Φωτιά στο χώρο της Παιδείας

0



Και τώρα... επιστροφή στα καυτά θέματα, κι ένα από αυτά είναι και η αναμόρφωση της Παιδείας. Προφανώς με τη λογική της αριστεράς θα πρέπει να είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία που δεν θα... μολύνεται από εξωτερικούς παράγοντες. Δεν θα έχει σχέση με τη θρησκεία, δεν θα έχει σχέση με την πατρίδα, θα είναι ένα σχολείο που θα έχει τη σφραγίδα μιας αριστεράντζας που προσκυνά τη Βενεζουέλα και την Κούβα αλλά αγνοεί την ελληνική ιστορία και παράδοση.

Βεβαίως, από τη μια «αφορίζουν» τάχαμου οι προοδευτικοί την Εκκλησία και από την άλλη μεταφέρουν την Παναγία Σουμελά στην Αθήνα για να προσκυνήσουν κρυφά και να ανάψουν κανένα κεράκι μπας και τους σώσει ο Θεός.

Σύμφωνα με την πρόταση της ειδικής επιτροπής υπό τον γνωστό ιστορικό Αντώνη Λιάκο θα μπορούσαμε να έχουμε τα εξής:

•Νέο εξεταστικό σύστημα και αλλαγές στη φοίτηση στα πανεπιστήμια με βάση τις οποίες οι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν -υπό όρους- κατεύθυνση, να αποκτούν πτυχίο από συνδυασμούς επιστημών και να κερδίζουν πρωτεύουσα και δευτερεύουσα ειδικότητα.

•Ταυτόχρονα υπάρχει πρόταση για αλλαγή της διδακτικής διαδικασίας και στη μέση εκπαίδευση, ενώ προτείνεται το γυμνάσιο να γίνει τετραετές και το λύκειο διετές.

•Η Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου εισηγείται επίσης να καταργηθούν οι μαθητικές παρελάσεις, ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός και η υποχρεωτική προσευχή.

Το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ

Η πρόταση προβλέπει την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω ενός συγκεκριμένου συντελεστή κατάταξης των υποψηφίων, επί του γενικού βαθμού πρόσβασης ή άλλων κριτηρίων επίδοσης. Βασική πρόβλεψη της πρότασης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της επιτροπής Λιάκου είναι η εφαρμογή συντελεστή βαρύτητας ανά επιλογή και πλήθος επιλογών του υποψηφίου. Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά θα επιβραβεύεται με διαφοροποιημένο ποσοστό η σειρά επιλογής (1η, 2η, 3η, έως και 10η επιλογή) και το πλήθος των 10 πρώτων επιλογών των υποψηφίων.

Τι καταλαβαίνουμε λοιπόν; Αν ο Φίλης υιοθετήσει τις αντεθνικές και άκρως αντιχριστιανικές απόψεις της επιτροπής θα έχουμε μια παιδεία που τα παιδιά δεν θα κάνουν παρέλαση, δεν θα κάνουν εκκλησιασμό, ούτε προσευχή. Και όταν θα φτάνουν στην τρίτη Λυκείου θα έχουν ένα σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που κανείς δεν καταλαβαίνει.

Όμως, το χειρότερο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να βάλει φωτιά στο χώρο της Παιδείας, να μετρήσει αντιδράσεις κι όταν δει ότι είμαστε όλοι... καναπεδάτοι, να περάσει την... μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια του Φίλη, του πρώτου υπουργού Παιδείας που δεν έχει πτυχίο. Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιουνίου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Φωτιά στο χώρο της Παιδείας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator