Φτάνει το τέλος του κόσμου!

0Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Λοιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί. Μυθικά τέρατα με οχτώ κεφάλια. Δράκοι που ξερνούν θάνατο. Εισβολή εξωγήινων. Η Αποκάλυψη με τις εφτά σάλπιγγες πλησιάζει, είναι μια ανάσα μακριά από τη Γηραιά Αλβιώνα, έτοιμη να την καταπιεί για πάντα, αν οι άφρονες πολίτες της ψηφίσουν αύριο την έξοδό τους από την Ευρωπαική Ενωση. Ναι, το τέλος του κόσμου φτάνει γι αυτούς πρώτα και, σιγά σιγά, για όποιον άλλον τους αντιγράψει…

Ενταξει. Δεν είναι αυτές οι λέξεις, αλλά είναι ακριβώς αυτό το πνεύμα της πιο μαζικής επιχείρησης διεθνούς προπαγανδιστικής τρομοκρατικής επίθεσης που έγινε ποτέ: της καμπάνιας για την αποτροπή ενός ενδεχόμενου «έξω» ως αποτέλεσμα στο αυριανό δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία.

Είναι να χάνει κανείς το μυαλό του. Τέτοιου είδους και κλίμακας επίθεση ψυχολογικής βίας δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία. Και μάλιστα στηριγμένη 100% σε υποθέσεις, σε σενάρια μονομερή και αστήρικτα, σε φαντασίες…

Όμως, όλο αυτό που συμβαίνει – και μάλιστα μετά από μία ειδεχθή πολιτική δολοφονία που, κατά κοινή ομολογία είχε ως άμεσα μετρήσιμο αποτέλεσμα τη συγκράτηση της ψήφου υπέρ της εξόδου – ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Ολο αυτό, ξεπερνάει κατά πολύ το μικρό προηγούμενο του γνωστού μας Grexit. Τόσο ποσοτικά, καθώς η Βρετανία είναι εντελώς άλλο μέγεθος, όσο και ποιοτικά καθώς δεν απευθύνεται σε πολίτες μιας χώρας πτωχευμένης και υπό πλήρη διεθνή οικονομικό έλεγχο, αλλά μιας μεγάλης πολιτικής και οικονομικής δύναμης που παρουσιάζεται εν τέλει ανύπαρκτη, ανίσχυρη και ετοιμοθάνατη αν τολμήσει να αμφισβητήσει.

Προφανώς, το οικοδόμημα Βρυξελλών – Βερολίνου που σήμερα κυριαρχεί στην Ευρώπη (και, είναι αλήθεια, όχι μόνον αυτό) δεν αντέχει το ενδεχόμενο μιας τέτοιας ψήφου.

Αλλωστε, από όλη αυτή την καταιγίδα τρόμου, απουσιάζει τελείως το θετικό επιχείρημα: κανείς δεν λέει ουσιαστικά ότι η Βρετανία πρέπει να μείνει γιατί αυτό είναι θετικό για το μέλλον της. Ολη η πολεμική έχει στηθεί πάνω στο «επιχείρημα» ότι το να φύγει θα είναι, υποτίθεται, καταστροφή.

Τώρα, μένει να δούμε πώς θα απαντήσουν σε όλα αυτά οι ίδιοι οι Βρετανοί πολίτες.

Θα νικήσει ο τρόμος;

Αύριο το βράδυ, θα ξέρουμε.

Πηγή "Το Βήμα"
Δημοσίευση: Ιουλίου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φτάνει το τέλος του κόσμου!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator