Ε.Σ.Α.μεΑ.: Να δοθεί άμεση λύση για βρεφικούς και παιδικούς για παιδιά με αναπηρία!

0


Επείγουσα επιστολή με τις ανησυχίες και οι προβλέψεις που είχε εκφράσει η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία με την υπ. αριθμ. Πρωτ. 1012/29.06.2016 επιστολή αναφορικά με την εφαρμογή της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» έτους 2016-2017, και που δυστυχώς πολύ σύντομα επιβεβαιώθηκαν, απέστειλε η Ε.Σ.Α.μεΑ. στους αρμόδιους υπουργούς.

Όπως είχε τονιστεί στην πρώτη επιστολή http://www.esaea.gr/our-actions/rest-actions/27-our-actions/ydmhd/3025-protaseis-ethnikis-synomospondias-atomon-me-anapiria-epi-tis-ypa-arithm-16-oik-578-eysekt-66166-k-y-a-systima-diaxeirisis-axiologisis-parakoloythisis-kai-elegxoy-diadikasia-efarmogis-tis-drasis-enarmonisi-oikogeneiakis-kai-epaggelmatikis-zois , αλλά και σε επανειλημμένες συναντήσεις που έγιναν με αυτό το θέμα με συνεργάτες σας, μέσω της ΚΥΑ: «Σύστημα Διαχείρισης, Αξιολόγησης, Παρακολούθησης και Ελέγχου - Διαδικασία εφαρμογής της Δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" έτους 2016-2017», δεν διασφαλίζεται το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής των βρεφών, νηπίων, παιδιών και ατόμων με αναπηρία σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.

Πιο συγκεκριμένα οι λόγοι αποκλεισμού αφορούν στα εξής:

· οι Βρεφονηπιακοί & Παιδικοί Σταθμοί καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών δεν είναι προσβάσιμα: α) στα βρέφη, νήπια, παιδιά και άτομα με αναπηρία β) στους γονείς τους με αναπηρία και γ) σε εργαζόμενους με αναπηρία στις δομές,

· τα βρέφη, νήπια και παιδιά με αναπηρία δεν καλύπτονται ούτε γεωγραφικά ούτε αριθμητικά από την εφαρμογή της Δράσης, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. για την προηγούμενη περίοδο εφαρμογής του προγράμματος, μόνο δύο βρεφονηπιακοί σταθμοί ολοκληρωμένης φροντίδας λειτούργησαν σε όλη τη χώρα,

· ο γονέας, αφού εγκριθεί η αίτησή του από την Ε.Ε.Τ.Α.Α., λαμβάνει το voucher σε έντυπη μορφή, προσεγγίζει τη Δομή από την οποία επιθυμεί να εξυπηρετηθεί και υποβάλλει αίτηση. Στη συνέχεια η Δομή επιλέγει χωρίς κριτήρια ποιες αιτήσεις/voucher θα γίνουν δεκτές. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στις Δομές, πλην των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, να αποκλείσουν βρέφη, νήπια και παιδιά με αναπηρία αφενός γιατί δεν είναι προσβάσιμες και αφετέρου προφασιζόμενες ότι δεν διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό.

· Παράλληλα, έχουν καταφτάσει πολλές καταγγελίες γονέων οι οποίες δεν μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά/ βρέφη με αναπηρία σε δομές, με την αιτιολογία από πλευράς ιδιοκτητών δομών ότι δεν διαθέτουν κατάλληλη υποδομή ή προσωπικό εξειδικευμένο. Πιο συγκεκριμένα, τα voucher από παιδιά/ βρέφη με αναπηρία γίνονται δεκτά μόνο σε βρεφικούς/ παιδικούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας (Β3), διαφορετικά «χάνουν» τη μοριοδότηση «ανεξαρτήτως του ύψους του οικογενειακού εισοδήματος, της κατάστασης απασχόλησης ή και εργασιακής σχέσης και οικογενειακής κατάστασης».

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά να δοθεί άμεση λύση, για να μην μείνουν εκτός δομών χιλιάδες παιδιά και βρέφη με αναπηρία!

Η επιστολή της Ε.Σ.Α.με.Α. : http://www.esaea.gr/our-actions/ydmhd/3062-rsi-toy-apokleismoy-brefon-paidion-me-anapiria-apo-ti-drasi-enarmonisi-oikogeneiakis-kai-epaggelmatikis-zois

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr .

Τάνια Κατσάνη · ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ. · Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη · Τηλ. 210 9949837 · FAX. 210 5238967 · www.esaea.gr

Tanja Katsani · NCDP Press Office · El. Venizelou 236, 16341 Ilioupoli, Athens, Greece · Tel. +30 210 9949837 · FAX. +30210 5238967 · www.esaea.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 21, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ε.Σ.Α.μεΑ.: Να δοθεί άμεση λύση για βρεφικούς και παιδικούς για παιδιά με αναπηρία!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator