριζε την κίνηση του Βαγγέλα, παίζουν ξανά το χαρτί της συνεννόησης με ποιον; Με τον Τσίπρα και τον Καμμένο; Να λείπουν όλα αυτά. Μόνη λύση για τη χώρα είναι να φύγει η καταστροφική κυβέρνηση, μέση λύση δεν υπάρχει.

Φαίνεται, όμως, ότι τα… ραντεβού στην Ερμιόνη τις άγιες ημέρες του Πάσχα βρίσκουν τώρα πρόσφορο έδαφος. Στην όμορφη αυτή παραθεριστική πόλη, κάποιων τα μυαλά πήραν αέρα και βάζουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους για διάσπαση της ΝΔ. Δεν εξηγείται αλλιώς να κόβεις τη φόρα ενός κόμματος που τώρα βρίσκει τον βηματισμό της.

Και στο κάτω – κάτω, είναι αθλιότητα να δίνει ο ιδεολογικός αντίπαλος ανάσα ζωής στον χειρότερο πρωθυπουργό της ελληνικής ιστορίας. Όμως, είναι γνωστό ότι η καραμανλική πτέρυγα, βοηθούμενη των καραμανλικών εξαπτέρυγων της κυβέρνησης, θέλει εθνική συνεννόηση δήθεν προκειμένου να έχει το ρόλο της, αλλιώς δεν υπάρχει.

Όμως, τελικά, με πολιορκητικό κριό τον «οξύθυμο Βαγγέλα» μήπως μπαίνουν οι βάσεις για διάσπαση της ΝΔ και διαιώνιση της κυριαρχίας του Τσίπρα ο οποίος με τον εκλογικό νόμο αφενός διατηρείται στο παιχνίδι και αφετέρου κόβει δύναμη από την αντιπολίτευση; Για σκεφτείτε το: Ενωμένη η ΝΔ με απλή αναλογική δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, πόσο μάλλον διασπασμένη.

Άξιοι. Αφού ξεκίνησαν τα πρωτοσέλιδα και οι ύμνοι από την «Αυγή» τι άλλο έμεινε; Στον ανασχηματισμό να πάρουν πόστα και τα «γαλάζια» μπουμπούκια.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Καραμανλική χειρ»;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator