Απάτη και η νέα ρύθμιση για τις off shore!

0


Το έγκλημα με το ξέπλυμα βουλευτών και κυβερνητικών υπαλλήλων, που έχουν off shore έχει και συνέχεια. Την οποία είχε αφήσει να διαφανεί η πριν από τρείς μέρες ανακοίνωση-εκβιασμός του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως είχε επισημάνει η στήλη!

Το σχέδιο ήταν καλοστημένο από πριν και ο στόχος ήταν και είναι διπλός. Να ξεπλυθούν οι παρανομήσαντες κυβερνητικοί πολιτικοί και να σπιλωθούν οι μέχρι τώρα νόμιμοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης!

Ο νέος νόμος-σκάνδαλο για τις εξωχώριες δημοσιεύτηκε ήδη εσπευσμένως στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και έτσι όσοι πολιτικοί, αιρετοί και στελέχη της δημόσιας διοίκησης είχαν συμμετοχή σε τέτοιες εταιρίες, πράγμα μέχρι προχτές παράνομο, νομιμοποιήθηκαν και ξεπλύθηκαν! Οριστικά. Ο,τι και να ψηφιστεί πλέον.

Ο νοσηρός μηχανισμός -εγκέφαλος, που συνέλαβε το σχέδιο λειτούργησε ως εξής:

Έφερε και ψήφισε το νόμο μέσα σε 7.500 σελίδων νομοσχέδιο. Αφού ξέσπασε κατακραυγή με το που μαθεύτηκε ο νόμος-σκάνδαλο από τον Τύπο, και μέχρι να δημοσιευτεί ο νόμος στην εφημερίδα της Κυβερήσεως, καθοδήγησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σπέρνουν στις τηλεοράσεις ότι ήταν μνημονιακή πίεση.

Η δήθεν μετανοούσα Μαγδαληνή κυβέρνηση, αφού έκανε τη δουλίτσα της ξεπλένοντας τους δικούς της με τη δημοσίευση, έβαλε μπρός το δεύτερο σκέλος της βρωμιάς, το οποίο είχε ήδη προαναγγείλει το υπουργείο Δικαιοσύνης!

Θυμίζω ότι το υπουργείο την πρώτη μέρα Κυριακή (!), που ξεσηκώθηκε σάλος για τον νόμο-πλυντήριο, αντί να απαντήσει για την ταμπακιέρα, με μια ανακοίνωση έμμεσου εκβιασμού προκάλεσε την αντιπολίτευση να απαντήσει αν δέχεται την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων όχι μόνο σε off shore αλλά σε κάθε εταιρία εκτός συνόρων!

Η αιχμή ήταν σαφής και η ταχύτητα, με την οποία το υπουργείο έθεσε το θέμα αποδεικνύει και την προμελέτη του σχεδίου. Είναι σαφές οτι η κυβέρνηση που έχει στα χέρια της όλο το περιουσιολόγιο των πολιτικών ξέρει πως κάποιος ή κάποιοι πολιτικοί της αντίπαλοι έχουν μετοχές ή μετέχουν σε εταιρίες του εξωτερικού, αλλά όχι εξωχώριες. Πράγμα μέχρι στιγμής νόμιμο.

Μόλις το νομοσχέδιο έγινε και στην πράξη νόμος, μπήκε… χτες στο χορό της θεατρικής παράστασης, με προμελετημένη καθυστέρηση, και η Πράβντα του ΣΥΡΙΖΑ «Αυγή», που τάχα εξανέστη με το νόμο για τις off shore και με τίτλο «Οφ σάϊντ οι Οφ σόρ»!

Αμέσως η μετανοούσα Μαγδαληνή κυβέρνηση και ..υπό την πίεση και της Πράβντα ξεχνάει ότι ο νόμος είναι μνημονιακή υποχρέωση και ανακοινώνει ότι τον καταργεί με έναν νέο, που θα φέρει στη Βουλή και ο οποίος θα απαγορεύει κάθε συμμετοχή πολιτικών και αιρετών, αλλά όχι δημοσίων υπαλλήλων, (!) σε κάθε εταιρία εκτός συνόρων. Και απαιτεί από την αντιπολίτευση να ψηφιστεί με ονομαστική ψηφοφορία. Ο,τι δηλαδή απειλούσε εμμέσως το υπουργείο Δικαιοσύνης στην αρχική του ανακοίνωση την Κυριακή!

Το παιχνίδι είναι ξεκάθαρο. Εγώ για να ξεπλύνω τους δικούς μου θα λερωθώ. Κι επειδή δε γίνεται να μείνω λερωμένος θα λερώσω κι εσένα.

Η κυβέρνηση δε δίνει δεκάρα για την ηθική ως προαπαιτούμενο για την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα. Το απέδειξε με τον νόμο- έκτρωμα για τους παράνομους δικούς της. Το ζητούμενο ήταν να τους ξεπλύνει, λερώνοντας ταυτόχρονα τους πολιτικούς της αντιπάλους.

Με τη δήθεν στροφή 180 μοιρών που κάνει, φέρνοντας τον συγκεκριμένο νέο νόμο, βρίσκεται κοντά στο να το πετύχει.
Το χοντρό αυτό παιχνίδι έχει και συνέχεια.

Πρώτον γιατί μένει να μάθουμε ποιούς ξέπλυνε με το νέο νόμο.

Δεύτερον γιατί μένει να μάθουμε ποιούς στοχεύει στην αντιπολίτευση.

Τρίτον γιατί μένει να μάθουμε τι θα κάνει η αντιπολίτευση.

Τέταρτον γιατί μένει να μάθουμε αν ο νέος νόμος θα είναι συμβατός με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Πέμπτον, και κυριότερο, γιατί μένει να μάθουμε πόσο ακόμα θα βρωμίσουν με τη νοοτροπία τους το ήδη βρώμικο πολιτικό και οικονομικό τοπίο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Γιώργος Παπαδόπουλος Τετράδης
Δημοσίευση: Ιουνίου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απάτη και η νέα ρύθμιση για τις off shore!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator