Εκλογικός νόμος: Μοναδικός στόχος να μην επιστρέψει η ΝΔ

0



Τον είδαμε λοιπόν τον εκλογικό νόμο του Τσίπρα και καταλάβαμε που το πάει. Δεν είναι η εδραία άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημοκρατία, δεν καίγονται για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα καλύτερα. Αυτό που τους νοιάζει είναι να σταματήσουν την επιστροφή της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση και τη δική τους κατρακύλα.

Είναι απλός ο σχεδιασμός τους. Βάζουν στο εκλογικό σώμα τους 17ρηδες και την ίδια στιγμή «σκοτώνουν» τ' άλογα όταν γεράσουν, δηλαδή τους συνταξιούχους που παραδοσιακά είναι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Όταν κόβεις τη σύνταξη ακόμη και του κακόμοιρου συνταξιούχου το κάνεις με συγκεκριμένο στόχο. Αφού έτσι κι αλλιώς δεν έχεις να χάσεις ψήφους από εκεί στήνεις ένα σχέδιο προς τις ομάδες του πληθυσμού που θα πάρεις ψηφαλάκια.

Αυτός είναι ο στόχος του Τσίπρα. Οι νέοι των 17 και 18 ετών δεν έχουν ακόμη κατασταλάξει πολιτικά. Άγονται και φέρονται από εύκολα συνθήματα, άκρατο λαϊκισμό, αριστεροσύνη και ψευτοπροοδευτισμό. Είναι και να μας συμπαθάνε τα κατά τα άλλα συμπαθητικά παιδιά «αντάρτες της πορδής με τα λεφτά του μπαμπά» που έλεγε και ο Πορτοκάλογλου.

Έναν 17χρονο μπορεί ο Τσίπρας να τον πείσει ευκολότερα να ψηφίσει την αριστερά ή αυτήν που νομίζει ότι υπηρετεί. Ένας 17χρονος, και απ' ότι ξέρουμε είναι πάνω από 100 χιλιάδες σε όλη τη χώρα, μπορεί να κάνει την κρίσιμη διαφορά στις εκλογές. Στόχος λοιπόν του Τσίπρα είναι να τους ρίξει το «τυράκι». Ότι τους σέβεται, τους καταλαβαίνει, τους θεωρεί ώριμους άνδρες που μπορούν να πάρουν τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια τους.

Όσοι έχετε παιδιά στην ηλικία αυτή ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο. Κι από την άλλη, είναι εύκολο για έναν 17άρη να ψηφίσει αυτόν που του «πουλάει» με την οκά επανάσταση, Τσε Γκεβάρα και Μαρξισμό, παρά αυτόν που του λέει ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Δεν καταλαβαίνει ο πιτσιρικάς (οι περισσότεροι τουλάχιστον) ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει, ότι ζούμε χάρη στα δανεικά των ξένων ή ότι η αριστερά που εκπροσωπεί ο Αλέξης είναι ό,τι πιο ψεύτικο και ό,τι πιο άθλιο παρήγαγε αυτός ο τόπος.

Ο νεαρός που θα πάει να ψηφίσει απλά θα πάει να κάνει το χαβαλέ του και στη συνέχεια θα πάει για φραπουτσίνο ξέροντας ότι έχει πολλά χρόνια μπροστά του για... να αλλάξει τον κόσμο. Με τον τρόπο αυτό ο Τσίπρας γεμίζει το σακούλι της αριστεράς με φρέσκες ψήφους, χωρίς να χρειαστεί να πει πολλά για να τους πείσει. Και χωρίς να ξέρουν ότι είναι μεγάλος πολιτικός απατεώνας.

Κι από την άλλη οι απόμαχοι της ζωής κάθονται στα ΑΤΜ και κλαίνε με μαύρο δάκρυ γιατί εμπιστεύτηκαν το πολιτικό σύστημα. Και να είστε σίγουροι ότι όλοι αυτοί δεν θα μαυρίσουν μόνο τον Αλέξη αλλά θα την πληρώσει κι ο Κυριάκος.

Μ' ένα σμπάρο δύο τρυγόνια λοιπόν για τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταργώντας και το μπόνους των 50 εδρών αφενός κλείνει το μάτι στους Πασόκους και τους Ποταμίσιους, αλλά και στους Χρυσαυγίτες και αφετέρου κρατά για την πάρτη του το ρόλο του ρυθμιστή των εξελίξεων, τώρα που ξέρει ότι θα βγει δεύτερο κόμμα.

Αυτή είναι λοιπόν η δημοκρατία του κ. Τσίπρα που την πουλάει και ως απλή αναλογική.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουλίου 04, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκλογικός νόμος: Μοναδικός στόχος να μην επιστρέψει η ΝΔ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator