Το νοσοκομείο Κορίνθου εκπέμπει SOS…

0


Της Γιώτας Μπάγκα,
Πολιτευτού Νέας Δημοκρατίας Ν. Κορινθίας

Ευτυχώς που γλιτώσαμε το 5ευρώ…. Πηγαίνουμε όμως σε νοσοκομείο χωρίς γιατρούς. Ακόμα κι αυτοί που υποστήριζαν ένθερμα τις εξαγγελίες Σύριζα για το νοσοκομείο Κορίνθου είναι πλέον έξαλλοι με την εκκωφαντική απραξία και αδιαφορία του κυβερνώντος κόμματος για τις ανάγκες του νοσοκομείου του νομού μας…

Είναι γνωστό σε όλους τους Κορινθίους το ενδιαφέρον μου για το Νοσοκομείο. Αυτό είναι ένα ακόμη άρθρο στην προσπάθειά μου να ασκηθούν οι πιέσεις που πρέπει για την αναβάθμιση των παρεχόμενων νοσοκομειακών υπηρεσιών στους πολίτες του Νομού. Έχω κατ΄ επανάληψη αναφερθεί στο σημαντικότατο ζήτημα έλλειψης παιδιάτρου που αναγκάζει τους γονείς να απευθύνονται σε νοσοκομεία παίδων της Αθήνας ακόμα και για απλά πράγματα. Αυτό επιβαρύνει τα νοσοκομεία του κέντρου, κοστίζει στους γονείς χρήμα, κόπωση και χρόνο και το κυριότερο επιβαρύνει το κράτος σε μια περίοδο που ο περιορισμός των κρατικών δαπανών είναι μονόδρομος. Παράλληλα, αποδυναμώνεται η τοπική κοινωνία και οικονομία.

Εξίσου σημαντικό είναι το ζήτημα της περίθαλψης των καρκινοπαθών. Ισχύουν σε πολλαπλό βαθμό αυτά που έγραψα για την έλλειψη παιδιάτρου. Στην περίπτωση , ωστόσο των καρκινοπαθών τα πράγματα είναι τραγικά καθώς αναγκάζονται άνθρωποι που υποφέρουν, να μετακινούνται σε όμορους νομούς έστω για μια απλή χημειοθεραπεία υφιστάμενοι απίστευτη ταλαιπωρία και οι ίδιοι και οι συνοδοί τους. Τα βάρη για το κράτος είναι πολλαπλάσια και τα ποσά που επιβαρύνεται το δημόσιο τεράστια. Ας μη μιλήσουμε για το θέμα των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών που παραβιάζονται βάναυσα. Γι αυτό άλλωστε δραστηριοποιήθηκα σε εθελοντική βάση ως ιδρυτικό μέλος νεοϊδρυθέντος συλλόγου με έδρα την Κόρινθο και στόχο την προστασία των ανθρώπων που πάσχουν από νεοπλασίες και την θεραπεία τους στο νομό μας.

Πληροφορούμαι ωστόσο, ότι πέρα από τα δύο προηγούμενα ζητήματα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε γυναικολόγο, ουρολόγο, ορθοπεδικό.

Ακόμα κι αν κάποιοι στο νοσοκομείο απηύθυναν διθυράμβους στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, εμείς ως Νέα Δημοκρατία είμαστε στο πλευρό τους και γιατί κέντρο μας είναι παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του νομού μας και γιατί μας ενδιαφέρει η ενδυνάμωση του νοσοκομείου της Κορίνθου.

Πλέον όμως είναι ολοφάνερος ο λαϊκισμός και τα ψεύδη του Σύριζα για το νοσοκομείο μας. Κοροϊδίες μηνών για το προσωπικό που έρχεται αλλά τελικά ποτέ δε φτάνει στο νοσοκομείο. Γιατί πλέον δεν καυχάται κανείς από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος για την κατάργηση του 5ευρω στα νοσοκομεία της πατρίδας μας; Γιατί το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία όλης της χώρας έχει ξεσηκωθεί καταγγέλλοντας ελλείψεις υλικών και προσωπικού; Πόσο ταξικό είναι κύριοι του Σύριζα το ενδιαφέρον σας για την υγεία; Γιατί τελικά η υπονόμευση της υγείας ωφελεί μόνο αυτούς που έχουν να πληρώσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Αλλά για να γυρίσω στα δικά μας. Οι Κορίνθιοι δικαιούμαστε ένα καλύτερο νοσοκομείο. Η υγεία δεν μπορεί να παίζεται στα ζάρια κύριοι του Σύριζα. Και για να τελειώνουμε …θα προτιμούσα να πληρώνω 5 ευρώ παρά να ξοδεύω 50 για να μεταφερθώ σε όμορους νομούς για νοσοκομειακή περίθαλψη ή να πεθάνω …..
Δημοσίευση: Ιουνίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το νοσοκομείο Κορίνθου εκπέμπει SOS… "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator