Περί απλής αναλογικής

0


Του Γιώργου Τέσση

Πάγιο αίτημα της αριστεράς μετά την μεταπολίτευση αποτελεί η θέσπιση της απλής αναλογικής. Σήμερα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ φέρνει το ζήτημα προς συζήτηση, θεωρώντας πως, αφού κατάφερε να λύσει όλα τα προβλήματα των πολιτών, είναι ώρα να συζητάμε για αλλαγές στον εκλογικό νόμο...

Το θέμα έχει ανακύψει στη μέση του καλοκαιριού ενώ, όπως διατείνονται, δε θέλουν εκλογές το φθινόπωρο. Αντί η κυβέρνηση να ασχολείται με τα προβλήματα της οικονομίας που γιγαντώνονται, με τις επιχειρήσεις που κλείνουν η μία μετά την άλλη και με την ανεργία που είναι στα ύψη, ασχολείται με το πώς θα εξασφαλίσει την ακυβερνησία της χώρας. Η κοροϊδία είναι πρωτοφανής! Βέβαια μιλάμε για ανθρώπους που σε ένα απόγευμα μετέτρεψαν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ, που από αντιμνημονιακοί έγιναν οι πιο πιστοί εφαρμοστές των μνημονίων ενώ ταυτόχρονα από το «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» περάσανε στην αύξηση των φόρων και του ΕΝΦΙΑ. Συνεπώς, δε θα είχαν κανένα πρόβλημα να κοροϊδέψουν για μια ακόμα φορά τον Ελληνικό Λαό.

Ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνηθεί πριν από ένα χρόνο την πρόταση για απλή αναλογική! Τότε, το bonus των 50 εδρών ήταν απαραίτητο για σταθερή διακυβέρνηση, ενώ προφανώς τώρα η χώρα έλυσε τα προβλήματα της και δεν χρειάζεται σταθερότητα. Η απλή αναλογική ήταν όντως ένα από τα πάγια αιτήματα της αριστεράς, όπως η έξοδος από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ. Δεν μπορώ να μη θυμηθώ και τα άλλα της αιτήματα : μισθός στα 751€, σκίσιμο του μνημονίου, επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ, της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ και τόσες άλλες «σοφίες» της…

Αν κάτι πρέπει να αλλάξει στον εκλογικό νόμο είναι να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του Εξωτερικού. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και με στοιχεία που σίγουρα είναι μικρότερα της πραγματικότητας αφού η μαζική φυγή επαγγελματιών τα τελευταία 5 χρόνια δεν έχει ενταχθεί σε αυτά τα νούμερα, οι Έλληνες του εξωτερικού είναι περίπου 5 εκατομμύρια. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Ελλάδα που δυστυχώς, ηθελημένα ή μη, αφήνεται ανέγγιχτο και ανεκμετάλλευτο. Θα ήταν ευχής έργον αν το κεντρικό νόημα επικοινωνίας με τους Έλληνες του εξωτερικού άλλαζε και γινόταν: «Εκεί που είσαι, τι λένε; Τι σκέφτονται; Πώς λειτουργούν και αντιδρούν; Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτούς; Πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι;».

Για το τέλος άφησα το πιο ντροπιαστικό κομμάτι αυτής της ιστορίας. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ελπίζουν να περάσουν την απλή αναλογική με τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Να θυμίσω μόνο ότι ο υποψήφιος της Ν.Δ. και συμπολίτης μας κος Σταύρος Δήμας, είχε απορρίψει το ενδεχόμενο να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής, ενώ και ολόκληρο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, είχε αρνηθεί τις ψήφους της Χρυσής Αυγής σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο.

Κάποια πράγματα δείχνουν το ήθος και αποκαλύπτουν το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς . Κάποιοι εξαρτούν τις αποφάσεις τους από το στενό μικροκομματικό συμφέρον, ενώ κάποιοι άλλοι παραμένουν σταθερά προσηλωμένοι σε αρχές και αξίες.
Δημοσίευση: Ιουλίου 15, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Περί απλής αναλογικής"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator