Γνωστός Αθηναίος δικηγόρος αποκαλύπτει πώς έκανε «δουλειές» ο Μαρινόπουλος

0Μια συγκλονιστική και λίαν αποκαλυπτική αναφορά περί… Μαρινόπουλου έκανε από το προφίλ του στο Facebook ο γνωστός δικηγόρος των Αθηνών, Πάνος Αλεξόπουλος.

Ο κ. Αλεξόπουλος, παρακολουθώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «οικονομολόγο του ΣΕΒ» να πλέκει το εγκώμιο στην οικογένεια Μαρινόπουλου και να κατηγορεί τα capital controls για τη χρεοκοπία της επιχείρισης, έγραψε:

Υπόθεση Μαρινόπουλος. Ο κάτω δεξιά (οικονομολόγος του ΣΕΒ) μόλις ξεστόμισε το ακλόνητο επιχείρημα ότι ο Μαρινόπουλος είναι έντιμος άνθρωπος όπως και όλη η οικογένεια και ότι ήταν οι έλεγχοι κεφαλαίων που τον οδήγησαν εκεί που τον οδήγησαν.

Ο εν λόγω μόλις κατατάχθηκε στην κατηγορία παρκετέζας και ακολουθεί ο λόγος:

Προ τριών ετών, ο διαχειριστής μίας οικονομικά υγιούς Ο.Ε. (συστάσεως προ 40 ετών) με αντικείμενο την κατασκευή πλαστικών ειδών κατέστη προμηθευτής του Μαρινόπουλου.

Η σύμβαση την οποία είχε υπογράψει προέβλεπε η εξόφληση να γίνεται με επιταγή έκδοσης του Μαρινόπουλου μετά από 60 ημέρες από την παραλαβή από το Λογιστήριό του εκάστου Τιμολογίου.

Οι επιταγές αυτές ποτέ δεν πληρώθηκαν στην ώρα τους.

Κάποιες δεν πληρώθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα το τέλος του 2013 ο Μαρινόπουλος να χρωστά στον προμηθευτή 160.000 €.

Φυσικά ο προμηθευτής έπαυσε έκτοτε οποιαδήποτε συναλλαγή και άρχισε να ζητά τα χρήματά του. Αρχικά εξωδίκως.

Ο Μαρινόπουλος τον ενέγραψε εις τον άξονα του Ζ.

Εν τω μεταξύ, όταν ο προμηθευτής πήγε μία ωραία ημέρα του καλοκαιριού του 2014 να κάνει τραπεζική συναλλαγή είδε ότι αδυνατούσε, διότι το Ελληνικό Δημόσιο είχε προβεί σε κατάσχεση. Για ποίο λόγο;

Για μη καταβολή του ΦΠΑ των τιμολογίων που είχε εκδώσει στον Μαρινόπουλο αλλά δεν είχε εισπράξει ποτέ για να αποδώσει, ήτοι 36.800 €.

Με την επιχείρηση του προμηθευτή σε οικονομική ασφυξία ακολούθησε εκχώρηση των απαιτήσεων του στο Δημόσιο, δήλωση τρίτου για την οφειλή και έκδοση διαταγής πληρωμής, όπου τον Μάιο του 2015 λίγες ώρες πριν μπουν οι επιμελητές σε κατάστημα του Μαρινόπουλου των Νοτίων Προαστίων έγινε πλήρης και ολοσχερής εξόφληση.

Ο Μαρινόπουλος εκουσίως επί δύο χρόνια ωφελείτο των χρημάτων που δεν είχε καταβάλει στον προμηθευτή του.

Καθόλου δεν τον ενδιέφερε η τύχη του εμπόρου αυτού αλλά και των εργαζομένων που αυτός απασχολούσε.

Αυτός είναι ο Μαρινόπουλος. Ακολούθησε την ίδια πρακτική με αυτή του Κράτους προς τους οφειλέτες του με την ανοχή βέβαια και των Τραπεζών που τον δανειοδοτούσαν.


Δημοσίευση: Ιουλίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γνωστός Αθηναίος δικηγόρος αποκαλύπτει πώς έκανε «δουλειές» ο Μαρινόπουλος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator