Μην τολμήσετε και παραιτηθείτε…

0Ομολογώ πως δεν συμμερίζομαι την προτροπή σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση του Αλέξη του Φούιτ πρέπει να παραιτηθεί. Την καταλαβαίνω, αλλά δεν συντάσσομαι με όλους αυτούς που επιθυμούν να στερήσουν από τη χώρα όλα αυτά που απλόχερα προσφέρει η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς. Σκέπτομαι μάλιστα να διοργανώσω μια αντισυγκέντρωση με αίτημα «Mην τολμήσετε και παραιτηθείτε».

Του Μάνου Βουλαρινού

Το έργο μου είναι εύκολο, καθώς είμαι σίγουρος πως δεν έχουν κανέναν σκοπό να το κάνουν. Στο κάτω κάτω, όσες φορές οι άνθρωποι που γοητεύονται από τα σφυροδρέπανα απέκτησαν την εξουσία έκαναν δεκαετίες να την εγκαταλείψουν και όταν το έκαναν ήταν για να δείξουν σε όλη την οικουμένη πως ο σοσιαλισμός μπορεί να μην είναι άξιος για πολλά, αλλά στους τομείς μαφία και πορνεία κάνει θαύματα.

Όπως και να έχει, η κυβέρνηση πρέπει να παραμείνει στη θέση της. Όχι μόνο γιατί άνθρωποι που ξεφτιλίστηκαν και ξεφτιλίζονται τόσο πολύ για να κρατήσουν σφιχτά στο χεράκι τους την κουτάλα της εξουσίας δύσκολα την αφήνουν, αλλά και γιατί το έργο τους δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Ποια άλλη κυβέρνηση μπορεί να αποκαλύψει σε όλο του το μεγαλείο το τεράστιο παπατζιλίκι που ακούει στο όνομα «αριστερά»; Πώς αλλιώς θα καταλάβει και ο πιο αφελής πως ο σοσιαλιστικός δρόμος είναι ή ένα παραμύθι στην καλύτερη περίπτωση ή ένας εφιάλτης στη χειρότερη;

Ποια άλλη κυβέρνηση θα μπορούσε να μας μάθει πως η μόνη διαφορά του αριστερού με τον δεξιό είναι πως ο αριστερός είναι ακόμα πιο αδίστακτος και ανίκανος; (αν μάλιστα σκεφτούμε τους Έλληνες δεξιούς, αυτό από μόνο του είναι ένα τεράστιο κατόρθωμα).

Ποια άλλη κυβέρνηση θα μάθει σε όλους τους ψηφοφόρους αυτό που θα έπρεπε ήδη να ξέρουν αλλά για κάποιο λόγο –ίσως να φταίει ο πολύς θόρυβος από τις κλανιές των αστείων του Λαζόπουλου– δεν έχουν ακόμα καταφέρει να μάθουν: Ότι δηλαδή όσο πιο μεγάλο το κράτος τόσο πιο πολλοί οι φόροι και τόσο μεγαλύτερο το νταβατζιλίκι της κυβέρνησης.

Ποια άλλη κυβέρνηση μπορεί να χαρίσει τόσο απλόχερα το γέλιο προσπαθώντας να πείσει για το κλάμα της;

Με ποιά άλλη κυβέρνηση θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός ένας αγράμματος κομματάνθρωπος (τα σκυλιά δεν φταίνε σε τίποτα) που θεωρεί κατόρθωμα το ότι μια μέρα δούλεψε για 17 συνεχόμενες ώρες; Με ποια άλλη κυβέρνηση θα μπορούσαν να είναι υπουργοί και βουλευτές άνθρωποι που η Αννίτα η Πάνια θα σκότωνε για να έχει στα Παρατράγουδά της; Ο Νίκος ο Καρανίκας τι θα κάνει αν παραιτηθεί η κυβέρνηση; Θα επιστρέψει στο σχολείο μπας και μάθει γραφή κι ανάγνωση;

Ποια άλλη κυβέρνηση θα έκανε Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν παρατρεχάμενο του Κωνσταντίνου του Εργασιομανή; Με ποια άλλη κυβέρνηση θα μπορούσε να ήταν επικεφαλής της δικαιοσύνης η Βασιλική η Θάνου; Παρακαλώ πολύ δείτε την παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία τουλάχιστον ως μια πράξη αγάπης σε όλα τα κυβερνητικά και κρατικά ΑΜΓΑ (Άτομα Με Γενικές Ανικανότητες).

Ποια άλλη κυβέρνηση θα μπορούσε να εκθέσει όλο αυτόν τον «φιλολαϊκό» δημοσιογραφικό συρφετό που το μόνο για το οποίο είναι ικανός είναι να κολακεύει τα αυτιά και την αφέλεια των τηλεθεατών, των ακροατών και των αναγνωστών του; Μπορεί, κάποιοι από αυτούς, τους τελευταίους μήνες να σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά ευτυχώς όλοι θυμόμαστε πόσο πολύ αγάπησαν τον Αλέξη και τον Γιάνη του.

Ποια άλλη κυβέρνηση θα είχε εκθέσει τόσο ανεπανόρθωτα όλους τους όπου φυσάει ο άνεμος καλλιτέχνες που βιάστηκαν να σηκώσουν τη στολισμένη με πανάκριβα δαχτυλίδια μπουνίτσα τους, μπας και πάρουν κάνα χειροκρότημα με την πολιτική τώρα που δυσκολεύονται να τα πάρουν με την τέχνη;

Αν μια κυβέρνηση μπορεί να γκρεμίσει αυταπάτες, να ξεσκεπάσει απάτες και ταυτόχρονα να ψυχαγωγήσει σε τόσο λίγο χρόνο, φανταστείτε τι άλλο μπορεί να κάνει αν μείνει λίγο ακόμα στην εξουσία. Ας μην της στερήσουμε τη δυνατότητα να ολοκληρώσει το έργο της.

Στο κάτω-κάτω τόσοι συμπατριώτες μας την ψήφισαν και μάλιστα δυο φορές. Και μπράβο τους.

Πηγή AthensVoice
Δημοσίευση: Ιουλίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μην τολμήσετε και παραιτηθείτε…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator