Ο Parov Stelar την Παρασκευή στην Αθήνα

0



Συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση

Ο Parov Stelar επιστρέφει το φετινό καλοκαίρι στην Αθήνα για ένα μοναδικό live στο 1o Release Athens, μια συναυλία την οποία, όπως υπόσχεται στησυνέντευξή του στο in.gr, σκοπεύει να μετατρέψει σε ένα μεγάλο live πάρτι. Ο αυστριακός μουσικός και ιδρυτής του electro swing ήχου, θα εμφανιστεί τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, Παρασκευή 3 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο.

Επιστρέφοντας για ακόμα μια φορά στην Ελλάδα, πώς θα χαρακτήριζες τη σχέση σου με το ελληνικό κοινό, που σου έχει ιδιαίτερη αδυναμία και τι σου αρέσει όταν βρίσκεσαι στη χώρα μας;«Η Ελλάδα είναι υπέροχη και αγαπώ τους έλληνες φίλους μας. Είναι καταπληκτικοί και πάντοτε γεμάτοι ενέργεια. Επίσης, πρέπει να πω πως είμαι μεγάλος λάτρης του ελληνικού φαγητού!»

Έχεις βρεθεί στην Ελλάδα αρκετές φορές. Έχεις παρατηρήσει αλλαγές στη διάθεση του κοινού τα τελευταία χρόνια;«Όχι, καθόλου. Σε δύσκολους καιρούς ειδικά, ο κόσμος, χρειάζεται μουσική και θετική ενέργεια ακόμα περισσότερο».

Φαίνεται ότι η «ταμπέλα» του electro swing σε κυνηγά, αν και με το πέρασμα των χρόνων έχεις κυκλοφορήσει άλμπουμ με διαφορετικά είδη μουσικής. Τι συμβαίνει τελικά με το electro swing, έπειτα από τόσα χρόνια;«Ποτέ δεν περιόρισα τον εαυτό μου σε ένα είδος μουσικής. Καταλαβαίνω ότι το electro swing ήταν το είδος της μουσικής που έκανε το πρότζεκτ, Parov Stelar, διάσημο. Ωστόσο, τα τελευταία 15 χρόνια έχω κυκλοφορήσει πολλά άλμπουμ τα οποία περιέχουν ποικίλα είδη μουσικής, μερικά μάλιστα, εντελώς μακριά από αυτό που λέμε electro swing ήχος. Έτσι, μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ακόμα και σήμερα είναι δύσκολο να βγάλω αυτή την ταμπέλα –του electro swing- από πάνω μου».

Πρόσφατα κυκλοφόρησες το πρώτο live άλμπουμ της καριέρας σου. Ήταν η κατάλληλη στιγμή για μια ζωντανή ηχογράφηση θεωρείς;«Πάντα ήθελα να κάνω μια ζωντανή ηχογράφηση για το κοινό μας, καθώς μάλιστα το απαιτούσε με θέρμη και το περίμενε και εκείνο. Τα 16 τραγούδια που περιλαμβάνονται στη live κυκλοφορία, είναι από το setlist της περιοδείας The Demon Diaries».

Επίτρεψέ μου να χρησιμοποιήσω μια λέξη από το τελευταίο studio άλμπουμ σου και να σε ρωτήσω ποιοι είναι οι προσωπικοί σου «δαίμονες»;Θα μπορούσα να πω πως ένα είδος «δαίμονα» είναι η εσωτερική μου ανησυχία η οποία με κάνει να συνεχίζω και με ωθεί στο να φτάνω στα προσωπικά μου όρια. Ωστόσο, αυτός ο «δαίμονας» δεν είναι απαραίτητα αρνητικός. Όπως είπε κάποτε ο Ιμάνουελ Καντ, η φαντασία είναι η ιδιοφυία ή ο δαίμονάς μας».

Ας επιστρέψουμε στη συναυλία σου στο πλαίσιο του 1ου Release Athens Festival. Τι θα παίξεις στις 3 Ιουνίου για το ελληνικό κοινό;«Έχουμε προσθέσει τρία ολοκαίνουρια και ακυκλοφόρητα τραγούδια στο setlist και είμαι ήδη περίεργος και ενθουσιασμένος να δω την υποδοχή που θα έχουν αυτά, από το ελληνικό κοινό. Και ασφαλώς επίσης, θα πούμε και τα κλασικά κομμάτια που αγαπά το κοινό. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα ζήσουμε ένα τεράστιο live πάρτι!»

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια και πρότζεκτ που μας ετοιμάζεις;«Αυτόν τον καιρό δουλεύω πάνω στο ολοκαίνουριο EP των Parov Stelar το οποίο θα κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπωρο. Εκτός όμως από αυτό, μαζί με τον φίλο και συνεργάτη μου, Alexx Aiyax, δουλεύουμε μαζί πάνω σε ένα νέο πρότζεκτ που ονομάζεται Stelartronic. Μάλιστα το single When I Find My Love γνώρισε μεγάλη επιτυχία σε Γαλλία και Γερμανία και ένα άλμπουμ προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει για το τέλος καλοκαιριού ή το φθινόπωρο φέτος».
Δημοσίευση: Ιουνίου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Parov Stelar την Παρασκευή στην Αθήνα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator