Κυβέρνηση… Πόκεμον

0



Σίγουρα θα γνωρίζετε το Pokemon Go. Είναι αυτό το παιχνίδι που κάνει θραύση παγκοσμίως καθώς εκατομμύρια νέοι και… λιγότερο νέοι ποδοπατιούνται σε δρόμους και πλατείες για να βρουν ένα… εικονικό γελαστό τερατάκι. Έχει την πλάκα του, γεμίζουν και οι τσέπες εκείνων που το εμπνεύστηκαν και το κυριότερο: Είναι καλύτερο και πιο βολικό από τον σανό που προσφέρει αφειδώς η κυβέρνηση εδώ και 20 μήνες.

Το Pokemon Go είναι ο σανός του ΣΥΡΙΖΑ. Μια εικονική πραγματικότητα σαν κι εκείνη που είδε ο πρωθυπουργός στην Κίνα. Δε λέμε για πριν, αλλά από τότε που έγινε ένοικος του Μαξίμου ο Αλέξης, ουσιαστικά ένα Πόκεμον προσφέρει στον κόσμο που τρέχει να το πιάσει.

Στις αρχές της διακυβέρνησης, το Πόκεμον ήταν ο Βαρουφάκης και οι ανοησίες του. Ο κόσμος περίμενε αποτελέσματα από τον ροκ σταρ οικονομολόγο που «τα έλεγε χύμα στους ξένους». Όμως το καραφλό Πόκεμον δεν τους έκανε τη χάρη. Τα έκανε θάλασσα, κόστισε στην Ελλάδα καμιά εκατοστή δις ευρώ και τώρα τρέχει να προλάβει μην πάει καμιά φυλακή για εσχάτη προδοσία.

Τι να πούμε για το δημοψήφισμα. Ο Τσίπρας είδε το «όχι» αλλιώς, το έκανε «ναι» και η εικονική του πραγματικότητα δικαιώθηκε στις εκλογές του Σεπτέμβρη. Είπαμε, ο σανός του ΣΥΡΙΖΑ, το σύγχρονο Πόκεμον, περνά μια χαρά στον κόσμο και τον αποκοιμίζει. Προηγήθηκε βεβαίως η περήφανη διαπραγμάτευση. Εκεί που οι άλλοι είδαν υποδούλωση, σκληρό μνημόνιο, επιστροφή στην ύφεση ο Αλέξης και η παρέα του είδαν έξοδο από το μνημόνιο, οικονομικό παράδεισο, διώξιμο των δανειστών, ευημερία αριστερών προδιαγραφών.

Το ίδιο και με τον εκλογικό νόμο. Εκεί που ο Τσίπρας βλέπει δημοκρατία οι περισσότεροι βλέπουν ακυβερνησία και περιπέτειες.

Με τις άδειες της τηλεόρασης εκεί που η παρέα των παπατζήδων βλέπει διαφάνεια, όλοι βλέπουν νέα διαπλοκή, νταβατζιλίκι και μαύρο χρήμα από ύποπτες συναλλαγές.

Ακόμη και στο τουρκικό ζήτημα οι περισσότεροι βλέπουν συναγερμό, εγρήγορση, ανησυχία και η κυβέρνηση… χαλαρά. Μέχρι να μπουκάρουν οι Τούρκοι στη Θράκη ή σε κανένα νησί. Ο Αλέξης δεν ασχολείται με τη…βαριά διπλωματία, την έχει αφήσει στον Κοτζιά. Ο πρωθυπουργός ασχολείται με τους τελειωμένους Γ. Παπανδρέου και Γ. Κουβέλη οι οποίοι θέλουν να γίνουν τα γιουσουφάκια του Τσίπρα την ίδια στιγμή που κινδυνεύουμε να γίνουμε όλοι χανούμηδες του μεμέτη.

Αλλά ακόμη και το δύσκολο φθινόπωρο που έρχεται με λογική… Πόκεμον αντιμετωπίζεται. Ρίχνουμε ξανά στον κόσμο την περήφανη διαπραγμάτευση και τις κόκκινες γραμμές μέχρι που μας παίρνουν αμπάριζα οι δανειστές.

Αυτοί πράγματι είναι κυβέρνηση… Πόκεμον. Η εικονική τους πραγματικότητα δεν τους αφήνει να δουν τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα. Ρίχνουν τα μικρά τερατάκια στο δρόμο, τόσους μήνες τσιμπάει ο κόσμος και τρέχει να τα πιάσει μέχρι που καταλαβαίνει την απάτη και τους πλακώνει στο ξύλο. Δεν απέχει πολύ η ώρα εκείνη. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να ανεχόμαστε τον «αφάσιο» Αλέξη και την παρέα του που ζουν στο δικό τους κόσμο. Όσο η οικονομία παραπαίει και η αυλή στο σπίτι μας έχει πάρει φωτιά, αυτοί θα παίζουν ακόμη με τα Πόκεμον. Είναι η κατάρα της χώρας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 22, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κυβέρνηση… Πόκεμον"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator