"Φερετζές" για τη δημοκρατία μας η απλή αναλογική

0Ο λόγος της αιφνίδιας επιμονής στην απλή αναλογική, είναι να μη έχει ποτέ κυβέρνηση ο τόπος, χωρίς συμμετοχή σ’ αυτήν των αριστεριστών

Μέσα στην «ιδανική» λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος εκείνο που έμεινε και ήρθε η κυβέρνηση να ρυθμίσει ήταν η απλή αναλογική. Ήταν προεκλογική εξαγγελία υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί, και ως εκ τούτου όφειλαν να την υλοποιήσουν, όπως πραγματοποίησαν άλλωστε και όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες τους. Δεν μπορούσε αυτή να μείνει απραγματοποίητη. Θα ήσαν ασυνεπείς. Ενώ τώρα…

Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο, είναι η συνειδητή διαστρέβλωση λόγων και πράξεων, που δείχνει πως με θεωρούν ηλίθιο για να μη αντιλαμβάνομαι. Και είναι περίεργο, επειδή οι κυβερνητικοί δεν μού έδωσαν μέχρι σήμερα στοιχεία για να τους συγχαρώ για τον βαθμό της δικής τους ευφυίας. Στην κουτοπονηριά και τον λαϊκισμό, εκεί ναι, είναι πρωταθλητές.

Ίσως νομίζουν, ότι με όλες αυτές τις φτηνές και κάλπικες εξηγήσεις, ο λαός εν τω συνόλω του είναι ηλίθιος και μπορούν να τον ξεγελούν. Δεν κατενόησαν, ότι δεν βρίσκονται ακόμη στην εξουσία λόγω της ικανότητάς τους να ξεγελούν τον λαό, αλλά επειδή αυτός έχει ένα μεγάλο δίλημμα: Πού θα κάνουν οι αριστεριστές κυβερνητικοί, μεγαλύτερο κακό στην Πατρίδα, όταν είναι στην κυβέρνηση, ή όταν βρεθούν στην αντιπολίτευση;

Με δεδομένο ότι από την στιγμή της δημιουργίας του κυβερνητικού κόμματος, και ενώ βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, έθετε ανυπέρβλητα εμπόδια ακόμη και στην παραμικρή προσπάθεια μεταρρύθμισης σε τομείς ήσσονος σημασίας, χρησιμοποιώντας μεθόδους μη θεσμικούς και παρά τους νόμους (αφού «νόμος είναι τι δίκαιο του εργάτη») αναλογίζεται ο λαός τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί στην αντιπολίτευση, έχοντας πλέον στις τάξεις του όλους εκείνους τους παλαιοΠΑΣΟΚους τους οποίους συμμάζεψε, προφανώς για να δώσει και σ’ αυτούς το «ηθικό πλεονέκτημα».

Αφού λοιπόν δεν παίζει ρόλο η πτώχευση του Μαρινόπουλου ή του Μαμιδάκη, και η εξάλειψη σιγά-σιγά της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας που αποτελούσε το θεμέλιο της ελληνικής οικονομίας, αφού δεν υπολογίζεται ότι μπορεί να εξάγει η Τουρκία τα προβλήματά της στον μόνον πρόθυμο γείτονα, που είμαστε εμείς, αφού η τριπλή συμμαχία Τουρκίας - Ρωσίας - Ισραήλ (που οσονούπω θα γίνει τετραπλή με την προσθήκη της Αιγύπτου) δεν μας απασχολεί επειδή εμείς συμμαχούμε την ισχυρή Βενεζουέλα, αφού δηλαδή όλα όσα κοσμογονικά συμβαίνουν γύρω μας δεν εμποδίζουν την ανάπτυξή μας (που για να μη ξεχνιόμαστε την έναρξή της την τοποθέτησε ο πρωθυπουργός στο εξάμηνο που διανύουμε), τότε μπορούμε να βάλουμε φερετζέ στην Δημοκρατία μας, επειδή μόνον ο φερετζές της λείπει.

Πώς να ελπίζεις ότι μ’ αυτού του είδους πολιτικό προσωπικό μπορεί να δει άσπρη μέρα ο λαός; Είχε πιστέψει ο άμοιρος το παραπλανητικό επιχείρημα, ότι επειδή η Αριστερά δεν συμμετείχε στην εξουσία, δεν ήταν υπεύθυνη για τα δεινά του. Μόνον που δεν του εξήγησαν ότι εξουσία δεν ασκεί μόνον το κυβερνητικό κόμμα, αλλά και ο τελευταίος άθλιος συνδικαλιστής, ή ο εξωνημένος που παριστάνει τον οικολόγο για να καταστρέψει επένδυση προς όφελος ανταγωνιστή, ή του κόμματός του. Κι αυτοί ασκούν εξουσία, και είναι συνυπεύθυνοι.

Ότι είναι αποκλειστικά παλαιοκομματικό το κίνητρο της επιβολής της απλής αναλογικής, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας αποκάλυψε ότι στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, αυτός παραδέχθηκε ότι «δεν μπορεί να κάνει αυτά που υποσχέθηκε ως Αριστερά, γι' αυτό όσο μπορεί θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα, για να αφήσει κάτι ως αριστερή διακυβέρνηση, καθώς στα άλλα μέτωπα δεν θα μπορέσει να αλλάξει τίποτα».

Κι αυτό είναι παραπλανητικό, παρόλο που έχει ψήγματα αληθείας. Ο λόγος της αιφνίδιας επιμονής στην απλή αναλογική, είναι να μη έχει ποτέ κυβέρνηση ο τόπος, χωρίς συμμετοχή σ’ αυτήν των αριστεριστών. Και μάλιστα ποτέ με σύμπραξη με το πρώτο κόμμα, επειδή ως γνωστόν αυτό έχει αποκλειστεί λόγω του ότι σ’ αυτήν την περίπτωση αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι η Χρυσή Αυγή, με τα σημερινά δεδομένα.
Γνωρίζουν οι ινστρούχτορες των αριστεριστών ότι είναι αναλώσιμοι, και θα τους διατηρούν αυτοί που τους εκτόξευσαν, μέχρις ότου θα είναι χρήσιμοι. Το σύστημα δεν παίζει με φθαρμένα παιχνίδια. Τα πετάει, και εμφανίζει άλλα. Μόνον με παλαιοκομματικά τεχνάσματα, εις βάρος όμως της Πατρίδας, θα υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και όλες του οι ενέργειες είναι καθεστωτικού χαρακτήρα. Καμιά χώρα δυστυχώς, δεν μπορεί να κάνει προόδου όταν κυβερνιέται με τέτοιες μεθόδους.

Μακεδών
Πηγή Voria
Δημοσίευση: Ιουλίου 19, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: ""Φερετζές" για τη δημοκρατία μας η απλή αναλογική"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator