O μέθυσος Πρόεδρος της Κομισιόν και το πελατειακό κράτος των Βρυξελλών

0



Δεινός αντιμεταρρυθμιστής μας τάραξε στους φόρους

Θα μπορούσε κανείς να του συγχωρήσει το γεγονός ότι είναι πότης και καπνιστής. Αλλωστε και τα δύο χαρακτηριστικά ταιριάζουν στο lifestyle του Ελληνα. Αυτό όμως που δεν μπορείς να συγχωρήσεις στον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και σημερινό Πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι το “πελατειακό” κράτος των Βρυξελλών το οποίο όπως απεδείχθη στην περίπτωση της Ελλάδας υπερασπίστηκε με κάθε τρόπο το εγχώριο πελατειακό κράτος.


Οι Ελληνες φορολογούμενοι διαπιστώνουν άναυδοι ότι οι διαβόητοι δανειστές μας απαιτούν την αυστηρή εφαρμογή των μνημονίων με μια λογική που οι Τούρκοι πασάδες άρπαζαν το βιος των Ελλήνων μέσα από χαράτσια και φόρους. Οι δανειστές για κάποιο περίεργο λόγο ποτέ δεν επέμεναν στην μεταρρύθμιση του σαθρού πελατειακού ελληνικού κράτους. Σ΄αυτή την κατεύθυνση ο κ. Γιουνκέρ υπήρξε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο όλων των Ελλήνων πρωθυπουργών και υπουργών Οικονομικών οι οποίοι στο πρόσωπο του μέθυσου προέδρου της Κομισιόν έβρισκαν τον άλλο τους εαυτό με την έννοια ότι είχαν απέναντί τους έναν υπερασπιστή του πελατειακού κράτους.


Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γερμανοί την πέφτουν στον μπεκρή Γιουνκέρ. Του πρόσφατου δημοσιεύματος του Spiegel είχαν προηγηθεί αρκετά με την ίδια “θεματαολογία”. Παλαιότερο δημοσίευμα της Daily Mail υποστήριζε ότι λόγω της αδυναμίας του στο ποτό δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος της Κομισιόν. Η εφημερίδα στο εκτενές ρεπορτάζ της φιλοξενούσε τη μαρτυρία, ενός πρώην πράκτορα, του Αντρέ Κέμερ.


«Ήταν απόγευμα όταν συναντηθήκαμε στο γραφείο του Γιούνκερ… Όλο το γραφείο βρωμοκοπούσε καπνό και αλκοόλ! Ήταν πράγματι τύφλα στο μεθύσι. Παρήγγειλε δυο εσπρέσο για τον ίδιο και μας ζήτησε να καθήσουμε… Κάθε του πρόταση είχε μέσα και τη λέξη ”γαμ…”».


Ανώτερη διπλωματική πηγή που μίλησε στην εφημερίδα αναφέρει ότι «ο κ. Γιούνκερ φέρεται να πίνει κονιάκ για πρωϊνό». Το γερμανικό Der Spiegel ανέφερε ότι «ο Γιούνκερ έπινε πάρα πολύ για πολλά χρόνια» και μάλιστα ορισμένες φορές «στα κρυφά» και ότι η αδυναμία του ήταν γνωστή στο Λουξεμβούργο.
Ηταν ακόμη πρωθυπουργός ο Σαμαράς με τις διαπραγματεύσεις της εποχής να βρίσκονται σε τέλμα όταν ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ εμφανίζεται στο Καβούρι σαν αναδυομένη Αφροδίτη

Οι περισσότεροι απ’ όσους βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο Καβούρι είδαν ξαφνικά μπροστά τους τον (εκλεγμένο όπως θέλει να τον αποκαλούν) πρόεδρο της Κομισιόν. Είναι η δεύτερη φορά που ο Γιούνκερ προτιμά τη συγκεκριμένη πλαζ για μία βουτιά, χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν από την κυβέρνηση για την παρουσία του εκεί.

Η πρώτη ήταν όταν άρχισε την προεκλογική του εκστρατεία για την Κομισιόν Φορούσε το μαγιό του, άπλωσε την πετσέτα του στην ξαπλώστρα, έκανε ένα ντους και μετά βούτηξε στη θάλασσα.

Ορισμένοι τον αναγνώρισαν, άλλοι δεν ήταν τόσο σίγουροι και δεν δίστασαν να τον ρωτήσουν αν όντως ήταν ο ίδιος. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τους μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη χώρα μας και τις προσπάθειες καθώς και τις θυσίες που έκανε ο απλός λαός για να γλιτώσει τη χώρα από τη χρεοκοπία. Ορισμένοι πάντως του παραπονέθηκαν για την υπέρμετρη φορολογία, με τον κ. Γιούνκερ να λέει ότι δείχνει κατανόηση.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε φτάσει στην Αθήνα συνοδευόμενος από δυο γυναίκες. Εκείνες δεν εμφανίστηκαν μαζί του στην παραλία στο Καβούρι, αλλά ήταν κανονικά παρούσες στη συνάντηση που είχε στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η μια ήταν η 30χρονη Γαλλίδα Νατάσα Μπερντό, η οποία είναι η εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Κομισιόν και η δεύτερη είναι Ελληνίδα, η οποία εργάζεται στο γραφείο Τύπου της Κομισιόν και ονομάζεται Κατερίνα Αποστολά.


Δημοσίευση: Ιουνίου 20, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "O μέθυσος Πρόεδρος της Κομισιόν και το πελατειακό κράτος των Βρυξελλών"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator