Brexit : Ουδέν Κακόν Αμιγές Καλού

0Σε λιγότερο από μια εβδομάδα στις 23 Ιουνίου οι Βρετανοί πολίτες αποφασίζουν για το ευρωπαϊκό ή μη μέλλον της χώρας τους, το οποίο θα αλλάξει όχι μόνο την καθημερινότητα του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και όλων των μελών της Ε.Ε..

Μετά την πολιτική δολοφονία Τζο Κοξ η πιθανότητα ενός Βrexit μειώνεται ραγδαία πάραυτα παραμένει ένα δυστυχές υπαρκτό σενάριο ,μήπως όμως μια έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα είχε μελλοντικά και κάποιες θετικές προοπτικές;

Την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος Παρασκευή αν επικρατήσει η έξοδος θα υπάρξει κατεδάφηση όλων των χρηματηστηριακών δεικτών παγκοσμίως ,θα υποτιμηθεί η Λίρα,το ευρώ ακόμα και το δολάριο ,τα ομόλογα όλων των ευρωπαικών χωρών θα ανατιμηθούν ,ο χρυσός και άλλα μεταλεύματα θα εκτιναχθουν στα ύψη λόγο της αστάθειας.Θα ακολουθήσει ένα "καυτό" σαββατοκύριακο με έκτακτες συνόδους κορυφής,eurogroup,συνελεύσεις της ευρωπαικής κεντρικής τράπεζας και πολλές τηλεδιασκέψεις.

Μεσοπρόθεσμα θα επιρεαστούν οι εξάγωγες και οι εισαγωγές Βρετανίας-Ε.Ε.,θα δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος ήπιας ύφεσης ,πολλοί ευρωπαίοι υπήκοοι θα αναγκαστούν να εγκαταλήψουν την Μεγάλη Βρετανία ενώ η Ε.Ε. δεν θα είναι πλέον στην κορυφή της παγκόσμιας οικονομίας.

Μακροπρόθεσμα όμως θα διαφανούν κάποια θετικά "σημάδια" καθως η ευρωπαική ένωση θα ειναι πιο ομοιογενής χωρίς την Βρετανία με λιγότερα βετο και η ευρωπαική ενοποίηση θα προχωρήσει χωρίς ιδιαίτερες αντιρρήσεις .Επίσης ο Αμερικανικός παράγωντας θα αποδυναμωθεί καθως ο μεγάλος συμμαχός του η Βρετανία θα είναι εκτος Ε.Ε. και θα είναι πιο εύκολο για τις ευρωπαϊκές χώρες να προσσεγγίσουν άλλά ανατολικά κράτη όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Σε κάθε περίπτωση η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. είναι αναγκαία αλλά και ένα Brexit δεν θα σήμαινε διάλυση του Ευρωπαϊκού οικοδομήματος .

Δημοσίευση: Ιουνίου 20, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Brexit : Ουδέν Κακόν Αμιγές Καλού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator