Άνθρακες ο θησαυρός της λίστας με τους μεγαλοοφειλέτες

0



Βούλιαξε το ίντερνετ χθες εν μέσω θέρους για τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου. Στην παραλία, στο σπίτι ή στο γραφείο όλοι έτρεξαν να διαβάσουν τους Έλληνες εκείνους που έχουν πιάσει το νόημα. Δεν πληρώνουν τίποτε, δεν έχουν καμιά επίπτωση στη ζωή τους, δεν κινδυνεύουν να πάνε φυλακή.

Διότι στην Ελλάδα όταν χρωστάς πάνω από 150 χιλ. ευρώ και είσαι σε μαύρη λίστα δεν παθαίνεις τίποτε. Άμα χρωστάς 100 και 500 ευρώ σε κυνηγάνε μέχρι να σου πάρουν και το τελευταίο πενηνταράκι.

Η λίστα που έδωσε η κυβέρνηση στη δημοσιότητα δεν είχε τίποτε νέο. Την ίδια πάνω – κάτω είχε δώσει και η προηγούμενη κυβέρνηση το 2012. Να δείτε που την ίδια θα δώσουν και σε καμιά 10αριά χρόνια. Θα έχει μέσα την Ακρόπολις Χρηματιστηριακή που χρωστά εκατοντάδες εκατομμύρια από πρόστιμα που δεν θα εισπραχθούν ποτέ. Θα έχει την Ολυμπιακή, την Πειραϊκή Πατραϊκή, εκατοντάδες χρεοκοπημένες εταιρείες που έχουν πάψει πλέον να υπάρχουν. Επίσης, εκατοντάδες φυσικά πρόσωπα από τα οποία ούτε δεκαράκι δεν μπορεί να εισπράξει το δημόσιο. Έχουμε βαρεθεί να διαβάζουμε για τον Κασιμάτη από τη Θεσσαλονίκη που είχε κάνει απάτη με πλαστά τιμολόγια και χρωστά 1,2 δισ. ξαναδιαβάζουμε για ποδοσφαιριστή και μπασκετομπολίστα που χρωστάνε εκατομμύρια ή για διαιτητή ή αθλητικό παράγοντα και βεβαίως για τον... Ακη Τσοχατζόπουλο. Όλοι αυτοί χρωστάνε πάνω από 87 δισ. ευρώ και είναι αβέβαιο αν μπορεί το κράτος να εισπράξει κάποτε συνολικά 15 – 20 δισ. ευρώ.

Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός για δύο λόγους που είναι και στοιχεία της παθογένειας της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Ο πρώτος είναι ότι τόσα χρόνια δεν έχουν πληρώσει σιγά μην το κάνουν τώρα. Ούτε η διαπόμπευση τους ενδιαφέρει, ούτε τίποτε. Άντε να τσιμπήσουν μερικά εκατομμύρια από κάποιους πιο... ευαίσθητους.

Το δεύτερο είναι ότι στην Ελλάδα κανείς ή ελάχιστοι δεν πάνε φυλακή για χρέη στο δημόσιο. Είναι κάτι σαν έθιμο να μην πληρώσεις τις οφειλές σου στο κράτος, ακόμη κι αν έχεις χρήματα, και κανείς να μην σε ενοχλεί. Επομένως, μάλλον είναι μάγκες κι έξυπνοι οι μεγαλο-οφειλέτες παρά όσοι πληρώνουν κανονικά και με το νόμο και τελικά δεν έχουν καμιά ανταπόδοση.

Θα είχε λοιπόν νόημα να έβγαινε στη δημοσιότητα μια λίστα που θα έγραφε πόσοι πήγαν φυλακή για χρέη σε πόσους καλοπληρωτές η εφορία χάρισε χρέη γιατί ήταν εντάξει και πατριώτες.

Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά για εσωτερική κατανάλωση και για καλοκαιρινό ανάγνωσμα στις... ξαπλώστρες της Μυκόνου. Να βλέπεις π.χ. ότι ο τάδε χρωστάει 150 εκατ. ευρώ και να λες «ε, και τι έγινε αν εγώ χρωστάω ένα χιλιαρικάκι»;

Καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς είναι όλα αυτά, ας μη γελιόμαστε. Kαμιά ελπίδα ότι θα γεμίσουν τα κρατικά ταμεία. Μήπως είναι καιρός κάποιος πολιτικός να αποφασίσει να κάνει διαγραφές χρεών από πεθαμένους ή από τελειωμένες επιχειρήσεις; Και να σταματήσει το επικοινωνιακό παιχνίδι; Να μπει μια γραμμή εδώ και τώρα που να λέει ότι δεν μπορεί να υπάρχουν μάγκες και κορόιδα;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άνθρακες ο θησαυρός της λίστας με τους μεγαλοοφειλέτες"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator