«Δημοκρατία του χασίς» η Αλβανία

0Βαριές κατηγορίες από τον Σαλί Μπερίσα κατά του πρωθυπουργού Εντι Ράμα για τη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη φυτεία ναρκωτικών 

Την κατηγορία πως μετέτρεψε την Αλβανία σε «Δημοκρατία του χασίς» εκτόξευσε ο τέως πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσα στον νυν Εντι Ράμα κι ευθύς άρχισαν να ηχούν τα τύμπανα του... πολιτικού πολέμου στη γείτονα.

Μιλώντας στο Κοινοβούλιο, ο Μπερίσα κατηγόρησε ανοιχτά τον Ράμα πως η Αλβανία με την εύνοια και την προστασία της κυβέρνησής του έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο φυτώριο χασισοκαλλιέργειας, καταγγέλλοντας ανοιχτά ότι σε πολλές περιπτώσεις οι φυτείες χασίς προστατεύονται από τις δομές της αστυνομίας. Οι κατηγορίες Μπερίσα περιλάμβαναν παραδείγματα για εκτεταμένες καλλιέργειες σε Τεπελένι, Χιμάρα, Αυλώνα, Αγίους Σαράντα και πολλές ακόμη στη βόρεια και την κεντρική Αλβανία, όπως επίσης στοιχεία και φωτογραφίες που δημοσιεύονται συχνά στην εφημερίδα του κόμματος.

Η «επιδημία» καλλιέργειας ινδικής κάνναβης έχει πλήξει όλη την Αλβανία και από... χόμπι έχει εξελιχθεί σε επαγγελματική απασχόληση, καθώς αποτελεί έναν τρόπο εξασφάλισης ή συμπλήρωσης του εισοδήματος χιλιάδων οικογενειών σε μια χώρα φτωχή, με χαμηλά εισοδήματα και υψηλή διαφθορά. Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση του Δημοκρατικού Κόμματος έχει αναγάγει το θέμα της καλλιέργειας και εμπορίας χασίς σε ζήτημα αιχμής, αφού η χώρα ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρείται ο χασισοβολώνας της Ευρώπης.

Τις κατηγορίες προσπαθεί να αντικρούσει η κυβέρνηση, αναφερόμενη στις δράσεις της αστυνομίας για την καταπολέμηση του φαινομένου, η οποία καταστρέφει όσες καλλιέργειες ανακαλύπτει. Πέρυσι, σε μια οργανωμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή ειδικών δυνάμεων και μεγάλη προβολή από τα ΜΜΕ, κατέστρεψε μεγάλες φυτείες στο χωριό Λαζαράτι, στο Αργυρόκαστρο, πλήττοντας σοβαρά το κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης, ενώ τις τελευταίες ημέρες κατάστρεψε σε όλη τη χώρα περισσότερα από 110.000 φυτά χασίς!
Και μόνο ο αριθμός επιβεβαιώνει εν μέρει τα λεγόμενα Μπερίσα και των επικριτών του Ράμα, οι οποίοι τονίζουν πως οι συλλήψεις καλλιεργητών είναι μηδαμινές, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα και προδιαθέτει για πολλά επερχόμενα «επεισόδια» στο σίριαλ «ο χασισοβολώνας της Ευρώπης».

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιουλίου 15, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Δημοκρατία του χασίς» η Αλβανία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator