Ένα διάδρομο που κόστισε 45 εκατομμύρια ευρώ εγκαινιάζει ο Τσίπρας - Το περίφημο "αεροδρόμιο" της Πάρου

0



Στις 29 Ιουλίου ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει έναν διάδρομο στο αεροδρόμιο της Πάρου που κόστισε πάνω από 45 εκατομμύρια και χρειάστηκε να περάσουν 4 χρόνια για να κατασκευαστεί.

Κατά τ΄άλλα πανηγυρίζουμε ως εξής:

Καλοσωρίζουμε την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016 τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αλ. Τσίπρα, που θα έρθει στην Πάρο για να εγκαινιάσει το νέο αεροδρόμιο Πάρου. (μεγάλε, πανμέγιστε!!!)

Το νέο αεροδρόμιο Πάρου, που απέκτησε κτιριακές εγκαταστάσεις μέσα από μια πρωτόγνωρη(!!!) διαδικασία ενεργοποίησης του ιδιωτικού τομέα (Κόκκαλης), αποτελεί όχημα για τη νέα εποχή στην Πάρο (μην σκίσετε κάνα καλσόν).

Εποχή ασφάλειας για τους ντόπιους και τους επισκέπτες και ανάπτυξης για το νησί, που πλέον διαθέτει σύγχρονη υποδομή αεροδρομίου. Ομως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε μέσα από αυτή την πορεία υλοποίησης αυτού του έργου τη συμβολή ανθρώπων που ανυστερόβουλα (κυρίως) και με διάθεση προσφοράς (!!!) συνέβαλαν στην προσπάθεια εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια.

Τους δικούς μας : τέως δήμαρχο Πάρου, Κώστα Αργουζή, στα χρόνια του οποίου λήφθηκε και η πολιτική απόφαση, το Γιάννη Ραγκούση, επί υπουργίας του οποίου δρομολογήθηκε το έργο, αλλά και το Γιάννη Αλογοσκούφη (Γιώργος είναι ο Αλογοσκούφης), που, ακριβώς την τελευταία ημέρα που μπορούσε να γίνει, παρακατέθεσε εκ μέρους του δημοσίου τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις χωρίς τις οποίες τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει.

Σήμερα οφείλουμε τις ευχαριστίες μας στους αφανείς χορηγούς της ΑΜΚΕ που με χρήματά τους έγιναν οι μελέτες αυτού του στολιδιού, αλλά και εκτελέστηκαν επιμέρους έργα στον αεροσταθμό, στο μηχανικό και μέλος της ΑΜΚΕ Γιάννη Ραγκούση, που ξέχασε το σπίτι του από το Νοέμβριο μέχρι και σήμερα, τον Γιώργο Μπαφίτη μέλος του ΔΣ του συλλόγου ξενοδόχων και της ΑΜΚΕ, τον Παναγιώτη Αμπατζή μέλος του ΔΣ του συλλόγου ξενοδόχων, που μέσα από το σύλλογό τους και ιδιωτικά χρηματοδότησαν τις αρχικές μελέτες, το Δήμαρχο Μάρκο Κωβαίο, για το τρέξιμό του, όλο αυτό το διάστημα και τις πρωτοβουλίες του και ασφαλώς τον αερολιμενάρχη Πάρου Κώστα Λεοντίδη, πολύτιμο σύμβουλο και ακούραστο συμπαραστάτη μας. (Είστε ήρωες, η πατρίδα σας ευγνομωνεί)

Ξεχωριστά θα ευχαριστήσουμε και θα εξάρουμε τη συμβολή του Υπουργού Υποδομών,Χρίστου Σπίρτζη (μόνο ΠΑΣΟΚ), που υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου και του Διοικητή της ΥΠΑ Κώστα Λιτζεράκου, που κινητοποίησε (!!!-στρατηλάτης) την υπηρεσία στο στόχο, μια υπηρεσία που ολόψυχα με το προσωπικό της υιοθετησε το έργο μας, όπως άλλωστε και οι άλλες υπηρεσίες του υπουργείου που συντέλεσαν στην υλοποίηση του έργου. Και ασφαλώς την OLYMPIC AIR του κ. Βασιλάκη καθώς και τον κ. Μαστοραντωνάκη, που στάθηκαν πάντα στο πλευρό μας, χρηματοδοτώντας την αποπεράτωση των εγκαταστάσεων εδάφους και την INTRAKATπου σε 100 ημέρες ολοκλήρωσε τις εργασίες, Τους ευχαριστούμε όλους.


Πάρος 25 Ιουλίου 2016
Από την ΑΜΚΕ

ΕΥΓΕ!!!

Αντιγράφουμε από το parosnews.gr>
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ τις διακοπές των Χριστουγέννων, στις 22|12|15, πραγματοποιήθηκε μία αποκαλυπτική σύσκεψη στην Πάρο. Αφορούσε τον συντονισμό μεταξύ ¬τοπικών πολιτικών και συγκεκριμένων εκπροσώπων επιχειρηματικών συμφερόντων του νησιού με σκοπό το ενδεχόμενο να λειτουργήσει από εφέτος ο «ορφανός» (χωρίς έργα υποδομής, κτήρια κλπ), νέος διάδρομος για αεροπλάνα που έχει φτιαχτεί και υπάρχει ανεκμετάλλευτος στην περιοχή Βουτάκος της Πάρου.

Πρωταγωνιστικό ρόλο, για να γίνει η σύσκεψη, διαδραμάτισε ο διευθυντής υπηρεσιών εδάφους της αεροπορικής εταιρείας Aegean airlines που εκμεταλλεύεται μονοπωλιακά τη γραμμή του νησιού μας, κ. Μαστραντωνάκης.

Από σήμερα, τον κ. Μαστραντωνάκη μπορούμε να τον αποκαλούμε «δήμαρχο Πάρου για το νέο αεροδρόμιο», αφού, μόνο αυτός ενδιαφέρεται πραγματικά για να λειτουργήσει κάτι σαν αεροδρόμιο μέχρι την αρχή του Καλοκαιριού, αυτός «πιέζει», αυτός κάνει τις επαφές με τα υπουργεία, αυτός «πιέζει» την ΥΠΑ, αυτός «πιέζει» τους δημοτικούς υπαλλήλους, αυτός και η εταιρεία του τα κάνουν όλα στην επιτελική δουλειά.


Όποιος παρακολούθησε την εν λόγω συνάντηση κατάλαβε ότι οι εκπρόσωποι της εν λόγω εταιρείας έχουν πάρει πάρα πολύ «ζεστά» την προσπάθεια να λειτουργήσει από εφέτος το Καλοκαίρι, έστω και υποτυπωδώς, το νέο αεροδρόμιο της Πάρου.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ;

Πίσω από αυτή την έντονη «πίεση» που ασκεί η μονοπωλιακή αεροπορική εταιρεία κρύβονται τα εξής:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει κατορθώσει – για πρώτη φορά – το ακατόρθωτο. Δεν έχει εξασφαλίσει για το 2016 τη διαδικασία με την οποία – εδώ και χρόνια – επιδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό αεροπορικές γραμμές, όπως της Πάρου. Δηλαδή, δεν έχει εξασφαλιστεί η ενισχυτική χρηματοδότηση σε μέρη που δεν υπάρχει η δυνατότητα να πετά ένα αεροπλάνο με πολλές θέσεις, τέτοιας δυνατότητας που να καθιστά επικερδή την αεροπορική σύνδεση. Εκεί που δεν υπάρχει επαρκές διάδρομος για να προσγειώνεται και να απογειώνεται αεροπλάνο τέτοιας χωρητικότητας που να βγάζει τα έξοδα της πτήσης και κέρδος.
Τέτοια αεροδρόμια στις Κυκλάδες είναι της Πάρου, της Νάξου και της Μήλου. Γι’ αυτά τα αεροδρόμια η αεροπορική εταιρεία (σ.σ: η «Ολυμπιακή» παλαιότερα ή Aegean, μετά το ξεπούλημα Χατζηδάκη/ΝΔ) εισπράττει ένα μέρος του κόστους από τον ταξιδιώτη την ώρα που αυτός αγοράζει – πανάκριβα – το εισιτήριο του και ένα ποσοστό το εισπράττει από το Κράτος κάθε έτος.

Ο διαγωνισμός που δίνει το δικαίωμα στο Κράτος να πληρώνει τον μειοδότη για τις πτήσεις σε αυτά τα αεροδρόμια, δεν έχει δρομολογηθεί ακόμη για τη χρονιά που ήδη έχει ξεκινήσει.

Να τονίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατ’ εξαίρεση επιτρέπει αυτή την επιδότηση τα τελευταία χρόνια, διότι αναγνωρίζει το δικαίωμα των πολιτών όλης της Ευρώπης να έχουν πρόσβαση στις συγκοινωνίες. Διότι κατά τα άλλα, η επιδότηση αερογραμμών ή άλλων μεταφορών απαγορεύεται ρητώς από τους κανόνες της Ε.Ε. ως απαράδεκτη διαδικασία που νοθεύει τον υγιή ανταγωνισμό στην «ελεύθερη» οικονομία που χαιρόμαστε όλοι στην Ευρώπη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απαράδεκτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν είναι τυχαίο που δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει τη διαδικασία επιδότησης των γραμμών εφέτος. Λέγεται ότι από τη μία πλευρά είναι η κυβερνητική ανικανότητα των αρμόδιων στελεχών που χειρίζονται το θέμα, αλλά από την άλλη πλευρά, υπάρχει η «άτυπη» άρνηση των στελεχών της τρόικα που δεν δέχονται να πληρώνονται ευρωπαϊκά λεφτά για να επιδοτούνται αεροπορικά δρομολόγια σε νησιά που είναι γνωστά και έχουν τα στοιχεία των προορισμών που απαιτούνται για να θεωρούνται «κοσμικά».

ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Αν δεν υπάρχει από την 1η Ιουνίου 2016 η επιδότηση στα εισιτήρια των αεροπορικών αερογραμμών, σημαίνει ότι η εταιρεία που εκτελεί τα δρομολόγια, δηλαδή η μονοπωλιακή Aegean, θα είναι υποχρεωμένη εκτελεί τα δρομολόγια χάνοντας καθημερινά πολλά χρήματα, αφού δεν θα εισπράττει το σκέλος του αντιτίμου που μέχρι σήμερα καταβάλει το Κράτος.

Η Aegean δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο να μπαίνει μέσα από τις πτήσεις της σε τρία αεροδρόμια για ολόκληρο το Καλοκαίρι (Πάρος, Νάξος, Μήλος). Να υπενθυμίσουμε ότι γι’ αυτά τα αεροδρόμια συντηρεί τέσσερα αεροπλάνα μικρής χωρητικότητας που δεν μπορεί να τα αξιοποιήσει αλλού με συμφέροντα τρόπο. Επιπλέον, δεν μπορεί να αγοράσει άλλα τέτοια μικρά αεροσκάφη για να προσπαθήσει να κερδίσει από την αύξηση της κίνησης στα επίμαχα αεροδρόμια. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοια αεροπλάνα στη διεθνή αγορά, απλούστατα διότι δεν χρησιμοποιούνται για την εμπορική εκμετάλλευση τουριστικών προορισμών. Δεν συμφέρει πια η εκμετάλλευσή τους. Δεν υπάρχουν πια – εκτός από μέρη στην Αφρική και άλλες παρόμοιες περιοχές του πλανήτη – προορισμοί που να επιθυμούν να έχουν πρόσβαση από τον αέρα και να διαθέτουν αεροδρόμια με 600 ή 800 μέτρα διάδρομο.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η Aegean εδώ και τρία χρόνια προσπαθεί να αποκτήσει η Πάρος, η Σύρος, η Νάξος και η Μήλος κανονικά αεροδρόμια. Δηλαδή στελέχη της «πιέζουν» τοπικές πολιτικές αρχές (Δήμους, Περιφέρειες κλπ) και την κεντρική κυβέρνηση να βρεθούν μελέτες και κονδύλια, ώστε να αποκτήσουν αυτοί οι προορισμοί διαδρόμους προσγείωσης/απογείωσης στους οποίους να μπορούν να προσεγγίζουν τουλάχιστον τα μικρότερα – επαρκή – εμπορικά αεροσκάφη του στόλου της, ήτοι εκείνα τα αεροπλάνα που έχουν 70 θέσεις.
Ο λόγος είναι απλός: θέλουν να βγάζουν λεφτά, με το μικρότερο δυνατό κόστος από νησιά για τα οποία υπάρχει εγχώριο και διεθνές ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα στελέχη αυτά μέχρι και εφέτος κινούνται με περισσή αφέλεια. Αγνοούν βασικούς κανόνες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για έργα, αλλά και του τρόπου που κινείται το ελληνικό δημόσιο, όταν κάνει έργα με τη συμμετοχή των ευρωπαϊκών ταμείων.
Όμως, εμφανίζονται να αγνοούν παιδαριωδώς τα συμφέροντα της κρατικής και πολιτικής γραφειοκρατίας της χώρας, παρά του ότι είναι μία εταιρεία που κατόρθωσε – χάριν αυτής της γραφειοκρατίας και των συνηθειών των εκπροσώπων της – να αποκτήσει το μονοπώλιο της εκμετάλλευσης των αεροπορικών γραμμών στη χώρα.

Τα παραπάνω τα γνωρίζουμε από εκείνα που έχουν διαρρεύσει μετά από συναντήσεις που είχαν στελέχη της Aegean στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), στους Δήμους των νησιών και στα αρμόδια υπουργεία με στελέχη των φορέων αυτών για να συζητήσουν τα αιτήματα τους.
Ζητούσαν έργα χωρίς μελέτες, χωρίς άδειες από τις πολεοδομίες και άλλα «χαρούμενα».
Από την άλλη όμως, δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί προχωρούν με ρυθμούς χελώνας διαδικασίες, που αν δεν υπήρχαν, θα είχαν ολοκληρωθεί έργα υποδομής από καιρό.
Πίστευαν ότι οι εκπρόσωποι τω αρχών και ειδικά οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες θα εμφορούντο από την ανάγκη να αποκτήσουν οι περιοχές μας κανονικά αεροδρόμια, ώστε οι τοπικές οικονομίες να αναπτύσσονται, αλλά και οι ίδιοι να έχουν τη δυνατότητα αφενός να μην κινδυνεύουν – όπως εφέτος – να μπαίνουν μέσα με τη λειτουργία της εταιρείας τους στα νησιά μας, αφετέρου να δημιουργηθούν συνθήκες κερδοφορίας.

Οι αποκαλύψεις για την ποιότητα
των τοπικών πολιτικών

Έτσι, λοιπόν, υπάρχει και μία πλευρά πληροφοριών που παράχθηκε από τη δραστηριότητα των στελεχών της Aegean στην προσπάθεια τους να πιέσουν για την βελτίωση των εγκαταστάσεων αεροδρομίων, που έχει ενδιαφέρον. Στο κάτω – κάτω της γραφής η προσπάθεια τους να διασφαλίσουν καλύτερα κέρδη στην περιοχή μας, δεν παύει να αποτελεί μία αληθινή προσπάθεια βελτίωσης ή και απόκτησης πραγματικών εγκαταστάσεων τουριστικής υποδομής στα νησιά μας, μετά από δεκαετίες. Δεκαετίες κατά τις οποίες έχουν σπαταληθεί τεράστια ποσά για το στόχο αυτόν, που έχουν χαθεί τεράστιες ευκαιρίες για να πάει ο κάθε τόπος – όπως η Πάρος – μπροστά.
Κατά τη συνάντηση πριν τα Χριστούγεννα στην Πάρο ακούστηκε από τον Διευθυντή της Aegean ότι στελέχη της εταιρείας του προσπαθούν τα τελευταία τρία χρόνια να προωθήσουν τις ενέργειες για τη λειτουργία αεροδρομίου στην Πάρο, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Δεν τους άκουγε κανείς, είπαν…

Και πράγματι:
1) Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί τις τελευταίες ημέρες η ΔΕΥΑΠ του Δήμου Πάρου – και όχι από το 2010 ή το 2007 – άρχισε να τοποθετεί σωλήνες για να υδροδοτηθεί ο χώρος στον οποίο κατασκευάζεται το νέο αεροδρόμιο Πάρου. Δεν γνώριζαν στον Δήμο Πάρου, ο δήμαρχος Χρ. Βλαχογιάννης, ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δήμαρχος Μ. Κωβαίος ότι κάποτε σε αυτόν το χώρο θα πρέπει να λειτουργήσει «προσωρινό» ή μόνιμο αεροδρόμιο;

2) Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί τώρα και όχι πριν τρία χρόνια δεν είχε συγκροτηθεί εταιρεία δημοτών με πρωτοβουλία του Δήμου για να αναθέσει μία μελέτη για ένα μικρό κτήριο προκειμένου να λειτουργήσει – προσωρινά – ο διάδρομος προσαπογειώσεων που είχε ανατεθεί ως «ορφανό» έργο στην εταιρεία του κ. Κόκκαλη.

3) Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί τώρα και όχι πριν πέντε χρόνια δεν είχε ξεκινήσει η διάνοιξη των δρόμων που χρειάζονται γύρω από τον χώρο του νέου αεροδρομίου για να είναι έτοιμος και να περιμένει την κατασκευή του η οποία είχε οριστικοποιηθεί μετά την κύρωση των απαλλοτριώσεων.

4) Δεν μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί τώρα και όχι πριν 8 χρόνια ούτε η ΥΠΑ, ούτε ο Δήμος της Πάρου δεν φρόντισαν να κατασκευαστούν οι «πρόχειρες» εγκαταστάσεις που γίνεται προσπάθεια να κατασκευαστούν τώρα, μέχρι τον Ιούνιο, και να ακολουθήσει το σύνολο του έργου κάποτε, χωρίς να εμποδίζεται η ανάπτυξη του τουρισμού της Πάρου, αφού θα πετούσαν τα αεροπλάνα με τις 70 θέσεις…

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα είναι πολύ απλές. Αποδεικνύονται από την κατάληξη της ιστορίας του νέου αεροδρομίου. Ξεκινούν από την απλούστατη αλήθεια ότι εδώ και έναν χρόνο ο διάδρομος έχει τελειώσει και δεν μπορούμε να τον κάνουμε τίποτεδιότι δεν υπάρχουν μελέτες και χρήματα για να γίνουν τα υπόλοιπα – κανονικά – έργα κατασκευής του κανονικού, νέου αεροδρομίου.

– Αν οι δημοτικές αρχές Βλαχογιάννη/Κωβαίου δημιουργούσαν τα πρόχειρα έργα υποδομών που τρέχουν να κάνουν τώρα, τότε θα αποδεικνυόταν ότι ο πρώην δήμαρχος και πρώην υπουργός ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, δεν είχε ως υπουργός εξασφαλίσει την κατασκευή ολόκληρου του έργου, όπως λέγαμε και γράφαμε εμείς «Τα Νέα Πάρου – Αντιπάρου» από το 2010, τότε που και οι τρεις πολιτικοί (μαζί και με άλλους) έλεγαν ότι τάχα το σύνολο του έργου θα είναι έτοιμο το Φθινόπωρο του 2014.
Θα αποδεικνυόταν η κοροϊδία ανάθεσης μόνο του διαδρόμου, ο οποίος ήταν μελετημένος και εγκεκριμένος από το 1998!!!

– Αν η ΥΠΑ είχε αναθέσει την κατασκευή μόνο του διαδρόμου από το 1998 που έχει έτοιμη την μελέτη του και είχε δρομολογήσει την κατασκευή ενός πρόχειρου, μικρού κτηρίου υποστήριξης, τότε θα αποδεικνυόταν ότι ο τουρισμός μπορεί να υποστηριχθεί σε όλη την Ελλάδα χωρίς τα φαραωνικά έργα, με τις πανάκριβες μελέτες που αναθέτει η ΥΠΑ.
Μία ολόκληρη γραφειοκρατία, αλλά και μία οικονομία εργολάβων μελετών και κατασκευών θα είχαν στερηθεί τεράστιων κερδών, αφού θα ήταν αναγκασμένοι να λαμβάνουν αμοιβές μόνο για τόσο έργο όσο είναι αρκετό για να εξυπηρετήσει για να λειτουργήσει η τοπική οικονομία, μέχρι να βρεθούν τα χρήματα για συνολικές εγκαταστάσεις, χωρίς το άγχος της μη ύπαρξης λύσης.

ΥΜΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΜΕΝΟ ΠΑΡΙΑΝΟ!

Τώρα, που δεν υπάρχουν λεφτά για να φαγωθούν από τον δημόσιο προϋπολογισμό…
Τώρα, που δεν υπάρχουν λεφτά για να επιδοτούνται τα εισιτήρια στο μικρό αεροδρόμιο…
Τώρα, που με την κατάτμηση του έργου οι επιτήδειοι «ντόπιοι» οικονόμησαν με την βοήθεια των πολιτικών που τους έμπασαν στο έργο που φτιάχτηκε στα μέτρα τους…

Τώρα, όλοι (πολιτικοί και επιχειρηματίες) αποδέχονται ότι μπορεί να εγκριθούν και να λειτουργήσουν προσωρινές, πρόχειρες και μικρές υποστηρικτικές υποδομές για να μην μείνει χωρίς καθόλου αεροδρόμιο η Πάρος.
Τώρα, και μετά από τόσα εκατομμύρια που μοιράστηκαν τα τελευταία 30 χρόνια:
– εργολάβοι μελετών,
– τοπικοί δικηγόροι και όχι μόνο,
– ιδιοκτήτες άχρηστης χέρσας γης,
– κατασκευαστικές εταιρείες με ντόπιους υποεργολάβους,

…τώρα ζητείται από τους Παριανούς να βάλουν από την τσέπη τους χρήματα για να μην μείνει η Πάρος από φέτος χωρίς καθόλου αεροδρόμιο, αφού δεν θα υπάρχει επιδότηση εισιτηρίου…

ΦΙΝΑΛΕ

Η Aegean πρόκειται να καλύψει τα έξοδα λειτουργίας και των τριών γραμμών στις οποίες εκτελεί δρομολόγια (δηλαδή της Πάρου, της Νάξου και της Μήλου) στην περίπτωση που καταφέρει να ξεπεράσει την ανικανότητα, υποκρισία και ψευτιά των παραγόντων του Δήμου Πάρου και των υπηρεσιών της ΥΠΑ. Δηλαδή στην περίπτωση που θα κατορθώσει να λειτουργήσει ο «ορφανός» διάδρομος του Βουτάκου, έστω και με ένα μικρό, πρόχειρο κτήριο. Ακόμη και αν δεν πάρει το δικαίωμα της επιδότησης του εισιτηρίου από το Κράτος.
Τόσα πολλά είναι τα λεφτά που έχει χάσει τόσα χρόνια η Πάρος για να τρώνε τα τρωκτικά από τις υποσχέσεις των πολιτικών.

Πώς το γνωρίζουμε αυτό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το γνωρίζουμε από ένα λάθος που έκανε κατά τον περσινό Χειμώνα η εν λόγω εταιρεία. Εκτιμώντας ότι ο Δήμος Πάρου και η ΥΠΑ θα προλάβαιναν να φτιάξουν ένα κτηριάκι για να λειτουργήσει ο νέος διάδρομος το καλοκαίρι του 2015, έβαλαν στο σύστημα κράτησης εισιτηρίων που διαθέτει η εταιρεία στο ίντερνετ ότι θα μπορούν να εκτελούν δρομολόγια για το Καλοκαίρι του 2015 με 70άρια αεροπλάνα.
Σχεδόν όλα τα εισιτήρια ζητήθηκαν από πελάτες, μέσα σε δύο μήνες!!!
Συνεπώς, γνωρίζει η εταιρεία ότι αν αποκτήσει η Πάρος έστω και ένα μαντρί που να μπορούν να προσγειωθούν κανονικά – επαρκή – κερδοφόρα αεροπλάνα, θα έχει τη δυνατότητα να ξεπουλήσει εισιτήρια και άλλες υπηρεσίες που διαθέτει…

Δημοσίευση: Ιουλίου 26, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ένα διάδρομο που κόστισε 45 εκατομμύρια ευρώ εγκαινιάζει ο Τσίπρας - Το περίφημο "αεροδρόμιο" της Πάρου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator